Carina Roemers
Carina Roemers Foto: RTV NOF

RTV NOF-presentatrice Carina Roemers genomineerd als talent bij Lokale Media Awards 2022

Algemeen

RTV NOF-presentatrice Carina Roemers uit Dokkum is door de jury van de Lokale Media Awards (LMA) genomineerd voor de titel Presentatietalent van 2022. De winnaar wordt op 10 juni tijdens de Lokale Omroep Awards in Beeld en Geluid Hilversum bekendgemaakt. Carina maakt voor RTV NOF de serie: ‘Wat een Vak’, waarbij ze meeloopt met inwoners van Noordoost-Fryslân die bijzonder werk hebben. 

De jury kreeg van lokale omroepen de afgelopen maanden tal van nieuwe presentatoren voorgelegd. De steden en dorpen deden hun reputatie als kweekvijver voor talent eer aan. De jury was ook dit jaar weer stevig onder de indruk van de kwaliteit van alle kandidaten. Uiteindelijk viel de keus op zeven mensen, die op het scherm of achter de microfoon het meest wisten te overtuigen.

Dit zijn de genomineerden in willekeurige volgorde: Emma de Nooij (1Twente), Nicky do Rosario (OPEN Rotterdam), Daan Warnas (Slotstad RTV), Tjerk van den Ende (SCHIE TV), Maxime Cabo (Meer Vandaag), Desi Bootsman (WEEFF Radio) en Carina Roemers (RTV NOF). In vergelijking met voorgaande jaren is de verkiezing van het presentatietalent van het jaar iets aangepast. Dit jaar is rond de verkiezing een speciaal NLPO-talentenweekend toegevoegd. Op 14 en 15 mei worden alle genomineerden door leden van de vakjury en NPO Campus intensief getraind en gecoacht.

Talentontwikkeling
Opleidingen en trainingen vormen een belangrijk en centraal onderdeel binnen de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). Goede opleidingen en trainingen dragen bij aan de verdere (journalistieke) professionalisering van de individuele medewerkers en de lokale publieke omroep sector als geheel. De extra aandacht voor talentontwikkeling maakt hier onderdeel van uit. De ervaringen van het NLPO-talentenweekend neemt de jury mee in het uiteindelijke besluit wie de titel Presentatietalent van 2022 zal krijgen. Vanuit de jury nemen onder andere Sanne Boswinkel en Petra Strik aan het talentenweekend deel. Ook zij begonnen hun carrière bij een lokale publieke omroep. De winnaar van de Lokale Media Awards 2022 wordt op 10 juni bekendgemaakt tijdens de live-uitreiking bij Beeld en Geluid in Hilversum.

So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 17 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 18 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 20 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 22 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 23 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen gisteren
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen gisteren
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen gisteren
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12