Afbeelding
Foto: Ingezonden

Protestantse Gemeente Burgum: Verhalenavond Friesland en bloembollenactie

Algemeen

In het kader van Verhalenavond Friesland faciliteert en organiseert de Protestantse Gemeente Burgum een verhalenavond in De Ikker, Bulthuissingel 7 in Burgum.

“We zijn blij dat deze verhalenavond doorgaat”, vertelt initiatiefnemer Ypie Dijkstra. “In januari 2020 beleefden we een prachtige verhalenavond in De Stryp met acht vertellers. De tweede verhalenavond stond gepland voor 13 maart 2020. Helaas gooide corona roet in het eten.”

Vrijdag 26 november is er een herkansing en doet de Protestantse Gemeente Burgum mee aan Verhalenavond Friesland, die dit jaar als thema heeft ‘taal fan myn hert’. Stichting Pier21, de organisatie van Verhalenavond Friesland, heeft dit jaar gekozen voor een aantal grotere locaties. De Ikker is één van die locaties waar het publiek coronaproof kan luisteren naar vijf fantastische vertellers. Zij nemen het publiek mee in hun eigen inspirerende verhaal. De verhalen zijn heel divers en elk verhaal duurt ongeveer tien minuten. Het wordt een avond met bijzondere en persoonlijke verhalen van de volgende vertellers. Kina Dobbinga vertelt over alzheimer, Age Veltboom over ijs en de Elfstedentocht, Kees Vanger over het doneren van zijn nier aan een vriend, Wendy de Groot over haar werk als vrijwillige brandweervrouw en Erik Cordes over luisteren naar je hart. Zangeres Baukje de Graaf opent en sluit zingend de avond met ‘de taal fan har hert’. 

De inloop is vanaf 19.15 uur. Bij binnenkomst is er een QR-codecheck en kunt u een consumptie kopen en meenemen in de zaal. De Ikker biedt een vaste zitplaats voor 180 bezoekers. Het publiek blijft zitten en de vertellers wisselen. “Op deze manier hopen we dat het voor iedereen een veilige omgeving is om te luisteren naar de vertellers”, zegt Dijkstra. “Het is dus net even anders dan we gewend zijn met Verhalenavond. Het wordt in ieder geval een gezellige en ontspannen avond met een avondvullend programma. Laat je verrassen! We hebben er zin in, tot de 26e november in De Ikker!”

Meer informatie vind je op www.pgburgum.nl en www.verhalenavond.nl.

Bloembollenactie voor kansarme kinderen in Tanzania
Op zaterdag 27 november organiseert Protestantse Gemeente Burgum in samenwerking met Shoma een bloembollenactie. U kunt bij De Ikker en op de Markt in Burgum tussen 10.00 en 12.00 uur tulpenbollen kopen in allerlei kleuren. De bollen kunnen nog steeds de grond in.

Dertien bollen kosten vijf euro, dertig bollen tien euro. Graag contant betalen. De opbrengst van deze actie is voor Shoma, die kansarme kinderen door goed onderwijs zicht geeft op een betere toekomst.

Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 7 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen gisteren
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen gisteren
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06