André Turkstra (midden) streed voor Ropta Boys net als zijn teamgenoten vooral in de tweede helft voor wat ze waard waren.
André Turkstra (midden) streed voor Ropta Boys net als zijn teamgenoten vooral in de tweede helft voor wat ze waard waren. Foto: Ingezonden

Ropta Boys strijdend ten onder tegen Wykels Hallum

Algemeen

Elke wedstrijd is een finale voor de groen-gele formatie uit Oosternijkerk van trainers Elmendorp en Kool. Maar als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, lijkt het of je er niet meer uitkomt. Bij de wedstrijd in Hallum was de tegenslag min of meer eerlijk verdeeld, want Wykels Hallum kampte ook met vele blessuregevallen.

Ropta Boys miste deze wedstrijd zes basisspelers door blessures en ziekte en zag zich wederom genoodzaakt om terug te vallen op spelers van het tweede elftal en de jongelingen van de JO17 die ook al een wedstrijd in de benen hadden.

Grote kans na vijf minuten

De eerste grote kans was na vijf minuten voor Wykels Hallum die na een slecht genomen hoekschop van Ropta Boys kon counteren richting de goal van Frans Postmus. Deze jongeling krijgt steeds meer vertrouwen en redde dan ook voortreffelijk.

Wykels Hallum was de eerste helft de bovenliggende partij en voetbalde veel makkelijker dan Ropta Boys. Maar ook zij kregen geen echt opgelegde kansen en liepen zich stuk op de rand van het zestien-meter-gebied. Halverwege de eerste helft was er een mooie pass van Rutger Torensma op de mee opgekomen Geert Linthof, maar zijn inzet ging over het doel.

Ruststand 1-0

Kort daarna was Wykels Hallum gevaarlijk voor de goal, maar ook deze bal verdween over het doel. Zeven minuten voor het rustsignaal wist Wykels Hallum dan toch voor te komen uit een vrije trap, die werd toegekend na een vermeende handsbal. De scheidsrechter had hier geen zicht op, hij ging af op het roepen van spelers. De bal werd snoeihard door ‘de muur’ ingeschoten en eindigde achter keeper Postmus: 1-0. Ropta Boys kon voor het rustsignaal niets meer uithalen en ook Wykels Hallum werd niet meer gevaarlijk.

Feller en beter

De tweede helft was Ropta Boys veel feller en voetbalde stukken beter dan de eerste helft. Het eerste kansje was nog voor de tegenstander, maar in de vijftigste minuut was er een behoorlijke kans voor Ropta uit een voorzet die via een Wykels Hallum-speler door André Turkstra naast werd geschoten. Meteen daarna volgde een vrije trap van Erik de Vries, die ook net naast de goal werd gekopt door Tjidsger Braaksma.

Doelpunt afgekeurd

Zo bleven er kansjes komen voor Ropta Boys, maar het net werd niet gevonden. Halverwege de tweede helft was het Rutger Torensma die de gelijkmaker dacht te maken, maar de grensrechter stak de vlag omhoog en de leidsman nam de beslissing over. Erg jammer, aangezien Torensma ruim achter een speler van Wykels Hallum wegkwam en dit doelpunt onterecht werd afgekeurd.

Reddingen van Postmus

Maar ook dit soort beslissingen vallen dan in het nadeel van de ploeg die in de hoek van de klappen zit. Keeper Frans Postmus redde nog twee keer prachtig bij aanvallen van Wykels Hallum en hield zijn doel verder schoon. Ropta Boys drong aan en kreeg nog een kans via Gerwin Haaksma, maar de bal stuitte zo hoog dankzij het harde, droge veld, dat hij de bal nog maar net kon raken en zijn inzet op ‘het dak’ van het doel zag landen. 

Extra aanvaller

Ropta Boys ging met een man meer naar voren voetballen, maar levensgrote kansen leverde dit niet meer op en ook Wykels Hallum stelde zich tevreden met dit ene doelpunt en gaf de overwinning niet meer uit handen.

Strijdlust en spanning

Ropta Boys voetbalde een prima tweede helft en liet zien dat ze strijdlustig zijn om rechtstreekse degradatie te ontwijken. Naaste concurrent Haulerwijk haalde deze dag een punt en is Ropta op één punt genaderd op de ranglijst. Het wordt nog een spannend einde in de derde klasse B.

Zaterdag 7 mei moeten er punten gepakt worden in en tegen Waskemeer, dat twee plekjes hoger staat dan Ropta Boys. De thuiswedstrijd tegen Waskemeer op een doordeweekse avond ging kansloos verloren. Ropta Boys heeft dus wat goed te maken tegen deze tegenstander. De wedstrijd begint om 14.00 uur. 

Noord-Nederlands “Jagerskoor’’ zoekt zangers.
Noord-Nederlands Jagerskoor zoekt zangers. Algemeen 15 uur geleden
Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'
Puzzelen met paaseieren en letters Algemeen 17 uur geleden
Op vele plekken in Friesland staat de heide volop in bloei, zoals hier langs het fietspad door het Fochteloerveen bij Fochteloo.
Nieuwe fietsroutes in Zuidoost-Friesland zetten 'Het Andere Friesland' op de kaart Algemeen 18 uur geleden
Aafke Jansen uit Friesland de middelste van de drie vrouwen met bevrijdingsrokken. Vandaag maandag 15 april hangt de bevrijdingsvlag in Grou aan de gevel.
(video) Wat is het verhaal achter de bevrijdingsrokken in Fryslân? Algemeen 18 uur geleden
Lezing wolf en maatschappij door André Donker.
Lezing Wolf en maatschappij in Dokkum Algemeen 18 uur geleden
In part fan it oanplakbiljet yn 19e-iuwske styl fan de jûn fan 6 maaie 2024 yn 't Readhert yn Burgum.
200 jier Tsjibbe Gearts van der Meulen, Wâldman en Wrâldboarger Algemeen 19 uur geleden
Medailleregen GYM academy ABC teams
Medaille "regen" GYM Academy Dokkum Algemeen 19 uur geleden
De Badeendjesrace in Dokkum
Badeendjes gaan weer racen op Koningsdag Algemeen 19 uur geleden
Een vrouwtje grijze zandbij met pollen van een wilg.
Nationale Bijentelling vraagt tien dagen aandacht voor wilde bijen Algemeen 20 uur geleden
Ferwert is klaar voor Kain
Ferwert is klaar voor Kaïn Algemeen 21 uur geleden
De nieuwe training van energieboswachters. Staand cursusleidster Suzanna Bekkema in 'De drie pilaren' in Oudeschoot.
De Training Energieboswachter 2024 is gestart! Algemeen 23 uur geleden
Kruiwagenmars door Burgum tijdens Wereld Aarde Dag.
Kruiwagenmars door Burgum tijdens Wereld Aarde Dag Algemeen gisteren
Op de foto v.l.n.r. voor: Nikée Feitsma, Nine Postma en achter: Fenna Hoekstra, Larissa van der Woude, Swany de Haan
Turn- en Gymsport Dokkum Nederlands kampioen! Algemeen gisteren