Volwassen Broekster Boys wint ook van VV Groningen

Algemeen

Na twee weken van afgelastingen vanwege coronaperikelen mochten de Boys afgelopen zaterdag het veld weer betreden. Helaas geen publiek deze dag. De tegenstander was VV Groningen. Een geduchte tegenstander met veel voetbalkwaliteit die het liefst op kunstgras speelt. Broekster Boys ging, zoals men mag verwachten, weer met veel passie en strijd de wedstrijd in, op het hoofdveld van gras welteverstaan.

In de eerste minuten waren er direct grote kansen voor de thuisploeg maar geluk of finesse ontbraken, anders had het zomaar 3-0 kunnen staan binnen de eerste 10 minuten. En als je zelf de kansen niet benut dan krijg je soms het deksel op de neus. Na 14 minuten wist Jordy Kallie de gasten op voorsprong te schieten. Mede doordat de bal van richting werd veranderd was keeper Sander de Boer kansloos. Vijf minuten later was de stand gelukkig al weer gelijk. Een pass van Piet Wessel Dijkstra naar vleugel speler Hedgar Hoekstra werd de verdediging van VVG fataal want de voorzet werd knap binnengewipt door Vincent Hoekstra.

Broekster Boys bleef ook daarna het meeste balbezit houden, kreeg diverse mogelijkheden en kansen en dit werd na een klein half uur spelen beloond. Een prachtige aanval die begon bij de interceptie van de weer sterk spelende Hedzer Prins. Abe Koopmans nam de bal over, speelde Lucas Peterson aan die met een met een prachtig tikje Bauke Jan Douma de diepte in stuurde. De middenvelder zag Hedgar Hoekstra staan die verwoestend uithaalde. Keeper Jonathan Hensens kon het leer alleen maar tegenhouden maar in de rebound werd Vincent Hoekstra de gevierde man toen hij de thuisclub op een 2-1 voorsprong bracht.

Na rust kreeg VVG een paar mogelijkheden op de gelijkmaker. Danny Harms had een goede actie waardoor hij een 100% kans kreeg maar zag de bal over het doel vliegen. Invaller Bryan Inge kreeg daarna een dot van een kans maar Sander de Boer liet zich niet nog eens passeren en groeide alleen maar in zijn rol als keeper. In de 63e minuut schoott Bauke Jan Douma na weer goed voorbereidend werk de 3-1 binnen. De aanvallende middenvelder hield er een pijnlijke knie aan over en moest zich even later laten vervangen door Ruerd Kloosterman. Ook Roel Broersma kwam in het veld voor de moe gestreden Lucas Peterson.

Met nog een kwartier te spelen leek Roy Smolders de aansluittreffer te maken maar ook hij wist De Boer niet te verschansen. Het centrale duo Jongsma/Koopmans wordt met de wedstrijd sterker en gaf dan ook geen kansen meer weg. Jorian Peterson mocht na lang blessureleed zijn rentree maken toen hij de licht geblesseerde Riemer Doornbos ging vervangen. Invaller Ruerd Kloosterman schoot vlak voor tijd alle illusies van VVG aan gort toen hij de 4-1 op het scorebord mocht noteren. De snelle back Niels Westerlaan ging vlak voor tijd helaas nog in het boekje van de prima leidende scheids Hoving uit Arnhem. Daarmee zijn alle spelers genoemd die deze prachtige overwinning over de streep trokken.

Broekster Boys nestelde zich hiermee stevig in het rechter rijtje en wordt met de week volwassener. Dinsdagavond mag Broekster Boys de verre reis naar Wezep maken waar de inhaalwedstrijd tegen WHC gespeeld gaat worden. De ambities van de club uit Overijssel liggen duidelijk hoger dan dat van de dorpsclub uit Damwâld maar gezien de stand op de ranglijst kan het wel weer eens een leuk potje voetbal worden. Helaas, ook dan zonder publiek.

Actueel

Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 15 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 15 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 16 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 18 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 20 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 21 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 22 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 22 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 23 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen gisteren
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12