De korfballers van Quick’21/V&V (zwart-groene tenues) in actie tegen Wêz Handich/DOW/TFS.
De korfballers van Quick’21/V&V (zwart-groene tenues) in actie tegen Wêz Handich/DOW/TFS. Foto: Ingezonden

Jubilerende korfbalclub V&V ook sportief succesvol

Algemeen

Korfbalclub Vlug & Vaardig uit Garyp maakt zich op voor een jubileumfeest: 75 jaar (+ twee)! Korfbal is al jaren populair in Garyp en omstreken en ook de prestaties mogen er zijn. Volgend seizoen speelt de hoofdmacht op een hoger niveau in de zaalcompetitie, samen met de selectie van samenwerkingsvereniging Quick’21 uit Oudega.

Twee jaar later

De club viert het 75-jarige bestaan door corona twee jaar later. V&V werd in 1945 opgericht door de domineesdochters Sidoon en Agaath Wymenga. “Toen werd korfbal gespeeld tussen twaalftallen, omdat het middenvak nog bestond”, vertelt Ans Tamminga, de nestor van de vereniging, die nog steeds trainster is van de kangoeroes, de jongste korfballers van de club. “De leden blijven ons trouw. Drie leden zijn al 74 jaar lid en één is 72 jaar lid”, vertelt Ans Tamminga. De club heeft ruim 150 leden.

Samenwerking met Quick’21

Drie jaar geleden ging V & V een succesvolle samenwerking aan met buurvereniging Quick’21 uit Oudega. De senioren en de A- en B-junioren komen onder de naam Quick’21/Vlug en Vaardig uit in competitieverband.

V&V-voorzitter Ludolf van der Molen: “Een fusie was niet de insteek, maar beide clubs zijn erg tevreden over de samenwerking. We kunnen elkaar versterken door spelers samen te voegen. Bij Quick’21 waren de seniorenteams stabieler en bij onze vereniging waren er meer jeugdleden. De jeugdteams spelen hun wedstrijden zoveel mogelijk op vrijdagavond. Bij de junioren hebben we in alle categorieën twee teams, met uitzondering van de F-junioren, die één team hebben. Daarnaast hebben we vier seniorenteams.”

Nieuwe trainer Sake Koelma

De korfbalcoalitie tussen de buurclubs is sportief een succes. Quick’21/Vlug en Vaardig promoveerde in de zaalcompetitie en speelt volgend seizoen in de overgangsklasse, met de nieuwe trainer Sake Koelma. Op het veld speelt het team in de eerste klasse. 

Activiteiten op 15, 17 en 18 juni

Op woensdag 15 juni worden er bekerfinales gespeeld. Het jubileum- toernooi begint om 19.00 uur met de aspirantenfinale AVO B1 tegen LDODK, gevolgd door de A-junioren Nic A1 tegen Drachten/Van der Wiel A1. Om 20.30 uur staat de bekerfinale om de Jan Mulder Beker op het programma voor de senioren.

Op vrijdag 17 juni is er feest voor de leden. De kleinste jeugd gaat op pizza-speurtocht en zal pizza bakken en eten. Dit laatste doen de D’s en C’s ook, maar zij werken eerst een zeskamp af. Voor de B’s, A’s, senioren en veteranen is er een gezellige avond.

Jubileumfeest op 18 juni

Zaterdag 18 juni is er een jubileumfeest. Iets na tien uur komen twee A-teams en drie seniorenteams in actie van V&V/Quick’21. Om 14.30 uur is de slotwedstrijd tussen V&V/Quick’21 1 en KIOS 1.

Het jubileumfeest wordt afgesloten met een receptie (16.00 uur), een buffet (18.00 uur) en het jubileumfeest vanaf 20.00 uur. Wie mee wil eten kan zich opgeven via e-mail: venv75 jaarjubileum@outlook.com

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 16 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 17 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 18 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 21 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 22 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 23 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30