Afbeelding

Hoe start je een onderneming? Neem een ondernemingsrecht advocaat

Algemeen

Ga je groot worden met je onderneming? Wil je in één keer een grote groep mensen aannemen? Dan is het altijd goed om je te laten adviseren door een ondernemingsrecht advocaat. Er gaat zoveel op je afkomen, de wet is ook nog eens lastig als het op personeel aankomt. Voorkom dat je onnodig zelf veel werk doet! Naast het aannemen van personeel, zijn er nog veel meer gebieden waar je advies over nodig hebt. En hoe zit het met de andere stappen om een onderneming te starten?

Schrijf je in

Schrijf je bedrijf in bij de KvK, zodra je weet welke bedrijfsvorm en naam je wilt gebruiken. Het is handig hier van tevoren goed over na te denken, dit heeft ook consequenties voor je aansprakelijkheid en belasting bijvoorbeeld. De KvK kan je hier veel meer informatie over geven, ook geven ze weleens lezingen voor starters. Ideaal om bij te wonen en kennis te maken met allerlei nieuwe bedrijven.

Maak een plan

Maak een plan! Dan heb je de helft al gedaan. Zorg helemaal dat je een plan hebt als je geld wil lenen van de bank. De bank wil eerst een solide plan zien, voordat het zomaar een lening met je aangaat. Hoe ga je geld verdienen en hoeveel heb je nodig? Laat je altijd goed adviseren voordat je een (grote) lening aangaat.

Communicatie

Hoe ga je de communicatie inrichten? Heb je al een groot netwerk en zet je die in? Of kies je voor het maken van een website en eventueel campagne? Het kan net een goede stap zijn om dit wel te doen. Helemaal als je een nieuwe markt aanboort. Zorg voor een aantal, of één goed persoon die de communicatie en marketing kan oppakken. Deze persoon verdient zichzelf snel terug.

Denk ook na over een logo bijvoorbeeld. Als je er niet veel mee hebt, dan denk je dat het bijzaak is. Maar een logo kan zoveel zeggen over een merk! Maak een krachtig merk die goed te herkennen is als je de markt opgaat.

Personeel

Zoals in de intro gezegd, kan het zijn dat je personeel aan wil nemen. Al is het er eentje, dan moet je alles wel goed regelen. Met een advocaat voor ondernemers zit je sowieso goed! De advocaat kan je veel meer uitleggen over je rechten. Waar krijg je mee te maken als je naar het buitenland gaat en daar wil uitbreiden? Hoe zit het met personeel aldaar? En hoe zit het met importkosten bijvoorbeeld? Allemaal belangrijke vragen als het relevant is voor jouw bedrijf.

Zorg dat je goed voorbereid bent en een beetje op de hoogte bent van alle regels. Een advocaat kan je hier meer over uitleggen. Ook als je echt alleen de basis wil weten, is dit al voldoende. Zo kan je advocaat veel dieper ingaan op de materie en met een advies komen over iets. Dan hoef je er zelf niet helemaal in te duiken!

Vrijmarkt in Dokkum in 2023.
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 17 uur geleden
De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 18 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 19 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 20 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 22 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 23 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen gisteren
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00