Leden van de nieuwe serviceclub.
Leden van de nieuwe serviceclub. Foto: FotoTekst.nl

Nieuwe serviceclub Agora Súd East Fryslân geïnstalleerd

Algemeen

Fryslân is een nieuwe serviceclub rijker. In Museum Dr8888 is Agora Club Súd East Fryslân officieel opgericht. Het is de veertiende Agora Club in Nederland.

Agora Club is een serviceclub voor vrouwen vanaf 42 jaar, waarbij het accent ligt op het bevorderen van onderling contact en vriendschap tussen vrouwen wereldwijd. Naast vriendschap en service zetten de leden zich graag in voor goede doelen door het inzamelen van geld of door het verrichten van vrijwilligerswerk.

“Ik ben ruim tien jaar lid geweest van LC21 De Friese Wouden. Met 45 jaar moet je die serviceclub verlaten, maar ik was lang niet klaar met het clubleven”, vertelt Alien Dijkstra, voorzitter van AC 14. “Ik had al gehoord van Agora Club Nederland. Aangezien er hiervan nog geen club in Friesland was, besloot ik om deze zelf op te richten.”

Ze is woonachtig in Oosterwolde. Samen met plaatsgenoten Anky van Burgsteden (secretaris) en Anita Boel (vice-voorzitter) en Renate-Joyce de Jager (penningmeester) uit Drachten ging ze aan de slag. Op 18 februari ging Agora Club Súd East Fryslân in oprichting. Als snel werden in Jelly Oosterman, Pietsje Veenstra, Marianne Oosterhoff, Emmy Strijker, Annelore Heitkamp en Lies Siegersma enthousiaste leden gevonden.

Blooming Bakery
Door de coronacrisis liet de charter echter even op zich wachten, maar vorige week was het dan eindelijk zover. Naast leden van alle clubs uit Nederland, was er ook een afvaardiging van Fier/Blooming Bakery aanwezig. Blooming Bakery is een sociale onderneming waar brownies en ander lekkers met zorg en liefde wordt bereid door cliënten van Fier, het landelijke expertise- en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Begin dit jaar haalden de dames van AC 14 al 1500 euro op voor Blooming Bakery. De donaties wordt gebruikt voor investeringen in machines.

Tijdens de charter werden er ook volop lekkernijen verkocht, waarvan de opbrengst ook bestemd is voor Blooming Bakery. “Al met al was het een prachtige charter op een geweldige locatie”, vertelt Alien. “Zo hebben we onder andere mogen genieten van de passende expositie ‘Vrouwenpallet’ die momenteel in het museum loopt.”

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09