Het plezier spat er van af tijdens de voetbaltweedaagse in Buitenpost.
Het plezier spat er van af tijdens de voetbaltweedaagse in Buitenpost. Foto: Binne-Louw Katsma

Glunderende gezichten bij voetbaltweedaagse Veerkr88

Algemeen

Liefst 118 jeugdvoetballers van verschillende voetbalverenigingen hebben de afgelopen week meegedaan aan de voorjaarsvoetbaltweedaagse 2022, georganiseerd door voetbalschool Veerkr88. Op sportpark De Swadde in Buitenpost werd veel geleerd en gestreden door de jonge voetballers. De twee dagen leverden veel glunderende gezichten op.

Voorheen werd in het voorjaar een driedaagse georganiseerd op de velden van VV Buitenpost, maar door de beschikbaarheid van met name goede hoofdtrainers was besloten deze activiteit met één dag in te korten. Voor alle jeugdige voetbaltoppers en ook de heren en dames hoofd- en jeugdtrainers lag de intensiteit hoog.

Prijzen

De winnaars van 4 tegen 4 waren in de Onderbouw Danyl Kits (Buitenpost), Owen Terpstra (Buitenpost) en Sven Brandsma (GSVV). In de Middenbouw bleven alle prijzen in Buitenpost. De top drie Jort Henstra, Djurre Wiersma (Buitenpost) en Jasper Krabbenborg. In de bovenbouw was Gerben Kazimier (Buitenpost) de sterkste, gevolgd door Mirte Henstra (Buitenpost) en Matthijs Gerben Broersma (GSVV).

Bij de Twin Games gingen de prijzen naar de teams van Spanje (coach Marijn Buikema), Manchester United (coach Sytze Wiersma) en Real Madrid (Johan Kaldeway).

Finale latje trap en gatenzeil

Vervolgens vond onder grote publieke belangstelling de finale plaats van latje trap. Hier gingen de aantrekkelijke prijzen in de vorm van waardebonnen naar Hendrik Bekkema (SC Twijzel), Jonne Bronsveld (Opende), Auke Hansma (VVT) en Ruben Hoekstra (Buitenpost), allen jeugdspelers in de onderbouw.

In de middenbouw was Jort Henstra (Buitenpost) de beste, voor clubgenoot Jasper Krabbenborg, Oane Jan Hiemstra (SC Twijzel) en Djurre Wiersma. Bij de bovenbouw was Jorn Turkstra (Buitenpost) de sterkste, gevolgd door Roan van der Zaag (GSVV) en David Sippe Graansma (Opende).

Gatenzeil-trappen om bokaal

De strijd om de De Haan Westerhoff-bokaal, waarbij de voetballers op een gatenzeil moesten schieten, was zeer spannend. De winnaars van de bokaal met de grote oren waren bij de onderbouw Tygo van Assen (Buitenpost), gevolgd door Jurre Wijbenga (SC Twijzel) en Owen Terpstra (Buitenpost).

Bij de middenbouw bleef de grote bokaal eveneens in Buitenpost. Jornt Henstra bleek de beste trap te hebben in deze finale, gevolgd door Mart Terpstra en Jasper Krabbenborg. De strijd in de bovenbouw was om te snijden. Het bleef heel lang gelijk op gaan, maar Wiebe van der Bij (Buitenpost) was de uiteindelijke winnaar, voor clubgenoot Roan Rispens en Rik Niewijk (GSVV).

Positieve reacties

Alle deelnemers kregen aan het eind een certificaat met teamfoto en een prachtige voetbal, mogelijk gemaakt door sponsors. De organisatie ontving veel positieve reacties over de voetbal tweedaagse. Namens de organisatie wist Wietse van der Veen te melden dat niet alles vlekkeloos was verlopen. Enkele minder leuke incidentjes leverden de organisatie nog wel wat nawerk op. Over het algemeen was het weer zeer geslaagd, uitermate leerzaam en leidend tot veel glunderende gezichten.

Voetbaltweedaagse 2022 

De eerstvolgende meerdaagse voetbalactiviteit zal in de herfstvakantie zijn. Dan weer traditioneel een voetbaltweedaagse. Met potlood kan al op de kalender worden gezet: donderdag 20 en vrijdag 21 oktober.

Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 18 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 uur geleden
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 23 uur geleden
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen gisteren
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen gisteren
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06
Een moment uit de wedstrijd van Libertas tegen FC Marlène.
Libertas kan het niet bolwerken tegen koploper FC Marlène Algemeen 21 apr, 21:28
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet.
Ropta Boys en Viod strijdbaar maar scoren niet Algemeen 21 apr, 21:17
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum.
Be Quick Dokkum vergeet te winnen van Wykels Hallum Algemeen 21 apr, 19:59