Abe Koopmans scoort de 0-1 met een kopbal voor de rood-zwarten.
Abe Koopmans scoort de 0-1 met een kopbal voor de rood-zwarten. Foto: Ingezonden.

Goede helft voldoende voor Broekster Boys in bekerstrijd

Algemeen

Vooraf aan de wedstrijd in en tegen Oosterwolde was duidelijk dat Broekster Boys uit Damwâld vol voor de winst wilde gaan, om niet afhankelijk te worden van de uitslag in de andere poulewedstrijd. Broekster Boys begon dan ook sterk aan de confrontatie met SV Oosterwolde.

Het eerste doelpunt viel al na zeven minuten, maar werd afgekeurd, omdat de goed leidende scheidsrechter Weiland op zijn fluitje blies toen bleek dat er toch nog voordeel kwam aan een actie na een overtreding. Het was uitstel van executie want Broekster Boys was heer en meester in de eerste helft.

Kopbal Abe Koopmans: 0-1

Er werden ruim kansen gecreëerd en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Het was Abe Koopmans die de dik verdiende 0-1 in de kruising kopte. Oosterwolde kwam maar een enkele keer voor het doel. De beste kans was er voor ‘Jan Pier’ N’Gouan die na een slalom door de Broekster Boys-defensie het doel niet meer goed in het vizier had.

De pas 17-jarige Lucas Peterson bekroonde zijn goede spel door een uitgelezen kans beheerst binnen te schieten (0-2). Piet Wessel Dijkstra stond beide keren aan de basis van de Broekster Boys-doelpunten. Vlak voor de rust was er een langdurige blessurebehandeling voor Klaas van der Meulen. Hij bleef na de thee achter in de kleedkamer.

Tweede helft geheel anders

De tweede helft gaf een totaal ander beeld. Beide ploegen hadden kansen en Oosterwolde kreeg steeds meer grip op het spel van Broekster Boys. Daardoor kantelde de wedstrijd. Toen halverwege de tweede helft de aansluittreffer viel, bleek Broekster Boys ineens weer kwetsbaar.

Oosterwolde probeerde de gelijkmaker (en daarmee de volgende ronde) te forceren, maar de Broekster Boys-defensie hield met kunst- en vliegwerk stand. Een opstootje in de slotseconde, na een vervelende natrappende actie van Yannick Akkerman, (wat hem net als Jos Regnerus eerder in de wedstrijd na een overtreding, geel opleverde), was voor de scheids het sein om een eind te maken aan de wedstrijd.

Thuis tegen Drachtster Boys

De overtreding paste overigens niet in de over het algemeen sportief verlopen wedstrijd. Broekster Boys mag als groepswinnaar door in de beker. De eerste helft tegen Oosterwolde geeft vertrouwen voor zaterdag, wanneer Drachtster Boys op bezoek komt in Damwâld.

Voor een resultaat zal dan wel langer het niveau van de eerste helft vast gehouden moeten worden, maar er zit wel een duidelijk stijgende lijn in het spel van Broekster Boys. Aanvang wedstrijd van deze Friese Wouden-kraker is 14.30 uur