Ondernemers Rintje Noppert, Kees Noppert en burgemeester Jeroen Gebben bij het Maxima Centrum in Burgum.
Ondernemers Rintje Noppert, Kees Noppert en burgemeester Jeroen Gebben bij het Maxima Centrum in Burgum. Foto: Ingezonden

Maxima Centrum Burgum: Ondernemen, Ontmoeten en Meer

Algemeen

Vrijdag tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’ heeft burgemeester Jeroen Gebben een werkbezoek gebracht aan Kees en Rintje Noppert van het Maxima Centrum in Burgum. Het college van B&W is trots en zuinig op haar lokale bedrijfsleven. “Het lokale bedrijfsleven is de smeerolie in onze lokale economie. Bedrijven zorgen er voor dat dorpen leefbaar en aantrekkelijk blijven. Tytsjerksteradiel kent sowieso een prettig vestigingsklimaat”, aldus Gebben. Vader en zoon Noppert hebben in 2014 dit multifunctioneel en modern kantoorpand gebouwd. Het Maxima Centrum is gesitueerd in een groene omgeving en grenst aan het Wetter- en Willepark. Een echte blikvanger aan de zuidelijke entree van Burgum. 

Vaste en flexibele werkplekken
“Onze filosofie is dat het Maxima Centrum dé plek is waar ondernemers kunnen ondernemen, elkaar kunnen ontmoeten en elkaar kunnen inspireren”, aldus Rintje Noppert. “Wij bieden kantoor- en bedrijfsruimten aan, waarbij er mogelijkheden zijn om een kantoor voor een dag(deel) te huren en losse werkplekken kunnen zelfs per uur worden gehuurd. We zien dat daar in coronatijd steeds meer interesse voor is. Daarnaast bieden we ook vergaderruimten aan. Voor de gebruikers van het pand is er een centrale ontmoetingsplek. Met ons maatwerkconcept spelen we in op de veranderende behoefte voor ondernemers; we zorgen voor flexibiliteit, ontzorgen ondernemers van facilitaire diensten en bieden een fijne (gezonde) werkplek.”

Een komen en gaan van klanten
Inmiddels zijn er 23 ondernemers die ruimte huren in het Maxima Centrum. De werkgelegenheid die dat met zich meebrengt varieert tussen de 60 en 70 arbeidsplaatsen met daarom heen een flexibele schil van 10 tot 20 arbeidsplaatsen. De ondernemers die het pand ‘bewonen’ zijn divers. Het varieert tussen sport en bewegen, gezondheidszorg, bouw, opleiding en training en zakelijke dienstverlening. Het is dagelijks een komen en gaan van klanten.

Agenda MeerWaarde
“Wij proberen in samenwerking met onze huurders en andere ondernemers uit de regio meerwaarde te creëren door het organiseren van trainingen, lezingen en seminars in het Maxima Centrum”, vertelt Kees Noppert. “Deze bijeenkomsten zijn gericht op ondernemers en professionals uit de regio. Op de website www.maximacentrumburgum.nl wordt het actuele aanbod onder het kopje ‘Meerwaarde’ aangegeven. Kortom: het Maxima Centrum in Burgum bruist van energie!”

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 10 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 11 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 12 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 13 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 13 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 14 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 15 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21