Afbeelding
Foto: Ingezonden

Vrouwen van Be Quick boeken zwaarbevochten overwinning op FC Burgum

Algemeen

Het hoofdveld was zaterdag 23 oktober het strijdtoneel voor de regioderby van de Be Quick-vrouwen tegen FC Burgum. Naast het weerzien met oud-Be Quickster Lisanne Kempe, was het ook een duel tussen de zussen Broersma. Bij Be Quick is namelijk Rochelle Boersma de sluitpost, terwijl haar zus Nathalie in de spits staat bij FC Burgum.

Mooi voetbalweer en aardig wat publiek langs het veld en een spannende wedstrijd op de kunstgrasmat. De afgelopen jaren hadden beide teams diverse doelpuntrijke duels uitgevochten, met memorabele wedstrijden zoals de bekerwedstrijd van twee jaar geleden die spectaculair in 3-3 eindigde. Zaterdag hadden beide coaches zich goed voorbereid en zich ingesteld op elkaars speelwijze. Alleen in de beginfase kregen beide teams een aardige kans. Na een eerste mogelijkheid in de beginfase leek Regina de Groot te kunnen scoren, maar haar schot miste helaas de kracht om gevaarlijk te worden. Daarna kreeg een aanvalster van Burgum een kans, maar haar bekeken schot achter haar standbeen langs, ging naast.

Daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, waarbij Burgum goed druk zette en behoorlijk dreigend was. Bij onzorgvuldigheden van Be Quick waren de bezoeksters scherp in de duels en zij hadden dan ook het meeste balbezit in het eerste half uur. Daarna kreeg Be Quick wat meer grip en werd ook dreigender. Het meest gevaarlijk waren beide teams in standaardsituaties en het was uiteindelijk Be Quick dat de score opende. Een gevaarlijke corner van Simone Hofer werd door Regina de Groot geraakt, veranderde van richting door een verdediger van Burgum en keepster Marrit Kerstholt van Burgum was volstrekt kansloos. Be Quick ging daarmee met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft startte Be Quick sterk en werd er vanaf de aftrap meteen gejaagd op de tweede treffer. Dat leverde ook een aantal kansen op, maar de keepster van Burgum greep steeds goed in. Intussen had Ingrid van der Wal de moegestreden Anke Mollema vervangen. Halverwege de tweede helft ging Burgum meer risico nemen en dat betekende naast veel dreiging ook meer ruimte voor de thuisclub. De kansen wisselden elkaar in hoog tempo af. Na een paar goede reddingen van de keepster van Burgum, liet Rochelle Boersma zich eveneens gelden met diverse sterke ingrepen. 

Nadat Hinke Rozema en Mariska Bosma hun schoten op doel gered zagen worden, zag Burgum aan de andere kant van het veld een tweetal levensgrote kansen verijdeld worden. Julia Ringnalda en Jildou Koning kwamen nog in het veld om de bevrijdende treffer te forceren, maar het bleef spannend tot het einde. In de slotfase verving Anneke van der Meulen de geblesseerde Rafaela Dijkstra en sleepte Be Quick de 1-0 overwinning uiteindelijk over de streep, in een boeiend duel waarin de twee keepsters zich met name wisten te onderscheiden.

Daarmee blijven de vrouwen van Be Quick nog steeds zonder puntverlies. Komende zaterdag weer een thuiswedstrijd. Dan spelen ze om 15.00 uur tegen het Groningse Groen Geel, een ploeg die één plekje hoger op de ranglijst staat. 

Kom met z'n allen paaseieren zoeken bij Glinstra State.
Paaseieren zoeken bij Glinstra State Algemeen 1 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen bedankt energiecoach Jarno Steringa voor zijn inzet.
Energietour succesvol afgesloten in Gytsjerk Algemeen 2 uur geleden
Wethouder Berber van Zandbergen geeft het startschot voor het programma Doortrappen Feiliger Fytse.
Doortrappenseizoen feestelijk van start gegaan in Oentsjerk Algemeen 2 uur geleden
Kom op zaterdag 30 maart naar het tennispark De Folgeren in Drachten
Open Tennis- en Padeldag bij DLTC Drachten Algemeen 3 uur geleden
Presentatie Dokkum Magazine
Nieuwe initiatieven komen samen tijdens oploop Promotie Dokkum Algemeen 3 uur geleden
WOL - Natuurlijke Vezels
Ga paasmaandag op wollige kraamvisite Algemeen 4 uur geleden
Ik wol in bosk op 'e jierdei!
Nij ferskynd by Utjouwerij Afûk: 'Ik wol in bosk op 'e jierdei' Algemeen 4 uur geleden
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen
foto dd 24-03-2024

Nes

GGZ AFUK
Theaterkerk

Presentatie magazine Taal yn ‘e soarch
Eerste Rede foar de geast én presentatie magazine over taal in de zorg Brok: 'Taal is de kaai ta goeie soarch' Algemeen 6 uur geleden
Steeds meer mensen positief over openbaar vervoer in Friesland
Reizigers positief over bus- en treinvervoer in Fryslân Algemeen 7 uur geleden
Op vrijdag 5 april treed Omniband op in Rottevalle
Omniband met 'Hé, gezellig' Algemeen 8 uur geleden
Tijdens het 100-jarig jubileum van CMV Concordia trad onder andere Thirza op
100-jarig jubileum van brassband Concordia uit Wânswert Algemeen 8 uur geleden
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi
Geslaagd 1e Kollum Open Padel weekendtoernooi Algemeen 9 uur geleden
De start van de campagne
Campagne Doortrappen feestelijk van start Algemeen gisteren