CBS De Voorde Drachten haalt mega bedrag op voor Kika.
CBS De Voorde Drachten haalt mega bedrag op voor Kika. Foto: Ingezonden

CBS De Voorde sluit actiejaar voor KiKa af met mega bedrag

Algemeen

Als je een erg jonge leerling op school krijgt met kanker is je eerste gedachte: “Wat kunnen wij doen om te helpen?”. Op het moment dat op PCBO De Voorde een leerling van te dichtbij de waarde van KiKa mee moest maken hebben we met elkaar dit jaar als team, samen met de leerlingenraad, besloten KiKa als goed doel te kiezen. Wij vinden als school, vanuit onze identiteit, visie op hart hoofd handen en burgerschapsvorming, dat het ook onze opdracht is dat we onze leerlingen bewust maken van onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de ander. ‘Heb uw naaste lief.’  Er zijn voor elkaar, omzien naar de ander. Zie hier, 1+1=3.

Drie Acties

We hebben drie grote acties gehouden. Bij de start van het jaar hebben we lege flessen ingezameld om de ‘Run for KiKa marathon’ die een van de ouders in London ging lopen te ondersteunen. Daarna hebben we in de lockdown een geweldige actie gehad tijdens de kerst met onze prachtig verlichte schoolramen. Die actie alleen bracht al dik € 2.000,- op. Wat een goed gevoel dat onze actie zo opgepakt werd door ouders en alle mensen rond PCBO De Voorde. Dat maakt je ontzettend dankbaar. 

Kerstactie

Na de kerstactie hebben we een boekenmarkt georganiseerd, samen met de collega’s van OBS De Meander. Hierin hebben we als geheel van Bredeschool De Drait laten zien dat er meer is dat ons verbindt dan dat verschilt. Zonder nadenken hebben de kinderen en collega’s van De Meander bijgedragen aan onze actie voor KiKa. 

Kleedjesmarkt

En als klap op de vuurpijl hebben we aan het einde van het schooljaar een kleedjesmarkt georganiseerd. Dit bleek een gouden greep. De groep 8 leerlingen hebben alle catering geregeld, zonder kosten. Dank aan alle sponsoren daarvan (supermarkten en ouders). Er is zo ontzettend veel verkocht dat de opbrengst van deze actie vergelijkbaar was met de kerstmarkt. Al met al hebben we dit schooljaar € 5.924,45 ingezameld. Hoe waanzinnig is dat!

Het grote doel van KiKa komt zo een stukje dichterbij. En zo hebben we dit jaar de uitspraak dat 1+1 ook 3 kan zijn inhoud kunnen geven. Iedereen die bijgedragen heeft, ontzettend bedankt namens de ouders van onze leerling die het werk van KiKa hard nodig heeft.

Afbeelding
Zeilvereniging Eendracht Maakt Macht Earnewâld viert 150-jarig jubileum Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Haarknippen voor beginners in Feanwâlden Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
(video) Meld je nu in Tytsjerksteradiel aan voor Gigasnel glasvezel Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen CSG Liudger Drachten winnen prijs beste design scholenchallenge Algemeen 26 sep, 19:00
Afbeelding
Mede wegens hoge gasprijs, al het groen uit de Verkooptuin van De Kruidhof met 50% korting. Algemeen 26 sep, 16:58
Afbeelding
Dicky de Haan wint met één punt verschil Iepen Kampioenskip Ielrikjen Earnewâld Algemeen 26 sep, 11:36
Afbeelding
Notaris trekt nieuwe lotnummers voor komende voorstellingen in theater De Colle Algemeen 26 sep, 11:31
Afbeelding
Honderden belangstellenden bij opening Mienskipshûs De Kjellingen en Gezondheidsmarkt Vitamine Ea in Eastermar Algemeen 26 sep, 10:43
Afbeelding
Omgevallen transformator blijft nog weken liggen Algemeen 26 sep, 09:29
Afbeelding
Deze blauwe banen schieten in Friesland als ‘padelstoelen’ uit de grond Algemeen 25 sep, 19:15
Afbeelding
Nipt verlies Broekster Boys bij Pelikaan S: 3-2 Algemeen 25 sep, 19:07
Afbeelding
Voetballers van VV Kollum starten competitie met zege op Zuidhorn Algemeen 25 sep, 19:00
Afbeelding
Eindsprint van korfballers KV De Granaet net niet genoeg Algemeen 25 sep, 18:50