The Wieners spelen The Everly Brothers, zaterdag 25 september 2021 in De Pleats in Burgum.
The Wieners spelen The Everly Brothers, zaterdag 25 september 2021 in De Pleats in Burgum. Foto: promo the Wieners

Theater en muziek mogen weer, ook in De Pleats in Burgum

Algemeen

Na maanden wachten is het nu eindelijk zover: de start van het nieuwe culturele seizoen, onder andere in De Pleats in Burgum. De Culturele Commissie De Pleats programmeert vooral voorstellingen en optredens die vorig seizoen door de coronamaatregelen niet door mochten gaan.

Zaterdag 25 september 2021 start het seizoen met The Wieners play The Everly Brothers. In maart 2020 was deze voorstelling volledig uitverkocht. Door Corona kon dit optreden niet doorgaan. Nu dus op 25 september 2021. The Wieners treden deze avond twee keer op. Er zijn nog kaarten beschikbaar!

‘Wat Soesto!’

In oktober wordt Pier21 verwacht met ‘Wat Soesto!’, een indringend portret over een hedendaagse boer in een bijzondere familie, gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden. Onder regie van Jos Thie speelt Freark Smink de boer en Klaasje Postma zijn moeder. Na ‘De Emigrant’, ‘Feteranen’ en ‘It wie op in Simmerjûn’ is dit opnieuw een bijzondere voorstelling van Pier21 die door de provincie reist.

Dubbele muzikale ‘tribute’

DE muzikale klapper van dit seizoen is op 13 november. Een tribute CCR én een tribute Dire Straits op één avond! ‘Love over Gold’ uit 1982 wordt gezien als één van de beste albums van Dire Straits met ‘Telegraph Road’ en ‘Private Investigations’. BOOM, Like that! speelt het album zoals het op de plaat staat en precies zoals je het verwacht.

The Fortunate Sons gaan 50 jaar terug in de muziekgeschiedenis. Het complete verhaal van Creedence Clearwater Revival met de grootste hits als ‘Bad moon rising’, ‘Proud Mary’ en ‘Who’ll stop th rain’. Een feest der herkenning: twee bands met fantastische muziek, deze avond kan niet meer stuk!

Inez Timmer komt terug

In november zal Inez Timmer weer Burgum aandoen. Deze keer met de voorstelling ‘mijn schitterende scheiding’.

FLATKAT voor kinderen (6+)

Speciaal voor de jongsten (6+) is er in samenwerking met dbieb de voorstelling FLATKAT. Vanuit een vervelende gebeurtenis in het verleden ontrolt zich een spannend, ontroerend en hilarisch verhaal. Harro van Lien speelt FLATKAT met een vrachtwagentje vol personages. Een voorstelling over vallen en weer opstaan. Over vriendschap en vertrouwen op jezelf.

Vader en zoon Wittermans

De Pleats sluit 2021 af met oud-Burgumer Joop Wittermans en zijn zoon Mads. Joop en Mads Wittermans speelden 20 jaar geleden Vader en zoon bij Theater van het Oosten. In de voorstelling van toen liep pa tegen de midlifecrisis aan en zoon weigerde, ondanks inspanningen van z’n vader, te voldoen aan de normen van de maatschappij.

In die tournee ontstond het idee om in een verre toekomst – als de zoon tegen de midlifecrisis aankijkt en pa in het bejaardentehuis lak heeft aan de regels van de maatschappij – opnieuw een stuk te maken op deze manier. Die tijd is nu aangebroken.

Dick Raat zingt en speelt Boudewijn de Groot

Januari begint in De Pleats muzikaal. In de theatershow van Dick Raat zingt en speelt hij de grootste hits van Boudewijn de Groot en geeft tussen de liedjes door een kijkje in het veelbewogen leven van deze zanger/producer/songwriter.

‘Echt wier’

Oude bekenden Jan Arendsz en Marijke Geertsma komen met hun voorstelling ‘Echt wier’. Dit is een voorstelling over dagelijkse zaken, over praten en zwijgen, over trouw en eenzaamheid, over opruimen en bewaren, over slapen en wakker liggen, over weer en wind, over toen, nu en straks.

Trije troubadours en ‘Frisicana III’

In februari zijn de drie Friese troubadours weer van de party met ‘Frisicana III’. Gurbe Douwstra, Marcel Smit en Piter Wilkens hebben een grote voorliefde voor het brede muziekgenre ‘Americana’. Een bron van mooie liedjes, ook nu zijn de heren er in geslaagd een aansprekende selectie te maken....

Met deze keer liedjes uit het repertoire van bijvoorbeeld the Highwaymen, een gerenommeerd gezelschap bestaande uit Johnny Cash, Willy Nelson, Kris Kristofferson en Waylon Jennings. Of Tim McGraw, Townes van Zandt en Greg Trooper. Maar ook een uitstapje naar een lied van de soulzanger Otis Redding is onderdeel van Frisicana III. Zo wordt Frisicana III een feest van herkenning én een programma vol muzikale verrassingen.

Hopelijk tot gauw
 

Wilt u weten wat er nog meer op het programma staat? Kijk dan op www.cultuurindepleats.nl

De Culturele Commissie De Pleats zal er alles aan doen om zoveel mogelijk voorstellingen door te laten gaan, mits de Corona-maatregelen dat toestaan. Mocht er toch een voorstelling worden geannuleerd, dan krijgt u, als u kaarten heeft gereserveerd, daar tijdig bericht van. Houd ook de facebookpagina in de gaten voor de actuele informatie. De Culturele Commissie De Pleats hoopt u spoedig te begroeten tijdens een gezellig avondje uit.

Afbeelding
VV Kollum sluit competitie af met winst op SV Marum Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Seizoen Ropta Boys eindigd in mineur Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Sprookje Broekster Boys eindigt in Winsum. Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Einde seizoen Harkema-Opeinde na verlies bij V en V'68 Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Wel winst voor ONT maar geen tweede plaats Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Buitenpost handhaaft zich na thriller Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Vluchtelingen in Westdongeradeel 1940-1945 Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
(video) Wat leeft er bij jou in de sloot? Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Bijeenkomsten voor naasten van iemand met niet aangeboren hersenletsel (NAH). Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Vmbo-VAKschool Dockinga College bevordert lezen Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Enerzjykoöperaasje Feanwâlden zoekt daken Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Opruimevenement Skjin Wetter 2023 vindt plaats in negen Friese gemeenten Algemeen 27 mei, 17:00
Afbeelding
Recordopbrengst 5e Lauwersmeer Fietstocht voor Bonifatiuskapel Algemeen 27 mei, 15:00