Leden van de nieuwe serviceclub.
Leden van de nieuwe serviceclub. Foto: FotoTekst.nl

Nieuwe serviceclub Agora Súd East Fryslân geïnstalleerd

Algemeen

Fryslân is een nieuwe serviceclub rijker. In Museum Dr8888 is Agora Club Súd East Fryslân officieel opgericht. Het is de veertiende Agora Club in Nederland.

Agora Club is een serviceclub voor vrouwen vanaf 42 jaar, waarbij het accent ligt op het bevorderen van onderling contact en vriendschap tussen vrouwen wereldwijd. Naast vriendschap en service zetten de leden zich graag in voor goede doelen door het inzamelen van geld of door het verrichten van vrijwilligerswerk.

“Ik ben ruim tien jaar lid geweest van LC21 De Friese Wouden. Met 45 jaar moet je die serviceclub verlaten, maar ik was lang niet klaar met het clubleven”, vertelt Alien Dijkstra, voorzitter van AC 14. “Ik had al gehoord van Agora Club Nederland. Aangezien er hiervan nog geen club in Friesland was, besloot ik om deze zelf op te richten.”

Ze is woonachtig in Oosterwolde. Samen met plaatsgenoten Anky van Burgsteden (secretaris) en Anita Boel (vice-voorzitter) en Renate-Joyce de Jager (penningmeester) uit Drachten ging ze aan de slag. Op 18 februari ging Agora Club Súd East Fryslân in oprichting. Als snel werden in Jelly Oosterman, Pietsje Veenstra, Marianne Oosterhoff, Emmy Strijker, Annelore Heitkamp en Lies Siegersma enthousiaste leden gevonden.

Blooming Bakery
Door de coronacrisis liet de charter echter even op zich wachten, maar vorige week was het dan eindelijk zover. Naast leden van alle clubs uit Nederland, was er ook een afvaardiging van Fier/Blooming Bakery aanwezig. Blooming Bakery is een sociale onderneming waar brownies en ander lekkers met zorg en liefde wordt bereid door cliënten van Fier, het landelijke expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Begin dit jaar haalden de dames van AC 14 al 1500 euro op voor Blooming Bakery. De donaties wordt gebruikt voor investeringen in machines.

Tijdens de charter werden er ook volop lekkernijen verkocht, waarvan de opbrengst ook bestemd is voor Blooming Bakery. “Al met al was het een prachtige charter op een geweldige locatie”, vertelt Alien. “Zo hebben we onder andere mogen genieten van de passende expositie ‘Vrouwenpallet’ die momenteel in het museum loopt.”

Afbeelding
(video) Een Skatepark in Burgum? Dat moet toch lukken! Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Woonwagenkamp Drachtster Compagnie officieel geopend Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Vlasroute van start met speciale vlasdagen en activiteiten Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bandfinale Kleine Prijs van Fryslân Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onvergetelijke Alpe d'HuZes voor Team Matrix Lyceum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Zesde FC Burgum net als FC Emmen met Easy Toys door naar finale Algemeen 5 jun., 17:04
Afbeelding
(video) Skûtsje 'Hendrika' krijgt opknapbeurt in Sluisfabriek Algemeen 5 jun., 15:35
Afbeelding
Altijd al saxofoon willen uitproberen? Algemeen 5 jun., 14:00
Afbeelding
Walter Bloembergen wordt jeugdtrainer Buitenpost JO14-1 Algemeen 5 jun., 12:30
Afbeelding
Wegensteunpunten Hurdegaryp en Scharnegoutum in de verkoop Algemeen 5 jun., 11:31
Afbeelding
Open tuin Passiflora zaterdag 17 juni Algemeen 5 jun., 10:30
Afbeelding
Herinrichting Harddraverspark wellicht miljoenen euro's duurder Algemeen 5 jun., 10:22
Afbeelding
De afscheidsfotografe legt vooral liefde vast Algemeen 5 jun., 08:30