De strijd om de bal, recht op de fotografe af, zo lijkt het. Foto: Jacqueline Jongsma

Broekster Boys houdt Olde Veste in Steenwijk op 1-1

Algemeen

Broekster Boys lijkt langzaam maar zeker het vormverlies van de afgelopen weken achter zich te laten. De ploeg gelooft in zichzelf en hoeft in de eerste klasse voor niemand bang te zijn. Ondanks de doelstelling “handhaving” en op termijn de wens om een stabiele eersteklasser te worden, is de ploeg hard op weg dit al waar te maken.

Olde Veste wilde na de nederlaag tegen WHC vorige week (2-1) niet opnieuw tegen puntverlies oplopen. Trainer Dick Krommenhoek wist dat Broekster Boys niet onderschat mocht worden. De Steenwijkers wonnen wel in Damwâld, maar de 1-2 viel toen pas in de blessuretijd.

Olde Veste in de aanval

Thuis in Steenwijk zocht Olde Veste vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. De ploeg had in het eerste kwartier zeker een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar ze hadden de pech dat keeper Sander de Boer een prima dag had. De Damwâldster doelwachter voorkwam een achterstand en was een keer gelukkig toen de paal redding bracht.

0-1 onterecht afgekeurd

Het positiespel van Olde Veste was snel en verzorgd. De Boys hadden het er moeilijk mee, maar bleven op de been. In de 27e minuut kwam Broekster Boys op voorsprong. Lucas Peterson verplaatste het spel naar de rechterkant van het veld, vanwaar de voorzet van Hedgar Hoekstra fraai afgerond werd door Piet Wessel Dijkstra. De clubgrenstrechter stak de vlag echter omhoog en dat signaal werd overgenomen door scheidsrechter Noppers.

Onterecht was het gevoel bij de BB-spelers en -supporters. Ze bleken na afloop gelijk te hebben. Op de beelden die Olde Veste later deelde op social media was te zien dat het doelpunt toegekend had moeten worden. Uiteindelijk gingen beide ploegen gewoon de rust in met de brilstand.

Ruststand 0-0

Ook in de tweede helft ging Olde Veste op zoek naar de overwining. Rechtsback Toeter bleef maar opkomen als extra aanvaller, maar ook middenvelder Eikelboom was nadrukkelijk aanwezig in het spel van de thuisploeg. Het snelle spel kostte natuurlijk krachten en die leken langzaam af te nemen. Daardoor werd het spel wat onnauwkeuriger en kreeg Broekster Boys wat meer vat op de wedstrijd.

0-1 door Vincent Hoekstra

Vincent Hoekstra, die in de eerste helft ingevallen was voor de geblesseerde Thomas Bosgra, joeg als vanouds op de bal, want hij wist dat verdedigers ook wel eens foutjes maken. Net als in de uitwedstrijd tegen vv Groningen loerde hij op een te korte terugspeelbal. De ver uit zijn doel staande Holleboom verkeek zich er op en Hoekstra noteerde daarmee alweer zijn achtste doelpunt van dit seizoen.

1-1 in de slotfase

In (weer) de slotfase van de wedstrijd( minuut 88) kwam dan toch de gelijkmaker. Riemer Doornbos leek met zijn overtreding een ‘nuttige gele kaart’ te pakken, maar de daarvoor gegeven vrije trap werd even later keurig door Jeffrey Dijkstra in de korte hoek binnengeschoten.

Hard overgeschoten

De vierde puntendeling tegen de top drie mag als een prima resultaat gezien worden, al was Olde Veste in de 95e minuut nog dicht bij een overwinning. De voorzet van links was misschien wel de beste mogelijkheid van de wedstrijd, maar gelukkig voor de Boys werd de bal door Julian Zwoferink vanaf korte afstand hard overgeschoten.

BB tegen PKC

Olde Veste mag de volgende ronde strijden tegen nummer drie, Pelikaan-S. Of de Steenwijker koplopers kampioen worden, valt nog te bezien. Of Broekster Boys een stabiele eersteklasser is, zal wellicht nog blijken. De ploeg speelt dan thuis tegen PKC uit Groningen, dat net als Broekster Boys 27 punten heeft verzameld. In de uitwedstrijd, enkele weken geleden, waren de Groningers de bovenliggende partij, maar die wisten pas in de 95e minuut de gelijkmaker binnen te schieten. Het kan dus nog alle kanten op in deze mooie klasse. De wedstrijd begint 14.30 uur.

Actueel

Een boek over ‘De avonturen van Lytse Jopie’ in Grou.
Een boek over 'De avonturen van Lytse Jopie' in Grou Algemeen 2 uur geleden
Repetitie Lotte Veltman
Een bijzondere theaterproductie voor cultuur- én natuurliefhebbers in Buitenpost: AREND Algemeen 3 uur geleden
Muziektherapie Nij Smellinghe
Met die ene noot een verschil maken voor het leven. Algemeen 4 uur geleden
Foaroan winnares Nynke Duiff-Veenstra, har soan Willem, presintator en foarlêzer Miranda Werkman en links-achter Gerrit Hiemstra.
Nynke Duijff-Veenstra út Damwâld winner Grut Frysk Diktee Algemeen 4 uur geleden
De heer De Jong bezoekt basisschool kbs de Reinbôge in Burgum.
Legeramfibie op het plein van kbs De Reinbôge in Burgum Algemeen 5 uur geleden
Schilderij van Tjikke Idema-Visser
Kunst in de Kerk Trynwâlden Algemeen 6 uur geleden
Marco Meijer uit Rottevalle stapt van AB Vakwerk over naar Firda voor volwassenen.
Marco Meijer uit Rottevalle nieuwe directeur Firda voor volwassenen Algemeen 7 uur geleden
Yvonne en Dicky van Petit Paris in Burgum.
Petit Paris Vintage, een vleugje Parijse charme in Fryslân Algemeen 8 uur geleden
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei.
Meivakantie met kinderactiviteiten bij De Sûkerei Algemeen 10 uur geleden
Op zondagmiddag 5 mei geeft de Drachtster musicus Rein Albert Ferwerda ter gelegenheid van Bevrijdingsdag een bijzonder concert in de Doopsgezinde Kerk in Drachten. Dit seizoen zijn de Doopsgezinde Kerk Drachten en Schouwburg De Lawei een samenwerking aangegaan en vinden er drie kamermuziekconcerten plaats in de kerk. Dit is alweer het tweede concert in de reeks.
Rein Albert Ferwerda op piano en orgel in de Doopsgezinde Kerk in Drachten Algemeen 10 uur geleden
Haal je zolder leeg en kom naar de vrijmarkt.
Sta jij op Koningsdag ook op de vrijmarkt? Algemeen 11 uur geleden
lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika!
Lezing over eerste emigranten uit Driezum en Wâlterswâld naar Amerika! Algemeen 24 apr, 17:23
Van de drie geschikte locaties voor een kleinschalig azc in Dokkum is locatie A het meest geschikt, vindt het college van b. en w.
College: "Watertorenbuurt in Dokkum voorkeurslocatie AZC" Algemeen 24 apr, 16:34
Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 24 apr, 16:03
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 24 apr, 15:00