CDA-lijsttrekker Tjebbe van der Meer bij de rotonde bij Buitenstvallaat in Drachten.
CDA-lijsttrekker Tjebbe van der Meer bij de rotonde bij Buitenstvallaat in Drachten. Foto: Ingezonden

CDA Smallingerland: vernieuwing en verjonging

Algemeen

Tjebbe van der Meer (30) is als jonge enthousiaste Fries gekozen als lijsttrekker voor het CDA Smallingerland. De leden stemden donderdagavond tijdens de ledenvergadering in met zijn benoeming. Tevens is tijdens deze vergadering de koers ingezet voor vernieuwing en verjonging, waarbij het verkiezingsprogramma ‘Samen sterk voor Smallingerland’ werd vastgesteld. 

“It is in hiele eare en ferantwurdlikheid om mei alle CDA-leden en ynwenners te wurkjen oan de takomst fan Smellingerlân. Wy hawwe in grut, entûsjast en betûft team”, aldus de nieuwe lijsttrekker Tjebbe van der Meer. Hij woont sinds een half jaar in Drachten, verhuisde vanuit Leeuwarden en is adjunct-directeur van Sportbedrijf De Fryske Marren.

Hij geeft aan het echt samen te willen doen, met CDA-leden, ondernemers, verenigingen en inwoners. “Deze prachtige gemeente leefbaar houden, waarbij het goed wonen en werken is, en waarin de samenleving centraal staat. Niet alleen nu, maar ook de komende jaren”, meldt CDA Smallingerland.

Kandidatenlijst staat vast

Naast de benoeming van Van der Meer als lijsttrekker is ook de volledige kandidatenlijst vastgesteld. Een lijst met een combinatie van vernieuwing, verjonging en ervaring. Op de tweede plaats staat Sjouke Rijpma, gevolgd door twee ervaren raadsleden: Minke de Voor en Douwe Hiemstra. Op plaats vijf staat Niels Jacobi. Hij is met zijn 20 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Eeuwe van de Velde, Wim Eilering, Dennis Feenstra, Gijs Lokhorst en Aukje Boersma maken de top tien compleet. 

‘Samen sterk voor Smallingerland’

Met het verkiezingsprogramma ‘Samen sterk voor Smallingerland’ voert het CDA campagne in de aanloop naar de verkiezingen in maart 2022. Het CDA wil werken aan een sterke samenleving met betrokken verenigingen. Een voorbeeld hiervan is dat dorpsraden en wijkplatforms een eigen budget krijgen voor initiatieven voor verbetering van de leefomgeving en de sociale verbondenheid.

“Zorg voor elkaar is fundament”

“De zorg voor elkaar is het fundament van onze samenleving. Hierbij is het belangrijk dat iedereen zich veilig en prettig voelt in zijn eigen omgeving. We dragen samen de verantwoordelijkheid voor een rechtvaardige samenleving, waarin iedereen mee kan doen en ieder mens telt”, verklaart het CDA Smallingerland.

Ook de woningbouw krijgt veel aandacht in het programma. Door de hoge woningprijzen wordt het steeds moeilijker voor starters om een betaalbare woning te vinden. Het CDA wil een actieplan voor de bouw van klimaatneutrale woningen. Daarnaast moet ook de woningbouw in de dorpen rond Drachten een impuls krijgen.

Voorìtter: “Blij met benoeming”

Voorzitter Maarten Volbeda is erg blij met de benoeming van Tjebbe van der Meer als lijsttrekker: ‘Een jonge, frisse lijsttrekker met een brede maatschappelijke achtergrond. De lijst in zijn geheel is een mooie afwisseling van ervaring en enthousiaste, jonge kandidaten.”

Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 4 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 17 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 19 uur geleden
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 22 uur geleden
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen gisteren
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30