Van links naar rechts: dierenarts Peter van der Weij, oud-dierenarts Geert Alsma en zijn vrouw Ina, dierenartsassistenten Rachella Schouten en Attie Kuiken en dierenartsen Roland van Deutekom en Esther Piersma.
Van links naar rechts: dierenarts Peter van der Weij, oud-dierenarts Geert Alsma en zijn vrouw Ina, dierenartsassistenten Rachella Schouten en Attie Kuiken en dierenartsen Roland van Deutekom en Esther Piersma. Foto: Actief Media

A7 Noord dierenartsen in Burgum verhuist

Algemeen

Op oudejaarsdag was het de laatste dag dat de vestiging van A7 Noord dierenartsen aan de Tussendijken in Burgum open was. De komende dagen vindt de verhuizing plaats. Vanaf 10 januari opent A7 Noord dierenartsen in een nieuw pand op Elingsloane 18 in Burgum. 

Voor Geert en Ina Alsma komt er na 32 jaar een einde aan klanten met huisdieren op het erf. Op 3 mei 1989 openden ze samen met dierenartsen Cor Hennis en Harm Oosterhof de dierenartspraktijk op Tussendijken 41 in Burgum. Halverwege de jaren negentig was het de eerste dierenartspraktijk in Nederland met een echografie-apparaat, vertelt Geert. “De zwager van Cor Hennis had het apparaat ontwikkeld. Zijn prototypes stonden hier. Zo konden wij ermee experimenteren.”

In 2007 fuseerde de praktijk met drie andere dierenartspraktijken tot A7 Noord dierenartsen, met de hoofdvestiging in Drachten. De vestiging in Burgum werd een praktijk voor gezelschapsdieren. Ina geeft aan dat er in de loop der jaren veel meer aandacht voor gezelschapsdieren gekomen is. “Er is nu ook veel meer mogelijk. In het begin konden mensen hun kittens hier brengen om voor een kwartje in te laten slapen, anders werden ze verzopen.” Het echtpaar zag daarnaast dat de kleine boeren verdwenen. “Boeren hebben vandaag de dag veel meer geleerd”, aldus Geert. “Voorheen moest voor iedere pil de dierenarts komen, nu doen ze veel meer zelf.” In 2013 gingen Geert en Ina met pensioen. De praktijkruimte gaan ze nu gebruiken als opslag.

De nieuwe dierenartspraktijk van A7 Noord dierenartsen aan de Elingsloane wordt groter en daarnaast ‘catfriendly’, legt dierenarts Roland Van Deutekom uit. “Er komen vier spreekkamers, waarvan er één speciaal voor katten is, zodat ze geen honden tegenkomen.”

Actueel

Afbeelding
(video) Maak jij een gedicht voor Dichterspaad Aldegea? Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe directeur De Lawei Elly van der Goot: “Wy bouwe fierder oan wurk fan foargongers" Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Kindervoorstelling door Matthijs Vlaardingenbroek Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Vitaal ouder worden begint als je jong bent Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Kaartverkoop De Lawei succesvol gestart Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Wethouder De Pee opent speeltuin in Suwâld Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
VCR neemt afscheid van een viertal spelers Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen gisteren
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen gisteren
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen gisteren
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 28 mei, 17:00
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 28 mei, 14:00
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 28 mei, 13:00