Invaller Franc van der Werff tikt de gelijkmaker binnen namens 't Fean '58 (blauw-wit tenue). Foto: Jan Anne Vrij

’t Fean ’58 in spannend slot nog naast Hardegarijp

Algemeen

Met 90 minuten op de klok stond ’t Fean ’58 in Surhuisterveen tegen het bezoekende Hardegarijp met 1-3 achter. Maar een wedstrijd is pas beslist wanneer het laatste fluitsignaal heeft geklonken. In de blessuretijd was het voor de thuisclub alles of niets. Het ‘pompen of verzuipen’ leverde een aantal spectaculaire slotminuten én twee doelpunten op (3-3).

Door Jacob Hielema

Het was voor ’t Fean ’58 niet een van de beste wedstrijden en zeker niet te vergelijken met de heenwedstrijd, die gemakkelijk met 0-5 werd gewonnen. “Ik vond het vandaag van onze kant een offday”, zei trainer Minno van der Werff. “We speelden te onrustig”.

De succesvolle trainer had zijn basis op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van de vorige wedstrijden. Mayk Numan was geschorst en Mark Jager was wegens vakantie afwezig.

Fysiek sterke gasten

Aan het vertoonde spel was niet te zien dat hier de koploper aan het werk was tegen een ploeg, die pas sinds een paar weken zich uit de gevarenzone speelde. De fysiek sterke bezoekers speelden met veel inzet en kwamen vaak als winnaars uit de duels, waardoor de thuisclub niet in het eigen spel kwam.

Open wedstrijd

Toch was het een open wedstrijd met vanaf het begin kansen aan beide kanten. Jesse Bosma kopte voor Hardegarijp tot twee maal toe net naast, Benny Dijkstra schoot over, terwijl Erwin Vos voor de thuisclub doelman Jouke Vleer op z’n weg vond. Het dichtst bij een doelpunt was ’t Fean ’58. Erwin Tabak schoot vanaf zo’n 25 meter op de lat, waarna uit de rebound Steef Loopstra Frank ten Hoeve in een kansrijke positie bracht. De centrale verdediger lepelde de bal echter over. Even later schoot ook Nando de Jong op de lat. Dat alles binnen twintig minuten.

0-1 net voor rust

De thuisclub was wat meer aan de bal, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Eerst pareerde doelman Hessel Huisman een inzet van Aron Polet nog met de voet. In de slotminuut van de eerste helft zeilde een vrije trap van Benny Dijkstra vanaf de zijlijn over de Feanster goalie heen in de verste hoek (0-1).

0-2 na zo’n 55 minuten

In het tweede bedrijf bleef ’t Fean ’58 onnauwkeurig spelen. Na zo’n tien minuten slalomde Aron Polet door de Feanster verdediging en zijn voorzet werd keurig afgewerkt door Gerben Jullens (0-2). Reden voor Minno van der Werff om met Edwin Notebomer en Anne Jasper Rispens twee extra aanvallers in te brengen.

1-2 door Jens Hamstra

In de 61e minuut leefde de thuisclub op. Jens Hamstra speelde zich vrij in het strafschopgebied en scoorde beheerst 1-2. Een minuut later had Erwin Tabak de gelijkmaker op zijn schoen, maar hij was te gehaast na een prima voorzet van de rappe Anne Jasper Rispens. Er werden aan Feanster zijde opnieuw verse krachten ingezet met de A-junioren Almer de Jager en Franc van der Werff.

Hoofdrol jonge invallers

Uit het niets viel zo’n tien minuten voor het eind de 1-3 door de jonge invaller Tije Peerden. De wedstrijd leek op slot. Tot diep in de blessuretijd, toen een hectische periode aanbrak. De invallers speelden daarin een belangrijke rol. Toen doelman Jouke Vleer een inzet niet onder controle kreeg, had Edwin Notebomer de bal voor het intikken (2-3). Een minuut later kwam de ultieme ontlading, toen Franc van der Werff uit een onoverzichtelijke scrimmage de bal over de doellijn werkte (3-3), het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

“Te gemakkelijk weggegeven”

“Meer zat er vandaag niet in, wij gaven het te gemakkelijk weg”, concludeerde Minno van der Werff. “Het was zeker niet goed vandaag. De eerste helft was op zich niet onaardig. We hadden toen best wel een aantal goede kansen. Dan kom je vlak voor rust uit een vrije trap op achterstand. Dat was een tegenvaller. Met het gelijke spel mogen we niet klagen. Het heeft in ieder geval nog een punt opgeleverd.” Door de winst van concurrent Kollum moesten de Feansters de koppositie afstaan.

Dinsdagavond 10 mei speelt ’t Fean ’58 thuis tegen VV Zuidhorn (aanvang 19.30 uur).

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 19 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 20 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30