Afbeelding
Foto: Stockfoto

Dagje naar het zuiden van het land: 4 tips

Algemeen

Dat Nederland meer is dan alleen de Randstad, hoef je een inwoner van Burgum natuurlijk niet te vertellen. Net zoals Friesland rijk is aan bijzondere en mooie plekken, is het zuiden van Nederland dat ook. Daarom is een bezoek aan het zuiden van het land een leuke manier om er even tussenuit te zijn. We geven vier tips voor een dagje naar het zuiden van het land.

Thorn

Voor een bijzonder plaatsje met een interessante geschiedenis kun je afdalen naar het Limburgse Thorn, gelegen tussen Weert en Sittard. Thorn staat bekend als ‘het witte stadje’ door haar markante witgeschilderde huizen. Verder vind je in Thorn monumentale panden, authentieke geplaveide straatjes, de grote Abdijkerk die hoog boven het stadje uittorent en veel gezellig horecagelegenheden.

Shoppen in Eindhoven

Naar Eindhoven ga je niet voor een mooi historisch stadscentrum, maar het is wel een hippe en levendige stad waar het gezellig is en waar je ook uitstekend kunt shoppen. De grote winkelstraten met de bekende winkels zijn de Rechtestraat en De Demer. Voor bijzondere speciaalzaken en artistieke shop moet je naar de Kleine Berg, de Grote Berg en de Bergstraat. Parkeren kan uitstekend in een van de verschillende parkeergarages rondom het centrum van de stad.

Loonse en Drunense Duinen

Dichter bij een woestijn kom je niet in Nederland dan het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen, dat vlak bij Den Bosch ligt. In dit aparte en uitgestrekte landschap kun je een stevige wandeling maken en als je dat wilt zelfs picknicken op het gele zand van de duinen. Met de juiste foto als bewijs kun je daarna zeggen dat je gepicknickt hebt in de woestijn! Wel eerst even inschatten hoe de wind staat, natuurlijk, zodat je hapjes en drankjes niet verpest worden.


Sushi eten in Den Bosch

Sluit je dagje naar het zuiden af met sushi! Je kunt uitstekend sushi eten in Den Bosch bij het restaurant Sakana. Hier vind je alle Japanse klassiekers van sushi en temaki tot pokébowls. Voor een vast bedrag kun je hier naar believen van genieten. En dat kan geen kwaad na een actieve dag als binnenlandse toerist in het zuiden van het land!

Dit is natuurlijk nog maar een zeer beperkte selectie van wat je allemaal voor een leuke dingen kunt zien en doen in het zonnige zuiden des lands. Daarom is het zeker ook aan te raden om er een kleine vakantie van te maken!

Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 3 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 4 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 6 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 7 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 8 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 22 uur geleden
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen gisteren
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30