Afbeelding
Foto: Pexels.com

Een inboedelverzekering afsluiten bij Alpina verzekeringen. Wat houdt dat in?

Algemeen

Onder inboedel vallen alle spullen die verplaatst kunnen worden binnen en buiten het huis. Objecten die vastzitten aan het huis vallen onder opstal, denk aan behang en kozijnen. Voor de objecten die vastzitten aan het huis, is een aparte verzekering nodig. De verzekering die hier het beste op aansluit is een opslagverzekering. Door een inboedelverzekering af te sluiten kunnen de spullen verzekerd worden tegen schade. Ook kunnen de spullen verzekerd zijn tegen brand en diefstal. Afhankelijk van de waarde die in het huis staat, wordt er een inboedelverzekering afgesloten. Alpina verzekeringen is van alle markten thuis. Je kunt een inboedelverzekering afsluiten bij Alpina verzekeringen met behulp van de online vergelijkingstool. Dit is een eenvoudige manier om verschillende inboedelverzekeringmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Bij een inboedelverzekering hoort ook een eigen risico. De reden dat sommige verzekeringsmaatschappijen een eigen risico hanteren, is om te voorkomen dat er te snel kleine schades worden gemeld. Het verwerken van de kleine schades kan veel tijd en geld kosten voor de verzekeraars. 

Een inboedelverzekering afsluiten bij Alpina verzekeringen: de waarde van je inboedel

Om de juiste waarde van de inboedel te bepalen is het verstandig om te kijken wat de waarde van de spullen in het huis is. Het kan handig zijn om de waarde van je spullen te vergelijken. Met behulp van het internet kun je online opzoeken wat de gemiddelde waarde is van de spullen. Om dit te vergelijken is het belangrijk om op een aantal factoren te letten:

  • Leeftijd: de ouderdom van de spullen kunnen de waarde bepalen.
  • De staat: gebruikte spullen kunnen een andere waarde hebben als nieuwe spullen.
  • Merk: spullen van een commercieel merk hebben meer waarde dan spullen die merkloos zijn.

Het gemiddelde bedrag dat wordt berekend, wordt gezien als dagwaarde. De dagwaarde is een indicatie dat de inboedelverzekering kan uitbetalen bij schade. Een inboedelverzekering afsluiten bij Alpina verzekeringen kan helpen om de dagwaarde van je spullen te berekenen.

Op inboedelverzekering.nl is te lezen wat een inboedelverzekering dekt en op welke factoren je moet letten. Het is ook mogelijk om je spullen te laten taxeren. Bij kunstobjecten is het soms lastig om de waarde te bepalen. 

Emotionele waarde uit laten betalen

Spullen kunnen ook een emotionele waarde hebben. Hierbij is het lastig om er een geldbedrag aan te koppelen. Mensen kunnen zich hechten aan spullen waar een herinnering aan zit. Wanneer deze spullen beschadigd worden is het mogelijk om een vergoeding te krijgen van de verzekering. Het komt wel eens voor dat verzekeringsmaatschappijen niet het geldbedrag uitbetalen dat de emotionele waarde compenseert. Bij emotionele waarde van spullen wordt er geadviseerd om goed te kijken naar de inboedelverzekering. Een inboedelverzekering afsluiten bij Alpina verzekeringen kan helpen om spullen met zowel materiële waarde als emotionele waarde op de juiste manier te verzekeren. 

Een inboedelverzekering sluit je af bij Alpina verzekeringen

Een inboedelverzekering afsluiten bij Alpina verzekeringen helpt om schade bij woningbrand, inbraak en waterschade vergoed te krijgen. Ook vergelijkt Alpina verzekering andere verzekeringsmaatschappijen met elkaar zodat er je de beste verzekering vindt voor je woning. 

Wil je meer informatie? Neem contact op en vergelijk om de juiste verzekeringsmaatschappij te vinden die aansluit op jouw eigendommen.

De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen 9 uur geleden
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen 11 uur geleden
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 12 uur geleden
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 13 uur geleden
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 13 uur geleden
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 14 uur geleden
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 15 uur geleden
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02
Kom in de bieb in Drachten studeren!
Voor eindexamen studeren in de bieb Algemeen 18 apr, 16:03
Leerlingen Jildou, Marije en Ilse met hun Eervolle Vermelding en juryrapport Jan Penprijs (v.l.n.r.)
Vier leerlingen van Lauwers College Buitenpost behoren met profielwerkstuk tot besten van Nederland Algemeen 18 apr, 15:00
 Vrijwilliger Sukran tijdens de sport- spel- en bewegingsactiviteiten van TeamUp
TeamUp zoekt dringend vrijwilligers om gevluchte kinderen te ondersteunen in Leeuwarden Algemeen 18 apr, 14:12
De documentaire Blaasmuziek heeft een award gewonnen.
Omrop Fryslân en BBC grote winnaars bij PRIX Circom Algemeen 18 apr, 13:12
‘De kracht van Muziek’
Stemmenorkest in de Alexanderkerk in Rinsumageast Algemeen 18 apr, 12:21