Dineke Wagenaar
Dineke Wagenaar Foto: Ingezonden

VVD Tytsjerksteradiel kiest Dineke Wagenaar als lijsttrekker GR2022

Algemeen

De leden van de VVD in de Gemeente Tytsjerksteradiel hebben dinsdag in Sumar Dineke Wagenaar (30 jaar, Noardburgum) gekozen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De lijst wordt aangevuld door Sjaak Hoekstra (48 jaar, Burgum), Tiemen Jongsma (18 jaar, Garyp), Peter van der Werf (63 jaar, Oentsjerk) en Jurre Kamminga (16 jaar, Burgum). 

“Ik ben vereerd dat de leden van de VVD mij voor de tweede keer hebben gekozen als lijsttrekker”, zo zegt een trotse Dineke Wagenaar. “De afgelopen vier jaar heb ik geprobeerd om een jong, liberaal geluid te laten horen bij de lokale besluitvorming. Niet altijd zo ‘moeilijk doen’ als gemeente, maar kijken naar mogelijkheden in alle dorpen. Minder inzetten op bureaucratie en regeltjes, maar meer op actie. Het blijft daarom belangrijk dat er óók jonge mensen vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad. Wij kijken anders naar de samenleving. Daar wil ik me nog graag vier jaar voor inzetten.”

De VVD in Tytsjerksteradiel is een echte volkspartij, die weinig overheidsbemoeienis wil. De VVD-fractie kenmerkt zich in de raad door een scherp kritisch, positieve maar uitgesproken toon. “Ik vind het supermooi dat de nieuwe kandidaten zich herkennen in onze aanpak en ons hierbij willen versterken. Het is in maart 2022 aan de kiezers om ons te helpen aan zetelwinst”, zo zegt de voorvrouw van de VVD in Tytsjerksteradiel. 

Voor Sjaak Hoekstra is de klus na vier jaar binnen de raad van Tytsjerksteradiel nog niet af. “Er zijn een aantal dossiers, waar we onze tanden flink hebben ingezet. Het is nu niet het moment om los te laten. Troch bite!”, zo zegt Sjaak Hoekstra. “De VVD is niet de partij, die voortdurend allerlei ideologische dromen door de strot wil drukken bij onze inwoners. Ik wil mij de komende vier jaar inzetten voor een gemeente waarop we weer trots kunnen zijn”, zo beëindigd de nummer twee van de lijst.

De VVD in Tytsjerksteradiel heeft in het verleden vaak de mogelijkheid gegeven aan jongeren om politiek actief te zijn. De partij is ook nu weer superblij met kandidaten als Tiemen Jongsma en Jurre Kamminga. “Zij weten super goed wat er leeft onder jongeren”, zo zegt regiovoorzitter Rob Meppelink van de VVD in de Fryske Wâlden. Tiemen studeert rechten en maakt ook deel uit van het bestuur van de JOVD Fryslân (jongerenafdeling van de VVD). Ondanks de jonge leeftijd van Jurre heeft de VVD hem toch gekandideerd. Pas na zijn 18e verjaardag mag hij toetreden tot  de raad. “Met dergelijke landelijke regels moeten we nieuwe enthousiaste kandidaten niet het bos insturen, maar juist omarmen. De jeugd heeft de toekomst”, zo is de mening van de regiovoorzitter.

De VVD is ontzettend blij met de kandidatuur van Peter van der Werf. Naast zijn levenservaring, politieke interesses en brede kennis, is Peter een expert op Human Resources (HR, personeelsbeleid). Deze kennis kan prima worden gebruikt bij de personele vraagstukken rondom de werkmaatschappij, die de Gemeente Tytsjerksteradiel vormt met de Gemeente Achtkarspelen. 

Afbeelding
(video) Zijn dit de toekomstige bruggenbouwers, bouwvakkers of automonteurs van Friesland? Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Dubbelconcert door vocal groups Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Quatrebras van donderdag 30 maart 09.00 uur tot en met zondag 2 april 17.00 uur afgesloten Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Museum Dokkum viert 60-jarig jubileum in Admiraliteitshuis Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Fiets mee over Friese klinkerwegen Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Fondsenforum voor de Friese Mienskip Algemeen 29 mrt., 09:30
Afbeelding
(video) Het Veenhoop Festival is een feest voor alle generaties Algemeen 29 mrt., 08:30
Afbeelding
(video) In klassieke vervoering: muzieklezing Rachmaninov Algemeen 29 mrt., 07:30
Afbeelding
College van Dantumadiel stelt voor energietoeslag uit te breiden Algemeen 28 mrt., 19:19
Afbeelding
Open Huis met Grote Opruiming in Hallum Algemeen 28 mrt., 16:00
Afbeelding
Bij nieuwe opleiding Sustainable Hospitality Management in Drachten draait alles om duurzaamheid! Algemeen 28 mrt., 15:43
Afbeelding
Beauty in British music Algemeen 28 mrt., 15:00
Afbeelding
Houd inbrekers buiten met veilige sloten van DHZ Hoekstra Algemeen 28 mrt., 14:00