Afbeelding
Foto: Pixabay

’t Fean ’58 uitgeschakeld in bekertoernooi

Algemeen Sport

Een maatje te groot maar meer ook niet. Na een uitstekende eerste helft van ’t Fean ‘58 trok Leeuwarder Zwaluwen dinsdagavond aan het langste eind. Het benodigde gelijke spel zat er niet in. De van SC Berlikum overgekomen topschutter Ruben Eyzenga zorgde met twee treffers voor de 2-0 zege.

Door Henk Postma

Hierdoor gaat naast Leeuwarder Zwaluwen ook het in de wachtkamer zittende SWZ Sneek door, dit op doelsaldo. Voorzitter Gerbrand Busstra van de sterk groeiende Leeuwarder club vertelde vooraf dat het goed gaat met de vereniging. “In deze moeilijke tijd van uit de pan rijzende energiekosten prijzen we ons gelukkig met ons nieuwe onderkomen. ‘Nul op de meter’, met andere woorden, energieneutraal, komt ons nu wel heel goed uit. Dat scheelt een boel hoofdbrekens.” Ook is de familieclub gegroeid van 500 naar 800 leden in een paar jaar tijd. “Dat heeft één nadeel”, onderkent Busstra. “Een gebrek aan velden, maar gelukkig kunnen we op een drukke zaterdag gebruik maken van een veld bij buurclub MKV ’29.

Zoals gezegd werd er vooral in het eerste half uur prima gespeeld door ’t Fean ’58. Zo kreeg het na ruim tien minuten spelen een prima kans middels nieuwkomer Kees de Vries. De bal ging over. Even later was het wel raak voor de thuisclub. Ruben Eijzenga strafte besluiteloosheid in de Feanster defensie ongenadig af, 1-0. In het verdere verloop weinig uitgespeelde kansen tot vlak voor de theepauze. Een prachtige aanval van de gasten resulteerde in een prima mogelijkheid voor Bard Pultrum, het werd hem net niet. In het tweede bedrijf controleerde de thuisclub de wedstrijd maar de gasten bleven goed meedoen. Dat vond ook thuisclub-trainer Hans de Jong. “Er zit veel beweging in jullie elftal.” Nadat ook de wisselspelers werden ingebracht, zorgde Ruben Eijzenga voor de 2-0 eindstand. Hoofdtrainer Minno van der Werff van de debutant in de eerste klasse sprak van een nuttige oefenwedstrijd. “Wij hebben door de verdrietige periode bij onze club even niet kunnen trainen, dan is het goed om deze wedstrijd te kunnen spelen.” Van der Werff vond de thuisclub net iets slimmer. “Zaterdag moet het gebeuren.”

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09