De voorstelling 'Thuis' van Anastasiia Liubchenko (Mime Wave).
De voorstelling 'Thuis' van Anastasiia Liubchenko (Mime Wave). Foto: Ingezonden

Een voorjaarsvakantie vol vertier in De Lawei

Algemeen

Aankomende week is een week vol kindervoorstellingen en -films bij De Lawei. Zo is op 23 februari de voorstelling ‘De Neus’ (6+) van Unieke zaken te zien. Een absurd sprookje over de ongerijmdheid van het leven. Een muzikale voorstelling met veel op- en afgangen, grote korrels zout en loopjes met de waarheid.

Op 21 februari speelt ‘Thuis’ van Mime Wave. Een betoverende solovoorstelling, voor kinderen van 2+, waarin Anastasiia het publiek meeneemt in de door haarzelf geïllustreerde wereld met mime en geprojecteerde animaties. Beumer & Drost speelt op 25 februari ‘Het Ding’. Een associatieve vrolijkmakende voorstelling met als thema: aan iedereen zit wel een ‘Dingetje’ los. Filmtheater van de allerbovenste plank voor iedereen vanaf 8 jaar.

Op het witte doek
Op 23 en 27 februari draait ‘Mamma Boe - op zoek naar Thuis’ in De Lawei. Wanneer Ooievaar, na een lange reis vanuit Zuid-Afrika op de boerderij verschijnt en een nest begint te bouwen stelt Mamma Boe zichzelf de vraag; wat is een thuis eigenlijk? De Walt Disney-film ‘Encanto’ (6+) is te zien op 24 en 25 februari. Hierin ontdekt Mirabel - het enige gewone lid van haar buitengewone familie - dat de magie rondom hun huis in gevaar is en dat zij misschien de laatste hoop is om haar familie te redden.

Op 25 februari draait tevens de film ‘De beste verjaardag ooit’. Kareltje het konijn is vijf jaar geworden en viert zijn verjaardagsfeest. Wanneer zijn ouders met zijn babyzusje Klara naar de dokter moeten, verloopt de dag ineens heel anders dan Kareltje had verwacht. Tot slot draait op 26 februari ‘Ook muizen gaan naar de hemel’ (6+), een prachtige stop-motionfilm voor de hele familie over een muis en een vos die samen in de hemel terecht komen. 

Overige programmering
Naast de volle kinderprogrammering, staan er ook nog een aantal andere mooie titels op het programma. Zo danst Introdans de voorstelling ‘Goud & Nieuw’ op 24 februari. Best of Britain speelt zowel op 25 als op 26 februari haar jubileumtournee ‘The Fifth’. Jan Beuving is met ‘Restante’ te zien op 26 februari en in de filmzaal van De Lawei draaien op 24 februari de films ‘Sun Children’ & ‘Amelie - 20th Anniversary’ en op 25 februari de film ‘King Richard’.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 5 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 6 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 8 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 8 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 9 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 10 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 11 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen gisteren
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21