Van links naar rechts: Mark Vos (activiteitencommissie v.v. ‘t Fean ‘58), Engbert van Esch (voorzitter Voedselbank Achtkarspelen), Devin Althof (winnaar minuut gratis winkelen) en Abbe Borger (filiaalmanager Albert Heijn Surhuisterveen).
Van links naar rechts: Mark Vos (activiteitencommissie v.v. ‘t Fean ‘58), Engbert van Esch (voorzitter Voedselbank Achtkarspelen), Devin Althof (winnaar minuut gratis winkelen) en Abbe Borger (filiaalmanager Albert Heijn Surhuisterveen). Foto: Mark Vos

Voedselbank Achtkarspelen verrast door sympathieke geste

Algemeen

De Voedselbank Achtkarspelen werd vorige week blij verrast door een uiterst sympathieke geste vanuit de voetbalvereniging ’t Fean ’58 en haar hoofdsponsor Albert Heijn. Voorzitter Engbert van Esch mocht 25 rollades en evenveel pakken chocomel, compleet met slagroom in ontvangst nemen. Ook kreeg men 50 bakken snert en evenveel rookworsten.

“Wij zijn met dit gebaar bijzonder ingenomen”, laat Engbert van Esch weten. “Zo vlak voor de feestdagen is dit zeer welkom. Er bestaat vooral behoefte aan zuivel- en vleesproducten. Het is noodzakelijk om de kwaliteit van een voedselpakket goed op peil te houden”, aldus de voorzitter van de Voedselbank Achtkarspelen, waarvan het werkgebied de gehele gemeente bestrijkt.

Het idee voor de actie is ontstaan naar aanleiding van de online-bingoavond eerder dit jaar, georganiseerd door de activiteitencommissie van ’t Fean ’58. Een van de prijzen was een minuut lang gratis winkelen bij hoofdsponsor Albert Heijn. Winnaar van deze prijs was Devin Althof (21) uit Opende, speler van het vijfde elftal van ’t Fean ’58. Devin Althof: “Toen ik de prijs kreeg, wist ik eigenlijk niet wat ik er mee moest. Wij hebben het goed en er zijn andere mensen, die er meer behoefte aan hebben. Toen dacht ik aan de voedselbank.”

Hij legde het idee neer bij Abbe Borger, filiaalmanager van Albert Heijn in Surhuisterveen. “Een heel nobel gebaar, waar ik veel bewondering en waardering voor heb. Ik weet dat de voedselbank erg om vlees verlegen zit. Toen zijn we tot deze keuze gekomen”, aldus Abbe Borger, die benadrukt dat ‘de credits’ van de actie aan Devin Althof toekomen.

Ook de activiteitencommissie van ’t Fean ’58 kon zich prima vinden in het idee van Devin Althof. “Wij waren meteen enthousiast”, laat Mark Vos namens de commissie weten, die onlangs in samenwerking met Keurslager Albert & Aukje weer haar jaarlijkse snertactie hield. “Wij hielden 50 bakken over en evenveel rookworsten. De keuze was om ze te verkopen in de kantine of een andere bestemming te geven. Toen kwam het idee van Devin op tafel en wij waren er snel uit: de snert en de rookworsten doneren aan de voedselbank.”

De Voedselbank Achtkarspelen telt momenteel 25 cliënten. Engbert van Esch: “Wij verwachten dat dit aantal het komende jaar zal stijgen, dat meer mensen een beroep zullen doen op de voedselbank, gezien de huidige oplopende inflatie en de forse stijging van de energieprijzen. Wij stellen acties als deze bijzonder op prijs.”

Afbeelding
(video) Een Skatepark in Burgum? Dat moet toch lukken! Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Woonwagenkamp Drachtster Compagnie officieel geopend Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Vlasroute van start met speciale vlasdagen en activiteiten Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Bandfinale Kleine Prijs van Fryslân Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Onvergetelijke Alpe d'HuZes voor Team Matrix Lyceum Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Zesde FC Burgum net als FC Emmen met Easy Toys door naar finale Algemeen 5 jun., 17:04
Afbeelding
(video) Skûtsje 'Hendrika' krijgt opknapbeurt in Sluisfabriek Algemeen 5 jun., 15:35
Afbeelding
Altijd al saxofoon willen uitproberen? Algemeen 5 jun., 14:00
Afbeelding
Walter Bloembergen wordt jeugdtrainer Buitenpost JO14-1 Algemeen 5 jun., 12:30
Afbeelding
Wegensteunpunten Hurdegaryp en Scharnegoutum in de verkoop Algemeen 5 jun., 11:31
Afbeelding
Open tuin Passiflora zaterdag 17 juni Algemeen 5 jun., 10:30
Afbeelding
Herinrichting Harddraverspark wellicht miljoenen euro's duurder Algemeen 5 jun., 10:22
Afbeelding
De afscheidsfotografe legt vooral liefde vast Algemeen 5 jun., 08:30