Lutske de Boer in haar praktijk in Terwispel.
Lutske de Boer in haar praktijk in Terwispel. Foto: ingezonden

Medisch pedicure Lutske de Boer is blij met Mezutec-waterontharder: “De waterontharder biedt eigenlijk alleen maar voordelen”

Zaken

De Terwispelse Lutske de Boer heeft al meer dan 20 jaar een pedicurepraktijk aan huis. Een aantal jaren geleden schafte ze een Mezutec-waterontharder aan. Zowel privé als zakelijk heeft ze hier veel profijt van. “De waterontharder biedt eigenlijk alleen maar voordelen.”

Op een beurs voor de schoonheidsbranche in Hardenberg kwam De Boer terecht bij een stand van Mezutec. Omdat ze thuis en in haar praktijk last had van kalkaanslag, liet ze haar gegevens achter. “Daarna is er een medewerker van Mezutec bij ons thuis geweest. Ze vertelde over alle voordelen en dat een waterontharder bijvoorbeeld goed is voor de huid. Omdat wij een gezin hebben met vijf mensen, werd ons aangeraden om een waterontharder in een middelgroot formaat te kiezen.”

De waterontharder werd in de kelder geïnstalleerd omdat er in de meterkast geen ruimte was. Direct na de installatie merkte De Boer al dat het water anders aanvoelde. “Tijdens het douchen was het water lekker zacht. Na het douchen had ik anders altijd jeuk op mijn rug en nu niet.” Op de langere termijn zorgde het ontharde water er zelfs voor dat huidproblemen verdwenen. “Mijn man had altijd wat schilfers op zijn gezicht. Hier had hij zalf voor, maar die hoefde hij niet meer te gebruiken, want de schilfers waren weg.”

De kalkaanslag is sindsdien ook verdwenen. De familie De Boer ontdekte daarnaast dat de waterontharder beter is voor de apparatuur in huis. “Wij hebben een koffieautomaat die aangesloten is op de waterleiding. Omdat wij een waterontharder hebben, hoefde er niet meer apart een onderdeel op aangesloten te worden. Daarnaast hebben wij een Quooker en dan is het ook fijn dat je geen kalkaanslag hebt.”

De Boer is medisch pedicure, maar doet voornamelijk ‘gewone’ behandelingen. “Ik hoor wel eens van klanten dat ze zeggen: ‘Ik kan weer op wolkjes lopen.”’ Het zachte water maakt haar werk net even gemakkelijker. “Bijvoorbeeld met het schoonmaken. Het is beter dat er geen kalk op de instrumenten komt. Hoewel ik handschoenen draag tijdens de behandelingen, was ik wel veel mijn handen tussen de behandelingen door. Het zachtere water is veel beter voor mijn handen.”

Wil je ook genieten van 100 procent kalkvrij water thuis of in je bedrijf? En wil je een steentje bijdragen aan een beter milieu en daarbij flink besparen op de energiekosten? “Een waterontharder is dan onmisbaar”, zegt Mezutec-adviseur Tjitske Klijnstra.

Al ruim 24 jaar helpt Mezutec particulieren én bedrijven met duurzame en kostenbesparende oplossingen om het water te reinigen. “Het is een slimme investering die zich snel terugverdient”, aldus Klijnstra. “Bel vandaag nog met Mezutec om een afspraak te maken voor een vrijblijvend advies of kom langs op het Mezutec-servicepunt in Drachten.”

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur.

www.mezutec.nl | Het Helmhout 34-13 Drachten | info@mezutec.nl | Volg Mezutec ook op Facebook.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 10 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 11 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 12 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 12 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 13 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 14 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21