Inschrijven kan tot en met 8 augustus.
Inschrijven kan tot en met 8 augustus. Foto: ingezonden

Schrijf je in voor deelname aan de Sybren Hellinga Kunstprijs

Algemeen

Woon je in Nederland ben en je na 1 juni 2017 en voor 15 juli 2022 afgestudeerd aan een bachelor-kunstopleiding? Of ben je in deze periode begonnen als professioneel kunstenaar? Schrijf je dan in voor deelname aan de Sybren Hellinga Kunstprijs.

Kunsthuis SYB organiseert voor de negende keer deze prijs, die sinds 1998 elke drie jaar wordt uitgereikt aan een jonge talentvolle kunstenaar. Deze prijs geeft jonge kunstenaars de kans deel te nemen aan een professionele tentoonstelling en stelt de prijswinnaar(s) in staat diens werk verder te ontwikkelen.

Met de Sybren Hellinga Kunstprijs wil Kunsthuis SYB in het oog springend jong talent voor het voetlicht brengen, vanuit een waaier van artistieke benaderingen. De organisatie moedigt deelnemers uit verschillende beeldende disciplines (niet uitsluitend autonoom) een beknopte portfolio in te zenden ter beoordeling door SYB Circles en de jury. SYB Circles is het netwerk van jonge kunstprofessionals die als beschouwers en programmamakers samen met de residenten hun praktijk verkennen en in publicaties (in de breedste zin des woord) delen met een breed nationaal publiek. 

Procedure en presentatie
Inschrijven kan tot en met 8 augustus via: https://www.kunsthuissyb.nl/open-call-sybren-hellinga-kunstprijs-2022. SYB Circles maakt uit de inzendingen eerst een voorselectie. De jury zal uit die selectie vijf kunstenaars nomineren. In de weken voorafgaand aan de prijsuitreiking organiseert Kunsthuis SYB een reeks talkshows waarin de praktijk van elke genomineerde uitvoerig wordt verkend en gedeeld met het publiek, in de context van een fysieke presentatie van hun werk in het huis. Dit programma loopt van 22 oktober tot en met 13 november in Kunsthuis SYB en online. Tijdens de finissage op 13 november wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een bedrag van 3000 euro.

Winnaars van de vorige edities zijn Masha de Vries (1998), Ray Moon (2001), Paulien Oltheten (2004), Lotje van Lieshout (2007), Jetske Verhoeven (2010), Riet Wijnen (2013), Milena Naef (2016), Vytautas Kumža (2019).

Afbeelding
(video) Een Skatepark in Burgum? Dat moet toch lukken! Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Woonwagenkamp Drachtster Compagnie officieel geopend Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Vlasroute van start met speciale vlasdagen en activiteiten Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bandfinale Kleine Prijs van Fryslân Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onvergetelijke Alpe d'HuZes voor Team Matrix Lyceum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Zesde FC Burgum net als FC Emmen met Easy Toys door naar finale Algemeen 5 jun., 17:04
Afbeelding
(video) Skûtsje 'Hendrika' krijgt opknapbeurt in Sluisfabriek Algemeen 5 jun., 15:35
Afbeelding
Altijd al saxofoon willen uitproberen? Algemeen 5 jun., 14:00
Afbeelding
Walter Bloembergen wordt jeugdtrainer Buitenpost JO14-1 Algemeen 5 jun., 12:30
Afbeelding
Wegensteunpunten Hurdegaryp en Scharnegoutum in de verkoop Algemeen 5 jun., 11:31
Afbeelding
Open tuin Passiflora zaterdag 17 juni Algemeen 5 jun., 10:30
Afbeelding
Herinrichting Harddraverspark wellicht miljoenen euro's duurder Algemeen 5 jun., 10:22
Afbeelding
De afscheidsfotografe legt vooral liefde vast Algemeen 5 jun., 08:30