Hoofdtrainer Tino Slagter
Hoofdtrainer Tino Slagter Foto: Klaas Elzinga

Hoofdtrainer Tino Slagter kijkt uit naar eerste seizoen bij Harkema-Opeinde

Algemeen

Onder tropische omstandigheden is de hoofdmacht van Harkema-Opeinde zaterdagochtend begonnen met de eerste training van het seizoen 2022/2023. Met enkele tientallen geïnteresseerden langs de zijlijn waren het louter bekende gezichten die op de grasmat van De Bosk het luie vakantiezweet eruit liepen. Met uitzondering van één persoon: Tino Slagter. 

Voor de inwoner van het Drentse Bovensmilde wordt de komende jaargang het eerste seizoen waarin hij als hoofdtrainer van Harkema-Opeinde actief zal zijn. Uit alles blijkt dat Slagter zin heeft aan de klus. ,,Er waren bijna 20 spelers te trainen. Middenin de bouwvak met 30 graden is dat heel behoorlijk”, aldus Slagter. Hoewel het avontuur van hem in Harkema uiterst pril is, zijn de eerste indrukken van de in Delfzijl geboren oefenmeester van de 76 jaar oude traditievereniging uit Harkema prima. 

Talent

Het afgelopen halfjaar heeft Slagter de ploeg reeds meerdere keren aan het werk gezien in competitieverband. Hoewel de resultaten in die wedstrijden niet altijd gunstig waren, beklijft een optimistisch gevoel. ,,Er loopt talent genoeg rond, dat had ik al gauw gezien. Tijdens de eerste training viel me ook op dat de selectie leergierig is. De opdrachten die ik meegaf werden direct uitgevoerd. Dat heb ik elders wel eens anders meegemaakt. De jongens willen graag. Als voorbeeld noem ik aanvoerder Chris Hoeksma, die aanvankelijk had afgezegd omdat hij een weekendje weg was. Toch stond hij gewoon op het veld. Klasse vind ik dat.” 

Technische staf

Buiten het spelersmateriaal om is Slagter in zijn nopjes met de technische staf, bestaande uit elftalleider Anne Hoeksma, verzorger Jitze From en grensrechter Lieuwe van der Heide. ,,De aanwezigheid van een kundig verzorger is heel fijn. Met Anne heb ik tot op heden regelmatig contact gehad. Net als Lieuwe loopt hij al decennialang rond op de club. Echte clubmannen. Ze zijn beter ingewijd dan ik. Het is niet meer dan logisch dat ik gebruik maak van hun expertise. De drie stafleden worden ook nauw betrokken bij het maken van opstellingen en het bepalen van een tactiek. Ik sta voor breed gedragen beslissingen en ben absoluut geen eigenheimer daarin. Buiten de staf om raadpleeg ik ook de selectie. De jongens moeten zich er fijn bij voelen. We moeten het met zijn allen doen”, vult de werknemer van de Penitentiaire Inrichting te Veenhuizen aan. 

Doelstelling

Ook de doelstelling wordt hoofdzakelijk door de groep bepaald, zo legt Slagter, die in december glansrijk kampioen werd met de onder-23 van het gerenommeerde Asser ACV uit: ,,Ik ken de competitie niet. We moeten vaak naar Noord-Friesland. Daar kom ik niet vandaan en getraind heb ik er evenmin. Een voorspelling doen ten opzichte van competitiegenoten heeft dan ook geen zin. We moeten vooral naar ons zelf kijken. Wel vind ik dat er een duidelijk streven moet zijn. Aanmodderen in de middenmoot is niet mijn ding.” Hoewel de speelwijze middels een democratisch besluit wordt bepaald , ambieert Slagter wel een aantal zaken: ,,Ik houd er niet van om me volledig in te stellen op een tegenstander. Wíj moeten toonaangevend zijn. Ik zoek het in voetballende oplossingen en zet het liefst zo hoog mogelijk druk. Ook tijdens trainingen worden er louter oefeningen met bal in geprogrammeerd. Duurlopen en dergelijke begin ik niet aan”, zegt de 51-jarige stellig. 

Voorbereiding

De voorbereiding zal in het teken staan van het klaarstomen voor de competitie. Er wordt begonnen met een selectie van 32 spelers. De verwachting is dat dit aantal voor de eerste competitiewedstrijd met een kwart verminderd is. De afvallers kunnen zich terugknokken via het tweede elftal dat dit jaar voor het eerst in de reserve tweede klasse uit zal komen. Een positieve ontwikkeling volgens Slagter: ,,Dat het tweede nu een klasse hoger speelt is alleen maar goed. Anders hadden ze nu in de B-categorie gespeeld, waar je regelmatig met afzeggingen te maken krijgt. Ze kunnen nu iedere week vol aan de bak!” 

Speelschema

De komende twee weken vinden er 5 trainingen plaats. Op 27 augustus staat het regiotoernooi op de rol, gevolgd door een drietal oefen- en bekerwedstrijden. Aanstaande vrijdag wordt bekend hoe het speelschema in de vierde klasse B er uit komt te zien. Ongeacht de tegenstander in de eerste competitieronde kijkt Slagter uit naar zijn verblijf in Harkema: ,,We gaan er met zijn allen een mooi jaar van maken”, sluit de sympathieke coach af.

Actueel

Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 34 minuten geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 47 minuten geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 58 minuten geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 2 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 2 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 3 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 3 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 4 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 5 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 6 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 7 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 7 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 9 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen gisteren