Van links naar rechts: Hennie de Jong, Robert Lamers, Jan Bing, Jan Auke Steegstra en Vishal Bhagwat voor het kantoor van Weekblad Actief.
Van links naar rechts: Hennie de Jong, Robert Lamers, Jan Bing, Jan Auke Steegstra en Vishal Bhagwat voor het kantoor van Weekblad Actief. Foto: Actief Media

Weekblad Actief gaat samenwerking aan met De Drukwerkverspreiders

Algemeen

Per 1 januari 2022 gaat De Drukwerkverspreiders de bezorging van Weekblad Actief verzorgen. Voor lezers en adverteerders verandert er niets, zegt Jan Auke Steegstra van Weekblad Actief. “De kwaliteit van de verspreiding is goed en blijft goed. Vanaf nu kun jij je aanmelden om bezorger te worden in 2022. Als je al een wijk loopt dan krijg je voorrang bij één of meerdere wijken.”

“Wij zijn al geruime tijd in gesprek met De Drukwerkverspreiders. Dankzij positieve verhalen van andere uitgeverijen en constructieve gesprekken hebben wij besloten de overstap naar dit verspreidbureau te maken.” Vishal Bhagwat, ook van Actief Media, geeft aan dat de samenwerking ook nieuwe diensten oplevert. “Onder de naam Actief Media Verspreiding bieden wij de mogelijkheid om drukwerk met Weekblad Actief mee te laten verspreiden.”

700.000 huis-aan-huiskranten en folders
De Drukwerkverspreiders is een gerenommeerde partij op het gebied van drukwerkverspreiding. Iedere week bezorgt het bedrijf 700.000 huis-aan-huiskranten en folders in de regio’s Noord-Holland, Utrecht en Flevoland. Jan Bing van De Drukwerkverspreiders kijkt uit naar de samenwerking met Weekblad Actief. “Friesland is nieuw voor ons, maar het verspreiden op zich kennen wij natuurlijk wel. Wij hebben de systemen, wij hebben de bussen en de chauffeurs zijn gewoon in eigen dienst. Daarom durf ik de uitdaging ook wel aan om in Friesland te beginnen.”

Veel vrijheid en goede verdiensten
Omdat De Drukwerkverspreiders nog niet over een netwerk van bezorgers in Friesland beschikt, start het bedrijf samen met Weekblad Actief een wervingscampagne. Bing wijst op de vele voordelen van kranten bezorgen. “Het is leuk werk met veel vrijheid. Je bent buiten in beweging, dus het is goed voor de gezondheid. Daarnaast betalen wij onze bezorgers goed. Want wij willen liever een bezorger behouden, dan dat wij iedere keer een nieuwe moeten zoeken.” Robert Lamers van De Drukwerkverspreiders legt uit dat bezorgers zelf kunnen kiezen hoeveel ze willen werken. “Sommige bezorgers vinden anderhalf uur per week lang genoeg. Andere bezorgers willen vier uurtjes werken, zij lopen twee of drie wijken.” Volgens hem zijn de meeste bezorgers dan ook heel tevreden met hun werkzaamheden. “Onze bezorgers zijn trouw en lopen over het algemeen heel lang voor ons. En kranten bezorgen is niet alleen voor jongeren. Wij hebben ook veel senioren die voor ons bezorgen. Zij vinden het leuk om tussendoor even een praatje te maken.”

Geen krant? Meld het direct!
Bing garandeert dat er bij de start in januari iedere wijk bezet is. Bezorgen blijft echter mensenwerk en het kan zijn dat een bezorger in het begin met een straat in de war is of een brievenbus niet kan vinden. Hiervoor is Hennie de Jong van Actief Media de komende tijd beschikbaar als contactpersoon voor De Drukwerkverspreiders. Zij heeft veel kennis over de regio. “Mocht u geen krant krijgen, dan raden wij u aan om direct te bellen naar 0511-461294. Als u het gelijk meldt, dan kunnen wij er wat aan doen. Klachten kunnen wij nooit helemaal voorkomen, maar wij gaan ze wel oplossen.” Wil je ook Weekblad Actief bezorgen? Meld je dan snel aan via bezorging@actiefmedia.nl of via WhatsApp 06-57315562.

Theatervereniging in Oudega speelt
Theatervereniging "op e nij Bigoun" uit Oudega speelt de komedie met de titel "Ut" van Nick Hall Algemeen 19 uur geleden
De inzittenden konden in de voorbijvarende boot klimmen
Bestelbus belandt in Stroobossertrekvaart Algemeen 19 uur geleden
Fietser gewond na botsing met voetganger
Fietser gewond na botsing met voetganger Algemeen 19 uur geleden
Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 20 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 21 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 21 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 22 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 23 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen gisteren
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 28 mrt, 11:03
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 28 mrt, 10:00