Paardendagen Driezum Wâlterswâld op zoek naar menners
Paardendagen Driezum Wâlterswâld op zoek naar menners Foto: MMD-Fotografie

Alle menners welkom bij OFK Minimarathon tijdens de Paardendagen

Algemeen

De voorbereidingen voor de Paardendagen in Driezum Wâlterswâld zijn alweer in volle gang. De organisatie voegt een nieuw onderdeel toe op de Boerendag: Het Open Fries Kampioenschap Outdoor Minimarathon.  

Het paardenevenement, dat in 2020 en 2021 vanwege corona niet door kon gaan, staat voor dit jaar op de kalender op 28, 29 en 30 juli. “We hebben er weer ontzettend veel zin in, vooral nu bekend is geworden dat alle beperkingen van tafel zijn”, vertelt de organisatie. “We merken dat veel vrijwilligers en sponsoren weer staan te popelen om zich in te zetten. Iedereen heeft wel weer zin in een goed feest!”  

Nieuw dit jaar is het OFK Outdoor Minimarathon tijdens de Boerendag op zaterdag. Een spectaculair marathongevecht voor mencombinaties uit alle rubrieken. Anders dan de Paardenmarathon op vrijdag, zal deze wedstrijd gereden worden in slechts één hindernis. Dat maakt het extra spannend. De mencombinaties moeten op het juiste moment pieken. Alleen de drie of vier beste combinaties uit de rubriek mogen strijden in een waanzinnige finale met een nieuw parcours. Deze strijd om de hoofdprijs zal na afloop van de kwalificaties worden gereden. Spanning en sensatie gegarandeerd in een zinderend slotstuk, waarbij het publiek wordt meegezogen in de fanatieke races.  

Er kunnen maximaal 70 combinaties meedoen. De inschrijving staat voor iedereen open. Of je nu volleerd menner bent, of net komt kijken in de mensport, iedereen mag zich opgeven. ‘Wij roepen iedere fanatieke menner op, om zich aan te melden voor deze strijd. We nog meer paardensportliefhebbers enthousiast te maken voor de mensport’, aldus de organisatie. En uniek bij dit onderdeel: menners kunnen hun favoriete muziek doorgeven, waarop ze de hindernis willen rijden. Want alleen de menner weet immers op welke muziek zijn paard het best presteert. 

De voorrondes worden per rubriek verreden. In de voorronde wordt twee maal hetzelfde parcours gereden. De twee tijden worden bij elkaar op geteld en zo ontstaat er een ranglijst. De start in de finale wordt bepaald door de uitslag van de voorronde. Voor de finale wordt een nieuw parcours neergezet. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In de finale vindt er na elke verreden rubriek een prijsuitreiking plaats. Alle finale deelnemers worden aangespannen bij de prijsuitreiking verwacht. De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van de KNHS en onder toeziend oog van juryleden o.a. Rein Koopman en Ito Werkman. Zin in actie en spektakel? Dan verwelkomt de organisatie u graag tijdens de Boerendag.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 8 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 9 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 10 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 11 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 11 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 12 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 13 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21