Het publiek van ONT wordt bedankt na de winst van de derde periode.
Het publiek van ONT wordt bedankt na de winst van de derde periode. Foto: Romke Visser

Nacompetitie voor ONT na 7-0 tegen Rottevalle

Algemeen

In de strijd om een periodetitel was ONT 1 uit Opeinde afhankelijk van wat de concurrentie zou doen. Het credo was om de derby tegen VV Rottevalle te winnen. Dat lukte met een overtuigende 7-0 winst op de buurtgenoten. En omdat de concurrenten Rijperkerk en SC Berlikum beide gelijk speelden, pakte ONT 1 de titel in de derde periode. Dus komt er nog een toetje.

ONT had twee ijzers in het vuur voor een periodetitel. Of tweede worden op de ranglijst en de periodetitel van kampioen SC Leovardia overnemen, óf eerste worden in de derde periode. Toen alle kruitdampen waren opgetrokken, was ONT én tweede in de competitie én eerste in de derde periode. Een fraai einde van de competitie en een goede aanloop naar de nacompetitie.

Sfeervol Douwekamp

Op een sfeervol sportpark Douwekamp, ruim 300 toeschouwers omzoomden het veld en er waren de nodige sfeeracties, startte ONT met na drie minuten een eerste kans. Janco van der Veen kreeg een kopkans na een misverstand in de verdediging van VV Rottevalle (VVR), maar de ONT-er miste het lege doel van VVR. Dat was ook voor ONT het enige wapenfeit in het eerste kwartier.

Rottevalle mist kansen

Daarentegen liet VVR zien niet naar Opeinde te zijn gekomen om het ONT gemakkelijk te maken. Met goede kansen voor Jurjen Geertsma, Steffen Schra en Jelle Geertsma had voor VVR de nul op het scorebord ook zo maar een ander cijfer kunnen zijn. Dat kwam er dus niet van en waar VVR in het begin van de partij nog goed tegenstand bood, nam ONT het heft daarna wel in handen.

1-0 binnen half uur, 4-0 voor rust

Dat leidde na 25 minuten spelen in de 1-0 voorsprong. Janco van der Veen zette met een steekpassje Freerk Veenstra vrij voor VVR-doelman Robert de Jong, waarna Veenstra ONT’s eerste goal scoorde. Voor rust volgden er nog drie! Eigenlijk liep ONT de tegenstander volkomen ondersteboven. Met doelpunten van Janco van der Veen (assist van Veenstra), Michel Weisser (assist Chris Visser) en opnieuw Weisser, nu na aangeven door Hielke Knippels, had ONT al bij rust de wedstrijd op zak: 4-0.

Drie goals van Weisser

Na rust was er al snel het vijfde doelpunt voor ONT. Weisser maakte zijn derde van de middag. Marten Folkersma zorgde voor de assist na weer een prima lopende aanval van ONT. VVR deed nog wat terug met een schot van Arjen de Haan, dat ONT-doelman Hidde Ament niet verontrustte. Ament moest wel aan de bak op een volley van Jelle Geertsma, Ament tikte de bal over de lat.

De wedstrijd verzandde een flink deel van de tweede helft in een gezapig potje voetbal, waar ONT weinig vuur aan de dag legde en VVR dat gewoonweg niet kon. Pas in de 69e minuut kwam ONT weer tot scoren. Weisser gaf de bal lang op Visser en die faalde niet voor de VVR-doelman: 6-0. Ament behield zijn ‘clean sheet’ door Martijn Geertsma van scoren af te houden.

7-0 kort voor ‘t einde

Voor ONT’s linkerverdediger Gerard Douwsma was de drang om zelf te scoren groter dan om een teamgenoot te bedienen. Zo bleef het nog even 6-0. Het uiteindelijke zevende doelpunt van ONT kwam er zes minuten voor tijd. Noël Mulder gaf de bal breed op Jurjen Veenstra en die schoot de bal feilloos binnen.

ONT-trainer Jan Hulzinga na afloop: “Voorafgaand aan de wedstrijd merkte je bij de meeste jongens wel wat spanning. Na lastige seizoenen konden we nu echt ergens voor spelen. Dat dit dan in een thuiswedstrijd tegen Rottevalle is, maakt ook dat er veel publiek op af komt met mooie sfeeracties vooraf. Geweldig  We wisten voorafgaand dat we het winnen van een periode niet volledig in eigen hand hadden. Het enige devies was: proberen te spelen zoals we altijd doen, veel kansen creëren en hopen dat we op die manier snel scoren om afstand te kunnen nemen.”

Trainer Hulzinga: “Enorm trots”

Hulzinga verder over de wedstrijd: “Het één op één mandekking verdedigen van Rottevalle verraste ons in het begin best wel even. We hadden 10-15 minuten nodig om door te krijgen hoe we hiermee om moesten gaan. Hierin zit ook echt de groei van de groep. Ze laten zich niet van de wijs brengen, blijven zoeken naar oplossingen en blijven als team elkaar helpen. Toen we de 1-0 scoorden kon je merken dat er een spanning van de jongens af viel. Het restant van de wedstrijd ben ik enorm trots op. We zijn steeds onszelf gebleven, zijn op jacht gegaan naar meer doelpunten en hebben dit 90 minuten volgehouden. Dit seizoen voelt als een bekroning voor het geloof in eigen jeugdspelers en de nacompetitie halen, achter kampioen Leovardia, als een bevestiging van de kwaliteiten van de groep. Nu op naar hopelijk een mooie nacompetitie.”

Zaterdag thuis tegen Marknesse

ONT dus winnaar van de derde periode en tweede op de ranglijst. Die tweede plaats is belangrijk voor thuis of uit spelen in de nacompetitie. ONT is de hoogst geklasseerde periodekampioen in de 3e klasse B en speelt nu zaterdag thuis tegen de laagst geklasseerde periodekampioen van de 3e klasse A. Dat is SV Marknesse. Aanvang wedstrijd 15.00 uur.

Uitnodiging Paardenweegdag 20 april bij A7 Noord dierenartsen in Drachten
Heeft uw paard een gezond gewicht? Algemeen 2 uur geleden
De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 3 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 4 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 6 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 7 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 23 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 23 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 23 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen gisteren
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen gisteren
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 28 mrt, 15:00
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 28 mrt, 14:32