Deelnemers aan de cursus in 2019.
Deelnemers aan de cursus in 2019. Foto: Noardlike Fryske Wâlden

Verrijk het verblijf van gasten in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Algemeen


Op maandag 7 februari start de cursus Gastheer (m/v) van Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Ben jij toeristisch ondernemer in de omgeving van de Noardlike Fryske Wâlden en wil jij jouw gasten vertellen wat hier allemaal te zien en beleven is? Word dan Gastheer (m/v). Na het succes van de eerste editie in 2019, start maandagavond een nieuwe cursus. In vier avonden kom je alles te weten over het landschap en de bijzondere kenmerken waarmee je het verblijf van je gasten kunt verrijken. Daarnaast leer je andere ondernemers kennen en bouw je samen een netwerk op. Deze cursus is een initiatief van de vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regiomarketing Toerisme Noordoost-Friesland (RMT). Inschrijven kan via www.rmtnof.nl. Er is nog een aantal plaatsen vrij.


In coronatijd is het goed te merken: bezoekers laten de aanwezigheid van natuur in de omgeving steeds vaker meewegen in de keuze voor hun verblijf. Als (agro)toeristische-, horeca- of recreatieondernemer in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden kun je hiervan de vruchten plukken, stelt de vereniging Noardlike Fryske Wâlden. “Door jouw gasten te betrekken bij de natuur, landschap en cultuurhistorie bied je ze een onvergetelijk verblijf.”

Inhoud van de cursus
Tijdens de cursus van vier dagdelen leer je hoe het landschap is ontstaan en vooral hoe je dat nu nog kunt zien. Ken je bijvoorbeeld het verhaal van de dobben, de singels, de wijken en de pingoruïnes? Herken je de gekraagde roodstaart? En weet je waar je de mooiste wandeling kunt maken? Na de cursus kun je gasten vertellen over de bijzonderheden in de regio. In de cursus zit ook een module storytelling, zodat je leert hoe je een verhaal op jouw eigen manier kunt overbrengen.

De vaste docent combineert theorie en praktijk. Deskundige gastsprekers uit de regio worden afgewisseld met interactie en opdrachten en je krijgt een mooi naslagwerk mee naar huis.

Data en tijden
De cursusbijeenkomsten zijn op maandagavond: 7, 14 en 28 februari en 14 of 21 maart. In het voorjaar van 2022 is er een terugkomdag.

Kosten en aanmelden
De kosten voor deze cursus bedragen € 100,- per persoon. Dit is inclusief alle bijeenkomsten, locaties, koffie/thee, het lesmateriaal, een gevelbordje, certificaat en aansluiting bij het landelijke netwerk. Aanmelden kan nog deze week via www.rmtnof.nl. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.

Landelijk netwerk
Gastheer van het Landschap is een succesvol project voor recreatieondernemers, ontwikkeld door IVN Natuureducatie in samenwerking met RECRON en Koninklijke Horeca Nederland. Inmiddels zijn landelijk meer dan 2.000 enthousiaste ondernemers opgeleid tot Gastheer van het Landschap. De cursus in deze regio is een initiatief van vereniging Noardlike Fryske Wâlden in samenwerking met IVN Natuureducatie en Regiomarketing Toerisme Noordoost-Friesland en wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Fryslân. Kijk voor meer informatie ook op www.noardlikefryskewalden.nl en www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap

De cursus stond al eerder gepland maar kon vanwege de coronamaatregelen toen niet doorgaan.

Dirigent Akke Bosma
Uniek 3-koren lenteconcert Algemeen 3 uur geleden
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard
Opening expositie stories of Morpheus in terpkerkje Raard Algemeen 5 uur geleden
Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 20 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 21 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 21 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 21 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 22 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 22 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 23 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 23 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen gisteren
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 28 mrt, 12:00