Moonloops, de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2021.
Moonloops, de winnaar van de Kleine Prijs van Fryslân 2021. Foto: Titus van 't Veer

Friesland Pop opent de inschrijving van de Kleine Prijs van Fryslân 2022

Algemeen

Vanaf 31 januari kunnen jonge of beginnende popartiesten zich weer inschrijven voor de Kleine Prijs van Fryslân 2022. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Het spreekt voor zich dat eerdere winnaars, in dezelfde samenstelling, uitgesloten zijn van deelname. De voorrondes vinden plaats per categorie, namelijk hip hop/soul, singer-songwriters, elektronisch en bands. De beste drie acts van elke categorie gaan door naar de halve finales waar uiteindelijk zes finalisten uit voort zullen komen voor de finale van de Kleine Prijs van Fryslân 2022.

De voorrondes van de Kleine Prijs zullen in april van start gaan, deze zullen plaatsvinden in Oosterwolde, Franeker, Heerenveen en Joure. De halve finales die gepland staan voor juni vinden plaats in Het Bolwerk in Sneek en Iduna in Drachten, waarna de grote finale in september plaats zal vinden in Neushoorn te Leeuwarden. Voorafgaand aan de voorrondes, halve finale en finale organiseert Friesland Pop coaching- en workshopdagen, waarbij professionals uit het veld hun expertise delen met de deelnemers.

De Kleine Prijs van Fryslân is dé talentenwedstrijd voor popmuziek in Fryslân en wordt georganiseerd door Stichting Friesland Pop. Alle Friese popartiesten mogen aan deze contest deelnemen, ongeacht stijl en genre. Elk jaar doen ongeveer 40 beginnende Friese acts mee aan de Kleine Prijs, dat zijn gemiddeld zo’n 150 tot 200 muzikanten. Door de hele provincie worden voorrondes gehouden, veelal in samenwerking met lokale podia, jongerencentra en muziekcafés. Op die manier wordt de drempel laag gehouden voor beginnende muzikanten, die graag meer ervaring op willen doen.

Voorafgaand aan elke ronde vinden er coaching bootcamps plaats ter voorbereiding. Na elk optreden krijgen de artiesten een juryrapport mee naar huis, die vol staat met adviezen en verbeterpunten voor de toekomst. Voor winnaars en de finalisten liggen er elk jaar mooie prijzen klaar, zoals werkbudgetten voor deelname aan Hit The North en optredens op grotere podia en festivals, maar ook individuele muzikantenprijzen. Recente winnaars van de Kleine Prijs van Fryslân zijn onder andere: Moonloops (2021), CLOUDSURFERS (2020), Delore (2019), Lester Blackfield (2018), Katie Koss (2017), Pendants (2016) en Abdomen (2015).

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 5 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 6 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 8 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 8 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 9 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 10 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 11 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21