Ook Wykels Hallum prooi voor ONT

Algemeen

Duels tussen ONT en Wykels Hallum zijn vaak doelpuntrijk. Dat was in deze editie niet anders. Het werd 6-2 voor ONT. Was het in de eerste helft nog een redelijke gelijk opgaande strijd, in de tweede helft was ONT duidelijk beter. Fraaie aanvallen en dito doelpunten leverden de 6-2 eindstand op.

Wedstrijden tussen ONT en Wykels Hallum staan vaak garant voor stevige potjes voetbal. In deze editie was daar geen sprake van. Scheidsrechter Rolf van de Molen uit Gerkesklooster had geen kind aan de wedstrijd. Dat kwam ook omdat, toen de wedstrijd vorderde, ONT veel beter was dan Wykels Hallum.

Beter en toch op een 0-1 achterstand komen? Dat gebeurde na een kwartier spelen. Uit een vrije trap verlengde Pieter Dijkstra de bal met het hoofd, voor de “los” roepende ONT doelman Hidde Ament bij de bal kon. Het veranderde de intenties van ONT niet; balbezit houden en kansen creëren. Die kansen kwamen er ook wel, maar gescoord werd er niet. Tot in de 26e minuut. Janco van der Veen legde de bal af op Hielke Knippels en die scoorde met een schot dat nog van richting werd veranderd. En was van Wykels Hallum dan de eerste helft niets te zien? Zeker wel. Maar dat waren dan kansen waarbij Wykels Hallum in het zadel werd geholpen door ONT. Het uitverdedigen ging wel eens mis, ook omdat Wykels Hallum zich goed opstelde. Had ONT al in de eerste helft de score kunnen uitbreiden? Ook hier is het antwoord ‘ja’. Van der Veen was veel te bescheiden bij een doelpoging en Freerk Veenstra nam een verkeerde keus in een kansrijke positie.

De tweede helft pakte ONT de zaken wat energieker aan. Balbezit van Wykels Hallum betekende al snel balverlies en balbezit voor ONT. En dus weer kansen voor ONT. Linkerverdediger Gerard Douwsma, hij speelde opnieuw een goede partij, bracht Chris Visser in stelling, het puntertje werd door Wykels Hallum doelman Desmond Louwerens net voor de lijn gekeerd. Wykels Hallum antwoordde nog wel met een ongecontroleerde doelpoging van Peter Jan Schuts, maar daarna zorgde Hielke Knippels voor de 2-1. Aangespeeld door Chris Visser weigerde Knippels nog in de eerste doelpoging, maar uit de rebound scoorde ONT’s aanvoerder alsnog. Daarna was het hek van de dam bij ONT. De kansen regen zich aaneen en in 72e minuut stond de 3-1 op het scorebord. Van der Veen poeierde de bal in het dak van het doel op aangeven van Veenstra. Twee minuten later volgde ONT’s vierde doelpunt. Noël Mulder zette Chris Visser aan het werk en die scoorde fraai in de verre hoek. Dijkstra poogde daarna van het ene doelpunt van Wykels Hallum er twee te maken, Ament was attent. Invaller Michel Weisser smaakte het genoegen de 5-1 te maken, op fraai aangeven van Van der Veen. Zes minuten voor afloop zorgde Sander Prins nog wel voor een tweede goal van Wykels Hallum. De 6-2 eindstand werd bepaald door Thomas Landman. En dat was weer de kroon op het werk van ONT’s onvermoeibare nummer 11. Het passje was van Jurjen Veenstra, de bal in de lange hoek van Landman was doeltreffend.

En zo zette ONT ook Wykels Hallum opzij. Dus is de start van de competitie van ONT prima te noemen. Dat vond ONT-trainer Jan Hulzinga natuurlijk ook: “Op dit moment ben ik een erg tevreden trainer. Kan ook niet anders denk ik wanneer je naar de uitslagen kijkt. Belangrijker nog is de manier waarop de wedstrijden, zo ook vandaag, vorm krijgen en hoe de jongens hiermee omgaan. De eerste helft hebben we denk ik een relatief gelijk opgaande strijd gezien. Wykels Hallum die ons uitdaagde door snel om te schakelen en vaak een vrije optie te vinden in hun opbouw. Echter hadden we het gevoel ook dat de wedstrijd langzaam onze kant op aan het vallen was gedurende de eerste helft. We kregen meer controle over de bal en daarmee ook over ruimtes.” En over de tweede helft: “Hoe de jongens het de tweede helft oppakken is mooi om te zien. Het druk zetten lukte vaker en de counters werden sneller in de kiem gesmoord. Dat dit dan resulteert in zes doelpunten is een bonus. Ondanks dat deze wedstrijd goed is voor het vertrouwen maakt dit niet dat we op onze handen kunnen gaan zitten. Volgende week wacht de wedstrijd in en tegen Haulerwijk en daar willen we er heel graag weer staan. Gezien de gretigheid van de spelers heb ik daar alle vertrouwen in.”