Afbeelding
Foto: Ingezonden

Bundelpresentatie ‘Een Waging Pogen’

Algemeen

Dichter en kunstenaar Erik de Boer gaat zijn tweede dichtbundel genaamd ‘Een Waging Pogen’ publiceren. De bundel wordt feestelijk gepresenteerd op zaterdag 27 november om 20.00 uur in café Marktzicht in Drachten. Een avond vol met poëzie en voordrachten van De Boer en andere dichters zoals Jan Ketelaar, Bram Zielman, B.O.D. en Pauperpoëzie. 

Erik de Boer is beeldend kunstenaar en performer. Qua gedichten en voordrachten zou je hem een dadaïst kunnen noemen. Zijn gedichten zijn soms al begonnen voor het publiek het door heeft, of bestaan uit klanken, of heel veel of juist heel weinig tekst. Zijn gedichten zitten vol woordspelingen, beeldtaal, herhalingen en andere prikkelende elementen. Zijn performances zijn voor iedereen verschillend te ervaren en te interpreteren. Hij speelt graag met de verwachtingen van het publiek, zet men op het verkeerde been, aan het nadenken of houdt men soms graag een spiegel voor. 

De bundel ‘Een Waging Pogen’ is een bonte verzameling van Erik zijn recentste gedichten. Met een theatraal voorwoord, een titelgedicht met de hoop op ‘wredevereld’ en dadaïstische ontroerende en prikkelende gedichten verbaast en verrast deze bundel. Erik heeft iedere kaft stuk voor stuk met de hand gedrukt, de inhoud met een typemachine getypt en elke bundel zelf gebonden. Met deze unieke bundel gaat Erik maar u ook werkelijk ‘Een Waging Pogen’. De Boer is een echte performer. Sommige gedichten moet je hem zien voordragen. 

Jan Ketelaar is potzenmaker en woont en werkt sinds 2005 in Drachten. Hij maakt serieuze grappen in staal en woorden en organiseert en ‘advizeurt’. Zijn beeld ‘Wachten op Hoog Water’ op de dijk bij Holwerd is vrijwel zijn bekendste werk. Veel van Jan’s gedichten zijn te lezen op Facebook en in de bundel ‘Van De Man Die Dacht’. “Gedichten die soms tegen het sentimentele aan schuren, maar in hun zachte openhartigheid en eigen stijl op onverwachte momenten vaak raak schieten”, aldus Pim te Bokkel. 

Bram Zielman alias Bramzes komt ook graag zijn ding doen. Hij is een groot liefhebber van de provo’s, waar hij het publiek graag mee in aanmerking brengt. Ook draagt hij eigen werk voor, al dan niet uit de bundels ‘Veel Geluk en een Beetje Mzzl’ en ‘Halverwege’. 

B.O.D. staat voor Beat, Outlaw en Dada. Het is een driekoppige eenheid bestaande uit Alwin van der Toorn (beat), Bert de Vries (outlaw) en Erik de Boer (dada). Met de zeer veelzijdige accordeon geeft Erik een extra dimensie aan de gedichten van Alwin en Bert die met hun gedichten en teksten dan weer woorden geven aan de klanken van Erik en zijn accordeon. Met zijn dadaïstische performance geeft Erik dit driekoppige literaire monster een derde stem. 

Pauperpoëzie is een dichterscollectief dat laagdrempelige en hoogwaardige voordrachten brengt in variërende samenstellingen in diverse stijlen. Van singer/songwriter tot theatraal dictatorschap. Het is dus elke keer weer een verrassing wie en wat er op de planken komt. 

Kortom een zeer bruisende bundelpresentatie van de nieuwe bundel van Erik de Boer; Een Waging Pogen. Kom dat zien in Café Marktzicht. Zaterdag 27 november om 20.00 uur. Gratis entree.

Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 6 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 7 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 uur geleden
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 23 uur geleden
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30
De kampioensploeg van Warga.
Warga kampioen na 0-3 winst op Nieuw Roden Algemeen 21 apr, 22:06