Afbeelding
Foto: Ingezonden

Waarom een tweedehands Ford Transit kopen best een uitdaging is

Algemeen

Als je van plan bent om een nieuwe bestelwagen aan te schaffen, is het bijna vanzelfsprekend dat de Ford Transit overwogen wordt. Dit is zo’n beetje de meest bekende bestelwagen dat er is en het voertuig is verkrijgbaar in groot aantal uitvoeringen. Juist dit maakt het kopen van een tweedehands Ford Transit best een uitdaging. We nemen de opties met je door.

Waarom de Transit geen kennismaking nodig heeft

De Transit is een begrip in de bestelauto wereld. Je hoeft maar de naam Transit te noemen en iedereen weet dat je het over een bestelbus van Ford hebt. De auto staat bekend als zeer fijne wagen als je spullen moet vervoeren. De bestelbus is betrouwbaar en heeft een prettig weggedrag. Daarnaast is het goed te weten dat dit model al een geruime tijd in productie is. Dit betekent niets anders dat het zeker een overweging waard kan zijn om een Ford Transit tweedehands te kopen. 

Verschillende uitvoeringen van de Ford Transit

Er zijn in de loop van de jaren wel enorm veel uitvoeringen van de Ford Transit op de markt gekomen. Het kleinste model is de Ford Transit Courier. Dit model heeft een laadruimte van 2,3m³ en plek voor vracht tot 2,6 meter lang. Een andere bekende uitvoering is de Ford Transit Connect, het model dat is uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2014’. De Connect biedt 3,6m³ laadruimte en heeft plek voor vracht tot 2,15 meter lang. De overtreffende trap hierin vormt de Ford Transit Custom. Zoals de naam al verklapt is dit een middelgrote bestelwagen. De Custom biedt een laadruimte van 6 m³ en heeft plek voor vracht tot 3,4 meter lang. Dit is meteen het langste model Ford Transit die je kunt aanschaffen. De Ford Transit MK5 is dan wel een grotere versie van deze bestelbus (laadruimte van 15,1 m³) maar is een hogere uitvoering. 

Andere keuzemogelijkheden als je een Ford Transit occasion gaat aanschaffen

Het kiezen van het Ford Transit model dat past bij je wensen, is zeker niet de enige uitdaging waarvoor je staat. Zowel nieuw als tweedehands vind je deze wagen met zowel benzine- als dieselmotoren met een verschillende inhoud. Daarnaast heb je de keuze tussen modellen met een automaat of handgeschakelde versnellingsbak. Als je kijkt naar het aanbod door de jaren heen, zie je dat de Ford Transit op de markt is verschenen met verschillende cabines, lengte- en hoogtematen en laadvermogens, zoals we hierboven al hebben beschreven. Het is dan ook verstandig om je hier goed in te oriënteren. Dit lijkt een beste uitdaging maar op deze manier kom je ongetwijfeld stap voor stap uit op de Ford Transit occasion die bij je past.

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 11 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 13 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 14 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30