T Fean 58 vs SC Stiens
T Fean 58 vs SC Stiens Foto: Pixabay

Paasbest voor ’t Fean ’58 na zege op SC Stiens

Algemeen

SURHUISTERVEEN – Zes punten sleepte ’t Fean ’58 uit het Paasweekend. Een beste prestatie gezien het gemis van enkele sterkhouders bij de blauwhemden. Na het stugge Nijland zaterdag moest nu SC Stiens er aan geloven. Met de 2-0 overwinning blijven de mannen van Minno van der Werff in het spoor van koploper Kollum.

Niet elke supporter had er Paasmaandag geloof in. John Notebomer raakte tegen Nijland ernstig geblesseerd en ook Mayk Numan moest tegen SC Stiens wegens een spierblessure vanaf de kant toekijken. Maar de veerkracht binnen de selectie van de Feansters lijkt in een mindere fase van grote waarde. Zo kon het gebeuren dat jeugdspeler Mark Jager een basisplaats kreeg toebedeeld na een geweldige invalbeurt tegen Nijland twee dagen eerder. Jager scoorde daar op fraaie wijze de 0-2 en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Dat SC Stiens van een ander kaliber is was bekend bij de thuisclub. In de uitwedstrijd werd gelukkig gewonnen tegen de technisch prima formatie van oefenmeester René Dijkstra.

In de eerste fase van de wedstrijd domineerde de thuisclub maar lang duurde dit niet. Gaandeweg kropen de gasten steeds meer uit hun schulp. Raoul Dijkstra redde de thuisclub met een prachtige verdedigende actie en hierna groeide het zelfvertrouwen bij de gasten. De thuisclub speelde slordig en kreeg nauwelijks kansen. Ook de gasten stichtten nauwelijks gevaar waardoor doelman Hessel Huisman moeiteloos zijn doel schoon hield. Vlak voor de theepauze kwam de thuisclub onverwacht op voorsprong. Bard Pultrum werd getorpedeerd binnen de zestien door doelman Sytse van der Heide en dus strafschop. Frank ten Hoeve belastte zich met de elfmeter en via de binnenkant van de paal zeilde de bal binnen, 1-0.

Direct na de rust was het al bijna weer raak. Erwin Tabak schoot een prima voorzet van Bard Pultrum tegen de onderkant van de lat. De blauwhemden heersten hierna tegen het wel erg teruggetrokken spelende Stiens. “Eigenlijk onbegrijpelijk”, vond Minno van der Werff. “Zij staan achter en dan verwacht je meer aanvallend spel van hun.” Het kwam de thuisclub goed uit en eigenlijk hield men prima stand. Tien minuten voor het eindsignaal gooide ’t Fean ’58 de wedstrijd definitief in het slot. De mooiste aanval van de wedstrijd resulteerde in een scherpe voorzet van René Mellema waar Jens Hamstra wel raad mee wist, 2-0. “Hier ben ik heel blij mee. De tweede helft was gewoon goed na een mindere eerste helft. Het geeft ook vertrouwen voor de topper zaterdag tegen Wolvega.”

Door Henk Postma

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 13 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 15 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30