Bestuursleden en vrijwilligers met het Friese paard Klaske fan Ikkerwâld. Van links naar rechts: Baukje Annema, Daniela Di Nunzio, Jelte Wiersma, Siep Bijlsma, Jelle Wijmenga, Harm van der Meulen en Sietse de Boer.
Bestuursleden en vrijwilligers met het Friese paard Klaske fan Ikkerwâld. Van links naar rechts: Baukje Annema, Daniela Di Nunzio, Jelte Wiersma, Siep Bijlsma, Jelle Wijmenga, Harm van der Meulen en Sietse de Boer. Foto: Actief Media

Gevarieerde Hynstedagen Tytsjerksteradiel

Algemeen


Paardenliefhebbers kunnen van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 juli hun hart weer ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Sumarreheide bij Sumar en Garyp. Het evenement wordt in samenwerking met fokvereniging Ta it Bihâld georganiseerd.

Voorzitter Jelte Wiersma van Stichting Hynstedagen Tytsjerksteradiel is blij dat het evenement dit jaar weer plaats kan vinden. “Twa jier hawwe wy deroan ta west en moast it op it lêste momint ôflast wurde. In protte kosten en gjin huning. Dêr is net folle oan. Dat wy binne bliid dat wy it wer foarinoar hawwe.” Dit jaar biedt de Hynstedagen Tytsjerksteradiel weer een afwisselend programma met keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, een avondconcours, kraampjes en spectaculaire shows.

Het evenement begint op 21 juli om 13.00 uur met dressuur. Op vrijdag 22 juli is er een gevarieerd programma dat om 9.00 uur begint met het keuren van Friese paarden en veulens en daarna dressuur-mennen. Na het ochtendprogramma starten traditiegetrouw de ponykeuringen. Het avondconcours bestaat uit tuigrubrieken, schoonste geheel en kampioenschappen hackney’s en KWPN-tuigpaarden.

Zaterdagochtend 23 juli begint het programma al om 8.00 uur. Deze slotdag staat geheel in het teken van de Friese tuigpaarden, met diverse Nederlandse kampioenschappen, prachtige shows en een optreden van Mulder Paardentractie. De kampioenschappen op deze fokdag van het Friese ras worden in meerdere rubrieken gehouden.

Wiersma schat dat er in totaal zo’n 400 tot 425 paarden meedoen aan het spektakel. Omdat er de afgelopen jaren weinig concoursen waren, vindt hij het lastig om potentiële toppaarden te benoemen. “Dêrfoar wienen der ek wol toppers, mar ik wit net oft dy fan’t jier ek wer meidogge. It is altyd wer in ferrassing wa’t winne sil by de keuringen. De trijejierrigen, dat is altyd wer in nije groep hynders. Wy hoopje dat der echt wer toppers by binne mei in ‘eerste premie ster’. Dat soe wol hartstikke moai wêze. It falt ús ta hoefolle trijejierrigen wer opjûn binne by Ta it Bihâld.”

Hynstedagen Tytsjerksteradiel is gratis te bezoeken. Kijk voor het volledige programma op www.hynstedagen.nl.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 13 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 14 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 15 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 17 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 18 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 19 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30