Burgemeester Johannes Kramer (in blauw pak) ontvangt het eerste exemplaar van Dokkum Magazine 2022 bij Museum Dokkum.
Burgemeester Johannes Kramer (in blauw pak) ontvangt het eerste exemplaar van Dokkum Magazine 2022 bij Museum Dokkum. Foto: Marit Anker

Burgemeester Kramer opent toeristenseizoen Dokkum

Algemeen

Burgemeester Johannes Kramer van de gemeente Noardeast-Fryslân ontving vrijdagmiddag 8 april 2022 de eerste editie van Dokkum Magazine 2022 uit handen van de redactie van het blad. Dit was tevens de symbolische start van het toeristenseizoen in Dokkum en omstreken.

Toeristisch Informatie Punt Dokkum organiseerde samen met Dokkum Magazine en de stichting Promotie Dokkum deze gezamenlijke start van het toeristenseizoen. In Museum Dokkum begint een nieuwe, tijdelijke expositie over 77 jaar vrijheid in Dokkum. De activiteiten van de stichting Stadsfeesten Dokkum tussen Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn de eerste grote publieksevenementen in Dokkum dit jaar.

Expositie 77 jaar bevrijding

De start van het toeristenseizoen was ook de start voor de nieuwste tentoonstelling van Museum Dokkum. Vanaf 8 april is een indrukwekkende expositie te zien over over de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding van Dokkum, 77 jaar geleden. Er zijn veel oude foto’s van de Dokkumer bevrijding te zien. En ook diverse attributen die in de oorlog gebruikt werden, plus allerlei aanvullende documentatie. Het museum bevindt zich in een aantal historische panden, zoals het zeventiende-eeuwse gebouw van de Admiraliteit van Friesland en Groningen uit 1618. Openingstijden zijn te vinden op www.museumdokkum.nl.

Stadsfeesten

De eerste grote activiteiten die de komende tijd in de stad plaatsvinden worden onder andere georganiseerd door de stichting Stadsfeesten. Zij houdt tussen Koningsdag en Bevrijdingsdag verschillende activiteiten voor alle doelgroepen. Ook is er jaarlijks een kunstmarkt en een zomerfair (voorheen brocantemarkt) en eens in de vier jaar de Grote Stadsfeesten. Allemaal grote publieksevenementen die vroeger door de gemeente werden georganiseerd en nu door een enthousiaste groep vrijwilligers zijn opgepakt.

Dokkum Magazine 2022

Het hele jaar wordt er gewerkt aan het Dokkum Magazine, waarmee iedere Dokkumer de stad kan promoten door hem zelf ook te verspreiden. Professionele tekstschrijvers, fotografen en redacteuren starten bijna direct na het verschijnen van een nieuwe editie met het verzamelen van mooie beelden en aansprekende verhalen over Dokkum. In de nieuwe editie is het belangrijkste interview met kunstenares Birthe Leemeijer, die de IJsfontein in Dokkum ontwierp. Verder staat het magazine vol met leuke uitjes, mooie routes in de omgeving van Dokkum, interessante verhalen en meer.

Dokkum en de regio

Dokkum Magazine bevat verhalen over Dokkum en de regio, bekende en minder bekende Dokkumers en nog veel meer. Het blad wordt in een oplage van 25.000 stuks verspreid door vrijwilligers Jan de Jager en Sicco Zandt, die langsgaan bij culturele instellingen, winkels, restaurants, hotels, B&B ’s, jachthavens en campings in Dokkum en wijde omgeving. In de stad is Dokkum Magazine 2022 onder andere verkrijgbaar bij Van der Gang herenkleding, Albert Heijn Dokkum en tal van winkels en bedrijven in en rond de historische binnenstad van Dokkum.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 10 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 11 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 12 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 14 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 16 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 17 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30