Reizend Festival Overmorgen strijkt neer in De Lawei te Drachten.
Reizend Festival Overmorgen strijkt neer in De Lawei te Drachten. Foto: De Lawei

Reizend Festival Overmorgen strijkt neer in De Lawei

Algemeen

De Friese theaters hebben de handen ineen geslagen en organiseren gezamenlijk het Festival Overmorgen. Het festival reist met vijf verschillende voorstellingen langs de vijf Friese theaters. Van 23 tot en met 25 september strijkt het Festival Overmorgen neer in De Lawei. Ook reist het Festivalcafé Overmorgen met randprogrammering mee naar Drachten.

Verhalen die voortbewegen
Tijdens het festival zijn er het gehele weekend voorstellingen te zien die allemaal zijn geïnspireerd op het thema: Want iedereen een held, elk verhaalt telt. Zo is #1:Gemma een theatersolo van Fabian Claes Jansen over de zoektocht naar genderidentiteit en (zelf)acceptatie. Een complexe dag in een simpel heelal vertelt het verhaal van visionair en sterrenkundige Eise Eisinga. De stille trompet, gemaakt door Evert Haagsma, gaat over een oude trompetbouwer die nieuw leven blaast in zijn stille trompet. Ook kan er een potje BINGO! worden gespeeld. Tijdens het spel vertelt Tamara Schoppert het verhaal van bingodame Tine en haar jeugd.

Een nieuwe thuis

De Lawei produceert samen met Meeuw jonge theatermakers de voorstelling Welkom in Drachten. De voorstelling is een theatrale ervaring over de vraag wanneer een nieuwe plek een thuis wordt. Vijf toekomstige makers met hun roots in Friesland maken op basis van interviews met nieuwkomers verschillende performances. Kijk naar de bijzondere solo’s, ontmoet nieuwkomers van alle tijden en vraag jezelf af wat jij nodig hebt om je ergens thuis te voelen. De regie is in handen van Wendy Viel die al meerdere voorstellingen heeft mogen maken bij Meeuw.

Reizend randprogramma

Het Verhalen Kunstwerk van kunstenaar Eva Koopmans is een plek om jouw verhaal te vertellen en te luisteren naar verhalen van anderen. Neem plaats op de lange bank en luister naar de achtergelaten verhalen van voorgangers. Twee dagen voor ieder festivalweekend strijkt het Verhalen Kunstwerk neer op twee verschillende plekken in Drachten, daarna staat het in De Lawei. Het Café Overmorgen reist mee met onder andere verschillende talkshows waarin er wordt kennisgemaakt met de Friese makers. Ook kun je meedoen met Disco Bingo en is er muziek van singer-songwriter Tim Birkenholz. Kijk voor meer informatie en het kopen van kaarten op www.festivalovermorgen.nl. 

Afbeelding
Feest! Heropening Pearle Opticiens Burgum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Noardeast-Fryslân vraagt weer subsidie woningbouw Prins-locatie Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Swalkstiennen permanent te zien bij Observeum in Burgum Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Botanische tulp is bloembol van het jaar Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Enerzjyke Meitinkers van start! Algemeen 23 sep, 19:30
Afbeelding
Startsein voor Friese campagne ‘modder op de weg’ Algemeen 23 sep, 17:00
Afbeelding
Geldfit.nl nu ook beschikbaar in Noardeast-Fryslân Algemeen 23 sep, 16:08
Afbeelding
Nieuwe verbinding naar Ameland? Dertien alternatieven Algemeen 23 sep, 14:44
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 23 sep, 13:13
Afbeelding
Historische filmdag in Fries Landbouwmuseum op 1 oktober Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Soad belangstelling foar Nij Talint Orkest Tytsjerksteradiel Algemeen 23 sep, 12:23
Afbeelding
Dantumadiel en Noardeast-Fryslân genomineerd voor ‘gouden prokkel’ Algemeen 22 sep, 17:27
Afbeelding
Doch mar mei ‘Priuwerij’ in Húskeamer Wergea Algemeen 22 sep, 16:09