Afbeelding
Foto: ingezonden

Be Quick Dokkum wint royaal van Zuidhorn

Algemeen

Na de winst in Veenwouden kwam Be Quick Dokkum opnieuw tot een mooie driepunter. Op het Tolhuispark werden de gasten uit Zuidhorn met een 4-0 nederlaag naar huis gestuurd. Voor de ranglijst is het allemaal niet meer zo belangrijk, maar het team van Mark Bosma laat hiermee wel zien dat er potentie zit in het jonge elftal.

Door Meindert van der Schaaf

Dat is, ondanks diverse tegenslagen in de afgelopen maanden, een mooie opsteker en vooral ook zeer hoopvol voor het komende seizoen.

Meteen twee kansen

Be Quick opende heel sterk, want al in de eerste twee minuten kregen Frits Veenema en Rudmer Loonstra beiden een prima kans. Frits aarzelde tussen een voorzet en een schot en Rudmer richtte te hoog.

De wedstrijd was daarna een poos in evenwicht. Na twintig minuten kreeg Zuidhorn de eerste mogelijkheid, maar Yuri van der Meij voorkwam met een fraaie verdedigende actie een treffer. De goed spelende David Albert Villalta schoot van afstand namens Zuidhorn, maar de bal verdween naast de paal.

1-0 na half uur

Zo rond het half uur nam Be Quick de leiding. Frits Veenema schoot vanaf de rand van de zestien meter op het doel en de opstuitende bal verraste de keeper 1-0. Kort hierna was het bijna 2-0, maar Jan Jaap de Boer schoot de bal over het doel na een prima voorzet van Yuri van der Meij.

Bij een snelle tegenaanval van Zuidhorn moest Be Quick-keeper Niels Kuperus razendsnel uit het doel komen om een treffer te voorkomen. De ervaren sluitpost deed dat voortreffelijk.

Bijna 2-0 voor rust

Be Quick bleef de aanval zoeken. Aanvoerder Piet Raap aarzelde te lang waardoor een goede mogelijkheid werd gemist. In de slotminuten voor rust ontstond er nog een dubbele kans voor de thuisclub. Frits Veenema miste voor de keeper, maar bracht de bal daarna nog wel fraai voor het doel, waar de vrijstaande Anko Talman net naast kopte. Ruststand dus 1-0.

In de tweede helft ging het eerst gelijk op, al won Be Quick wel de meeste persoonlijke duels. Na een kwartier miste Frits Veenema een mooie kans, echter een minuut later was het wel raak.

Frits Veenema: 2-0

Frits onderschepte een bal en sprintte het strafschopgebied binnen. Vrij voor de keeper schoot hij resoluut raak, 2-0. Vanaf dat moment verdween het geloof bij de gasten en Be Quick had de wedstrijd volledig onder controle. Bij Be Quick kwam Ynte Koopal voor Yuri van de Meij en Frits Veenema werd vervangen door Johan Mulder.

Anko Talman: 3-0

Uit een aanval over links bracht Piet Raap de bal voor het doel waar Rudmer Loonstra half miste, maar Anko Talman was attent bij de tweede paal en tekende voor 3-0. Rudmer Loonstra werd daarna nog gewisseld voor William Bakker.

William Bakker: 4-0

Verdediger Remco Fennema ontsnapte aan de linkerkant aan de buitenspelval en sprintte richting de achterlijn. Zijn voorzet bereikte William Bakker, die prachtig raak schoot: 4-0. In de slotfase wist Ivan Draijer nog een bal te onderscheppen; hij ging alleen op de keeper af, maar de schuiver verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Na precies negentig minuten floot de goed leidende scheidsrechter Bert Volders voor de laatste keer. Zaterdag speelt Be Quick de uitwedstrijd tegen Zwaagwesteinde, de laatste wedstrijd van deze competitie.

Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 16 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 16 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 17 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 17 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 18 uur geleden
Medailleregen GYM academy ABC teams
Medaille "regen" GYM Academy Dokkum Algemeen 18 uur geleden
De Badeendjesrace in Dokkum
Badeendjes gaan weer racen op Koningsdag Algemeen 18 uur geleden
Een vrouwtje grijze zandbij met pollen van een wilg.
Nationale Bijentelling vraagt tien dagen aandacht voor wilde bijen Algemeen 19 uur geleden
Ferwert is klaar voor Kain
Ferwert is klaar voor Kaïn Algemeen 20 uur geleden
De nieuwe training van energieboswachters. Staand cursusleidster Suzanna Bekkema in 'De drie pilaren' in Oudeschoot.
De Training Energieboswachter 2024 is gestart! Algemeen 22 uur geleden
Kruiwagenmars door Burgum tijdens Wereld Aarde Dag.
Kruiwagenmars door Burgum tijdens Wereld Aarde Dag Algemeen 23 uur geleden
Op de foto v.l.n.r. voor: Nikée Feitsma, Nine Postma en achter: Fenna Hoekstra, Larissa van der Woude, Swany de Haan
Turn- en Gymsport Dokkum Nederlands kampioen! Algemeen gisteren
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit.
Onmachtig Warga verliest met 1-3 van Geel Wit Algemeen 14 apr, 23:10