Afbeelding

Be Quick Dokkum wint ook in Leek

Algemeen

Na de winst tegen Kollum heeft Be Quick opnieuw een fraaie overwinning behaald. Het team van trainer Mark Bosma en assistent-trainer Alex Draijer wist in Leek met 1-3 te winnen van VEV’67. De thuisclub leidde halverwege nog met 1-0, maar na de rust waren de Dokkumers drie keer trefzeker. De supporters konden de wedstrijd volgen via een open livestream en daar maakten velen dankbaar gebruik van.

Na een wat afwachtende openingsfase kwam VEV’67 steeds vaker op de helft van Be Quick. Echte kansen kwamen er (nog) niet, maar Be Quick liet zich te ver naar achteren drukken en dat resulteerde in de 18e minuut in de openingstreffer. Vanaf links scoorde Arjan Veenstra met een harde diagonaal in de verste hoek, 1-0. Het was op dat moment een terechte voorsprong, want de Dokkumers maakten een wat matte indruk.

Be Quick, geschrokken door de achterstand, pakte het daarna energieker aan met toenemend balbezit op het middenveld en ook mooie aanvallende acties. Na een half uur kreeg Be Quick een opgelegde kans op de gelijkmaker. Rudmer Loonstra zette Gert Jan Koopmans met een afgemeten pass alleen voor de keeper, maar de ingeschoten bal werd een prooi voor Pim Wellinghoff. Be Quick creëerde meerdere kansen en uit een prachtige aanval over links tikte Loonstra de bal op maat richting Danny Post. De sterk spelende middenvelder schoot de bal rakelings naast de kruising.

Na de rust kreeg Be Quick al in de eerste minuut een vrije trap, enkele meters buiten het zestienmetergebied. Jan Jaap de Boer ontfermde zich over deze klus en zijn prima traptechniek was ook deze keer weer een succesvol wapen. De goed ingeschoten bal verdween in het doel en werd nog aangeraakt door een speler, zodat de keeper kansloos was. Die treffer bleek van essentiële waarde, want vanaf dat moment pakte Be Quick het initiatief en de thuisclub liep vrijwel de hele tweede helft achter de feiten aan.

De verdiende voorsprong liet niet heel erg lang op zich wachten. Ivan Draijer kwam met een snelle rush in het strafschopgebied en werd onderuit gehaald. De correct leidende scheidsrechter D. Hoffman wees naar de stip. Loonstra schoot de bal onberispelijk in de linkerhoek, 1-2. De thuisclub probeerde de achterstand te repareren, maar schoot vooral aanvallend te kort. Toen de scheidsrechter een harde charge van Jacob Tjoelker terecht met rood bestrafte, werden de winstkansen voor Be Quick alleen maar groter.

Be Quick kwam niet meer echt in gevaar en de voorsprong werd zelfs nog groter na een prachtige aanval over links, welke subtiel koppend werd ingeleid door de prima spelende Loonstra. Danny Post schoot vanaf de achterlijn voor het doel en Koopmans knalde hard en hoog in het dak van het doel, 1-3. Post was nog heel dicht bij 1-4, maar keeper Willinghoff kon nog net redding brengen. Een verdiende overwinning voor Be Quick. Opnieuw was er sprake van een echte teamprestatie.

Zaterdag speelt Be Quick thuis tegen voetbalvereniging Zwaagwesteinde. De verwachting is dat de wedstrijd opnieuw zal kunnen worden gevolgd via een livestream.

Dit jaar was de slagzin: 'Ik heb het zo druk als een kip met pasen.'