Een schets van tennisvereniging De Leechkamp: beachvolleybal op de voorgrond, padelbanen in het midden, tennisbanen achteraan, rechts voor jeu de boules en rechts een basketbalveld.
Een schets van tennisvereniging De Leechkamp: beachvolleybal op de voorgrond, padelbanen in het midden, tennisbanen achteraan, rechts voor jeu de boules en rechts een basketbalveld. Foto: Ingezonden

TV De Leechkamp: volop kansen voor meer sport en bewegen

Algemeen

Momenteel werkt tennisvereniging De Leechkamp in Burgum volop aan ideeën om haar tennispark te vernieuwen. Gedacht wordt aan een multifunctionele indeling met onder andere een beweegtuin en vier padelbanen. (Padel is een vorm van tennis binnen een soort kooi, zodat ook via de wanden kan en mag worden gespeeld; het lijkt een beetje op squash; red.).

De leden van De Leechkamp zijn tot nu toe overwegend positief. De padelcommissieleden Nicole Zoontjes en Martzen Bakker lichten het plan toe. Behalve padelbanen betreft de aanpassing ook: jeu de boules, een beweegtuin en beachvolleybal.

Drie tennisbanen aan vervanging toe

Bakker: “Op het tennispark zijn momenteel negen tennisbanen, waarvan er drie aan vervanging toe zijn. Het bestuur realiseerde zich dat dit kansen biedt voor een toekomstbestendige invulling van ons tennispark. Bij deze invulling willen wij andere verenigingen uit Burgum en ook de gemeente als partners betrekken.”

Meerdere commissies, bestaande uit enthousiaste leden, gingen vervolgens aan de slag met ideeën. Er rolde afgelopen zomer een plan uit de bus dat onder andere voorziet in het aanleggen van een beweegtuin met meerdere toestellen en padelbanen. Op deze banen kan men ‘padel’ beoefenen, volgens Zoontjes “momenteel de snelst groeiende sport van Nederland.”

Bestuur en leden enthousiast 

Zoontjes: “Het bestuur was zo enthousiast over onze plannen dat wij dit, als padelcommissie, in september aan de leden van TV De Leechkamp hebben toegelicht tijdens een informatie-avond. De presentatie van onze plannen leverde interessante en vooral bruikbare extra informatie op vanuit de aanwezige leden richting het bestuur en de commissies.”

“Padel is erg verslavend”

“Het is de bedoeling dat men gratis gebruik kan maken van de jeu-de-boulesbanen, de beweegtuin en het beachvolleybalveld (zie afbeelding). We spelen hiermee in op het beleid van de gemeente om als sportvereniging aandacht te hebben voor onze omgeving. We willen spelen en bewegen in het openbaar bevorderen. Ook willen we een ontmoetingsplek worden, waar verschillende doelgroepen elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen bewegen. Daarnaast kunnen niet-leden eenvoudig padelbanen huren. Padel is heel laagdrempelig, snel te leren en erg ‘verslavend’”, aldus Bakker.

Het plan wordt de komende maanden verder uitgewerkt door de commissies. “Als alles meezit dan is er een kans dat we komend voorjaar de eerste padelwedstrijden kunnen spelen in Burgum. Realisatie van de beweegtuin is voor de wat langere termijn.”

Digitale enquête

Om het draagvlak voor padelbanen in Burgum in kaart te brengen is er een online enquête opgesteld. Deze kunt u hier invullen tot en met 30 november.

Afbeelding
Smallingerland verwacht 150.000 euro toeristenbelasting in 2023 Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Auto belandt in sloot Zomerweg bij Burgum Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
Nieuw pand voor Carins, dezelfde dienstverlening Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Kerstkoffieconcert zondag 18 december in De Lantearne Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere voorbereiding op Kerst met ‘Christmasshower’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Gratis speelgoed voor gezinnen in nood Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Kerst maak je samen – deel daarom je kerstpakket! Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Kerstconcert CMV Beatrix 17 december in de Flambou Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
De Fuormanderij geeft iedereen een warm kerstgevoel Algemeen 8 dec, 17:27
Afbeelding
Voedselbankactie bij cbs De Merlettes Kootstertille Algemeen 8 dec, 16:37
Afbeelding
Froconsur/CS Drachten wint tweede thuiswedstrijd eredivisie Squash Algemeen 8 dec, 16:21
Afbeelding
Parkinson Café over Voedsel en Parkinson op 14 december Algemeen 8 dec, 16:06
Afbeelding
Geef met kerstmis een avondje theater of film cadeau Algemeen 8 dec, 12:15