Hoog spel voor het doel van Winsum.
Hoog spel voor het doel van Winsum. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys sluit topseizoen af tegen Winsum

Algemeen

De laatste competitiewedstijd van het seizoen heeft Broekster Boys gedaan wat het moest doen: thuis winnen van Winsum en hopen op puntverlies voor Blauw-wit om de derde periode titel te kunnen pakken.

Dus gingen de mannen van Zwart/Dantuma gedreven en gemotiveerd het veld op. Winsum is echter een ploeg waar BB nog maar weinig punten tegen behaalde. Uit werd mede door een strafschop in de slotminuten een nipte 2-1 nederlaag geleden.

Nacompetitie als worst

De worst die voorgehouden werd in de vorm van het toetje van de nacompetitie, werd natuurlijk gebruikt om Winsum deze keer wel op de knieën te krijgen.

Kans voor Hoekstra

De wedstrijd moest even wat op gang komen en in het eerste half uur beperkte dit zich tot enkele kleine mogelijkheden voor beide teams. In de 15e minuut leek Hedgar Hoekstra op weg naar de bevrijdende voorsprong toen hij gelanceerd werd en op kon stomen naar de uitlopende keeper. Hoekstra won het duel maar werd daarbij licht aangetikt en kon daardoor de bal niet meer tussen de palen krijgen.

Even leek het erop dat dit zijn laatste actie voor BB was, maar hij wist zich toch weer te herstellen en kon de wedstrijd vervolgen. Na een half uur spelen had Winsum tot twee keer toe een overtreding nodig om BB te stoppen. Het leverde ze evenveel gele kaarten op en uiteindelijk ook de achterstand in de wedstrijd!

1-0 door Regnerus

Jos Regnerus verraste met een fraaie kopbal de te ver voor zijn doel staande keeper Bouwman: 1-0. De voorsprong gaf Broekster Boys vleugels, want een paar minuten later stond Vincent Hoekstra oog in oog met Bouwman. Door een prachtige schijnbeweging ging Bouwman naar de grond en kon Vincent de keeper gemakkelijk omspelen en de 2-0 noteren.

Keeper Boer speler van jaar

Vlak daarvoor had de afscheid nemende Schaaphok de stand gelijk kunnen maken, maar de al weken in bloedvorm stekende keeper Sander Boer stak daar een stokje voor. De keeper liet daarmee maar weer eens zien dat hij terecht tot speler van het jaar uitgeroepen is.

Publiekswissels

Na rust controleerde Broekster Boys het spel. Winsum deelde wat speldenprikjes uit, maar kon niet overtuigen. Het was het sein voor trainer Zwart om de vertrekkende spelers een publiekswissel te geven. Hedgar Hoekstra mocht na ruim een uur het applaus ontvangen. De rappe vleugelspits gaat het volgend seizoen bij derde divisionist Harkemase Boys proberen.

Elzinga groeibriljant

Zijn vervanger Jildert Elzinga lijkt de volgende groeibriljant te worden, want deze 1e jaars A junior heeft met zijn invalbeurten al bewezen dat hij in de toekomst een waardevolle aanvulling wordt voor het 1e elftal.

3-0 door Piet Wessel Dijkstra

Niet veel later werd een prachtige aanval over diverse schijven afgerond door de ervaren Piet Wessel Dijkstra. Na deze 3-0 gingen de gedachten naar het andere veld, bij de wedstrijd Blauw Wit tegen Zeerobben. Op dat moment gaf een tussenstand van 1 doelpunt in het voordeel voor Blauw Wit nog hoop op de derde periode, maar een kwartier voor tijd werd daar de wedstrijd ook op slot gegooid door een 3-0 voorsprong.

Kloosterman naar Birdaard

Rick Schaaphok mocht met zijn laatste actie in het eerste elftal van Winsum nog een doelpunt maken (3-1) en verliet daarna het veld. Ook Ruerd Kloosterman kreeg zijn verdiende publiekswissel. Kloosterman kiest ervoor om weer in zijn eigen dorp Birdaard te gaan spelen, ook al was hij als centrale post in de defensie van Broekster Boys onmisbaar.

Beste prestatie in deze eeuw

Met de 3-1 overwinning eindigde het fantastisch seizoen voor Broekster Boys. Met maar liefst 46 punten en een dik verdiende 5e plek in de eindstand schreef dit team historie, want dit is de beste prestatie van de 21e eeuw. En dat is een topprestatie, want de huidige eerste klasse is zoals Zwart zegt, zeker geen ‘Peppie en Kokkie’-competitie.

Geen periodekampioen

Opvallend is dat Broekster Boys, op één ploeg na, van alle ploegen punten heeft weten te pakken. Alleen de wedstrijden tegen Blauw Wit leverde geen punten op en laat dat nou net de ploeg zijn die er met de derde periode vandoor ging…. Broekster Boys haalde in deze periode maar liefst 23 punten en dat zou normaal gesproken genoeg moeten zijn voor de periodetitel. Het mocht echter niet zo zijn. Olde Veste uit Steenwijk werd kampioen, WHC en Blauw Wit pakten een periode, Pelikaan S mag zonder periodewinst toch de nacompetitie in, omdat het als hoogst genoteerde de plek van Olde Veste in mag nemen.

Prachtig seizoen

FC Burgum en vv Balk mogen in een uiterste inspanning met de periodekampioen van de 2e klasse strijden voor een plek in de hoofdklasse; Zeerobben degradeerde.

En zo kwam er een einde aan een prachtig voetbalseizoen. Met de gezellige nazit, de aangeboden BBQ door bestuur en supportersvereniging en natuurlijk de onvervalste buikschuifcompetitie, werd het tot laat in de avond gevierd. Een seizoen om niet snel te vergeten.

Actueel

Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 12 uur geleden
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 13 uur geleden
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 14 uur geleden
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 15 uur geleden
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 16 uur geleden
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 16 uur geleden
Pesten is een onzichtbare pijn die overal kan toeslaan.
Samen streven naar een pestvrije samenleving Algemeen 18 uur geleden
'Nifelje mar ta!' gaat door!
'Nifelje mar ta!' yn Dokkum gaat door! Algemeen 19 uur geleden
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 19 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 20 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 17 apr, 17:00
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 17 apr, 15:51
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 17 apr, 15:00
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 17 apr, 14:02
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 17 apr, 13:15
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen 17 apr, 11:53