De molen en een tent bij de molen in Burum zijn tijdens de reünie centrale ontmoetingsplekken.
De molen en een tent bij de molen in Burum zijn tijdens de reünie centrale ontmoetingsplekken. Foto: Burt Sytsma

Schoolreünie in Burum, geef je op tijd op

Algemeen

Op 24 september 2022 is het feest in Burum: dan wordt gevierd dat het Christelijk Basisonderwijs in dit dorp 150 jaar bestaat. En wat is er nou leuker dan je klasgenoten van toen weer terug te zien?!

Anders dan dat de titel doet vermoeden is deze dag niet alleen voor reünisten, maar ook voor Burumers zelf en oud-Burumers die deze feestelijke dag uiteraard ook van harte welkom zijn! De commissieleden zijn inmiddels achter de schermen in volop bezig om deze dag tot een groot succes te maken, want ja; er móet dan wel wat gebeuren. Aanmelden kan uiterlijk tot en met 15 juli, zie ook verderop in dit artikel.

Wat kun je verwachten?

Rond 10:00 uur inloop met koffie met gebak in de tent bij de molen. Rond het middaguur wordt er een heerlijke lunch verzorgd. ‘s Middags zijn er volop activiteiten in het dorp; de molen draait op volle toeren en is open voor bezichtiging. Een fototentoonstelling in dorpshuis ‘Toutenburg’, de kerken zijn geopend voor publiek en je kunt zelfs een kijkje nemen in het oude café Smits in het centrum van het dorp, inmiddels prachtig verbouwd tot een kinderdagverblijf. 

Ook is er gelegenheid tot het maken van klassenfoto’s die fotograaf Burt Sijtsma haarscherp voor je vastlegt! En ‘last but not least’ staan natuurlijk de deuren van CBS ‘Op de Hoogte’ wagenwijd voor je open met een grote collectie aan klassenfoto’s en ander oud schoolmateriaal.

Bijzonder vervoermiddel

Lopen tussen de locaties hoeft in principe niet; een ludiek vervoermiddel rijdt de hele dag tussen de verschillende locaties. Voor de mensen die zich voor een hele dag opgeven, staat er rond zes een warm buffet klaar. ‘s Avonds mag de feestband ‘Prime Suspec’ proberen het dak van de tent te blazen. Maar dit alles kan natuurlijk niet zonder jou en jullie; oud-leerlingen, oud-leraren, Burumers én oud-Burumers!

Een hele dag? Of toch liever een halve dag? Het kan allemaal! Geef je op via www.schoolreunieburum.nl! Ook de entreekaarten voor het feest kun je hier in de voorverkoop bestellen. Wil je de ontwikkelingen rondom deze dag volgen? Of heb je nog leuke oude schoolfoto’s? Check facebook: Schoolreünie Burum 2022 of: schoolreunieburum2022 op Instagram! Let op: aanmelden kan uiterlijk tot en met 15 juli a.s., dus wees erbij!

Via website of anderszins

Lees je dit stuk en denk je hé; mijn opa & oma of andere familieleden/kennissen móeten dit weten: breng ze op de hoogte! En zegt het voort! Aanmelden in principe via de website, maar lukt dit niet, neem dan even contact op met de reüniecommissie via info@schoolreunieburum.nl of via 06-14106851 , want deze feestelijke 24e september wil je toch niet missen?!

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 16 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 17 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 18 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 20 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 21 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 23 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30