Afbeelding
Foto: ingezonden

Ropta Boys exelleert tegen sc Berlikum

Algemeen

De wedstrijd waar spelers, begeleiding en publiek van Ropta Boys al weken op zaten te wachten bleek dinsdagavond aangebroken te zijn. Na weken van verloren wedstrijden was er zaterdag nog een gelijkspel maar steeg Ropta Boys dinsdagavond tegen sc Berlikum boven zichzelf uit.

Het eerste kleine kansje na drie minuten spelen was nog voor Berlikum, dat de bal voorlangs schoot, daarna was het voornamelijk Ropta Boys wat de klok sloeg. Twee minuten later was het Edwin de Vries die een vrije trap perfect voor de goal trapte waar Erik de Vries zijn hoofd tegenaan kon zetten. De bal eindigde tegen de onderkant van de deklat en spatte het veld weer in. Hierna legde Andre Turkstra de bal panklaar voor De Vries die hem alsnog in de touwen joeg.

 Ropta Boys bleef aanvallen en kreeg ook kansjes via Lieuwe Sijtsma en Andre Turkstra, maar in deze fase werd het net niet gevonden. Na een half uur was er een handsbal in het strafschopgebied van Berlikum en scheidsrechter Attema kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Erik de Vries wist wel raad met deze kans en schoot onberispelijk binnen. Blijdschap alom want dit was lang geleden dat Ropta Boys zo royaal de rust in kon gaan. Bijna was er nog een wonderschoon doelpunt van aanvoerder Geert Linthof die zag dat de Berlikumgoalie te ver voor zijn goal stond. Hij schoot van grote afstand maar de keeper wist met een katachtige redding de bal net voor de lat over de goal te stompen. Net voor rust was het nogmaals de aanvoerder die een kans kreeg, maar zag zijn harde schot nu in de handen van de keeper belanden.

Kort na rust zocht Ropta Boys meteen weer de aanval via spits Tjidsger Braaksma die alleen op de keeper van sc Berlikum afkwam. Met een vloeiende beweging ging hij de keeper voorbij maar deze haalde hem onderuit en wederom kon de leidsman niet anders dan de penalty toekennen. Jongeling Rutger Torensma joeg de bal koelbloedig in de hoek en zette 3-0 voorsprong op het scorebord. Ropta Boys nam wat gas terug en liet Berlikum wat meer voetballen. Er kwamen wat kleine kansjes maar deze werden niet benut. Berlikum zat niet goed in de wedstrijd en liet als nummer vier van de ranglijst niet al te best voetbal zien op het keiharde veld van Ropta Boys. Een kwartier voor het einde was het de jonge JO17-speler Jelmer Castelein die de bal binnenschoot om een ruime overwinning op het bord zetten. Ook achterin speelde een JO17-speler die vanaf de aftrap meedeed en zijn pad meer dan verdienstelijk schoon hield. Ook is talent Jelmer Torensma volgend jaar een goede aanwinst voor de equipe van trainers Elmendorp en Kool. In blessuretijd kon Andre Turkstra zijn hoofd nog tegen een voorzet zetten maar hij raakte hem niet goed waardoor de bal hard en hoog over de goal ging, maar dit mocht de pret niet meer drukken.

Naast de beide genoemde jongens van de JO17 deed ook Sybrant Veenstra nog een groot gedeelte van de wedstrijd mee. Het is prachtig om te zien hoe de jongens uit dit jeugdige team wekelijks het eerste elftal versterken dat door blessureleed genoodzaakt is om terug te vallen op deze jongelingen. Ze laten allemaal stuk voor stuk zien dat ze dit niveau gemakkelijk aankunnen en dat er volgend jaar een prima elftal op de been gebracht kan worden. Het is nu van groot belang voor Ropta Boys om te zorgen dat ze nog meer afstand nemen van de degradatieplaats om zo de nacompetitie veilig te stellen. Plek elf om zo de nacompetitie te ontlopen is theoretisch nog haalbaar, maar dan zullen de directe tegenstanders grote gaten moeten laten vallen in de laatste vier wedstrijden en moet Ropta Boys nu alle punten gaan pakken. Zaterdag speelt de hoofdmacht op het kunstveld in Twijzel.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 10 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 10 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 12 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 13 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 15 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 16 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 17 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 17 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 18 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21