Afbeelding
Foto: Pixabay

Twintigste Bonifatiusloop Dokkum op zaterdag 21 mei 2022

Algemeen

Nog maar een paar dagen en dan vindt de twintigste editie van Bonifatiusloop Dokkum plaats. Komende zaterdag 21 mei gaat na drie jaar afwezigheid weer één van de mooiste lopen van het noorden van start. Hardlopers en wandelaars kunnen genieten van prachtige routes en geweldig weer in het vooruitzicht. 

Voor elke hardloper is er een passende afstand. Ga je voor de 5 kilometer, de 10 kilometer of de halve marathon? Bij alle afstanden kun je genieten van alles wat dit loopevenement zo bijzonder maakt: de omgeving van de mooie historische stad Dokkum met zijn molens, bolwerken en een blik op het keerpunt van de Elfstedentocht. Tijdens de halve marathon loop je Dokkum uit langs het Dokkumer Grutdjip richting Ee. Vervolgens ga je terug naar Dokkum via de Hogedijken, Tolhuispark en na het Damwâldsterreedsje komt de finish weer in zicht. De start van de halve marathon is om 14.00 uur bij de Bonifatiuskapel. Om 14.10 uur starten de 5 en 10 kilometer. Het belooft een spannende strijd te worden bij de heren en dames op alle afstanden.

Twaalfde editie Sionsberg Wandeltocht
Voor de twaalfde editie van de Sionsberg Wandeltocht tijdens de Bonifatiusloop Dokkum zijn er dit jaar vier wandelafstanden uitgezet. Deze routes zijn 35, 25, 10 en 5 kilometer lang. De wandelaars starten als vanouds vanuit de Bonifatiuskapel. Hier krijgt men ook de startkaart en de beschreven route uitgereikt. De deelnemers lopen ook over vrij onbekende historische wandelpaden. De finish is in het restaurant van Sionsberg Dokkum, waar de deelnemers een fraaie herinnering ontvangen. Om 08.00 uur gaat de 35 kilometertocht van start. Daarna volgen de andere drie afstanden.

Lopen met Hugo Kidsrun
Ook staat komende zaterdag de Lopen met Hugo Kidsrun op de planning voor kinderen van de groepen 1 tot en met 8 van de basisscholen. Olympiër Dennis Veenker van het Nederlandse bobsleeteam lost het startschot bij de Bonifatiuskapel. Dit doet hij samen met Ilse Leffring want zij is kinderburgemeester van Noardeast-Fryslân en doet zelf ook mee aan de Lopen met Hugo Kidsrun. Deze keer zal het inschrijfbedrag grotendeels ten goede komen aan Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Alle kinderen krijgen na afloop van de Lopen met Hugo Kidsrun naast een T-shirt een mooie medaille.

”Wij als bestuur en organisatie kunnen niet wachten en hebben er ontzettend veel zin in om na drie jaar afwezigheid alle deelnemers en publiek hopelijk weer te mogen begroeten komende zaterdag bij de Bonifatiuskapel in Dokkum”, vertelt Jacob van der Ploeg, voorzitter van Stichting Sportevenementen Noordoost-Friesland, de organisator achter Bonifatiusloop Dokkum. “Wij zijn er klaar voor om de deelnemers na lange tijd weer eens een geweldige wandel- of hardloopervaring te geven. Het weer lijkt goed te worden en dat is bepalend voor het welslagen van het evenement.”

Online inschrijven
Inschrijven voor het hardlopen kan alleen vandaag (18 mei) nog. Voor de wandeltocht kan er vandaag en morgen (19 mei) nog ingeschreven worden. De inschrijving verloopt via  www.bonifatiusloop.nl. Alle informatie over de hardloopwedstrijden is te vinden op bonifatiusloop.nl/hardlopen.

Uitnodiging Paardenweegdag 20 april bij A7 Noord dierenartsen in Drachten
Heeft uw paard een gezond gewicht? Algemeen 2 uur geleden
De Kunst van het Evenwicht
NVA-Autismeweek met thema 'De Kunst van het Evenwicht Algemeen 3 uur geleden
Terwijl bestuurslid Oege Hiddema het pasverworven brij-buske omhoog houdt, overhandigt museumvoorzitter
Sybren van Tuinen bloemen aan de schenkers, Elly en Jitse van der Bij uit Damwâld.
Drie particuliere schenkingen voor het Ruurd Wiersma Museum Algemeen 3 uur geleden
Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 6 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 7 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 23 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 23 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 23 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 23 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen gisteren
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen gisteren
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 28 mrt, 15:00
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 28 mrt, 14:32