Afbeelding
Foto: Pexels.com

Waarom linkbuilding niet kan ontbreken als je aan online marketing doet

Algemeen

Een onlosmakelijk verbonden onderdeel van elke online marketingstrategie is linkbuilding: het plaatsen van backlinks naar jouw webpagina’s op externe blogs en websites. Linkbuilding zorgt er namelijk voor dat jouw posities in de zoekresultaten in Google stijgen. Oftewel: je bent makkelijker te vinden via de zoekmachines door jouw doelgroep, en dat levert je meer bezoekers en meer sales op. Lees hier meer over wat er allemaal komt kijken bij effectieve linkbuilding en waarom het slim is om een linkbuilding specialist zoals DoubleSmart in te schakelen. 

Dit is linkbuilding

Met linkbuilding zorg je ervoor dat er links naar jouw content worden geplaatst op externe websites. Je plaatst bijvoorbeeld een artikel over een van jouw producten of diensten op iemands blog. Google waardeert zulke links, omdat ze autoriteit en betrouwbaarheid suggereren. Er is echter wel een ‘maar’: de externe sites dienen zelf ook betrouwbaar te zijn, wil je hier credits voor krijgen. Plaats dus nooit zomaar een link naar jouw site op een willekeurige website; dit kan zelfs schadelijk zijn voor je posities in de zoekmachines. 

Zonder linkbuilding kan het lastig zijn om hoger in de zoekmachines te komen - en voor sommige branches en zoekwoorden zelfs ondoenlijk. Investeer hier dus zeker in!

Schakel een linkbuilding specialist in

De beste manier om linkbuilding aan te pakken, is middels het inschakelen van een linkbuilding specialist zoals DoubleSmart. Ten eerste weten zij precies hoe je een effectieve linkbuilding strategie opstelt die bij jouw doelen, budget, bedrijf, concurrentieveld en product past. Ze weten precies wat je moet doen om via linkbuilding hoger in Google en andere zoekmachines te komen. Met jarenlange ervaring op dit gebied zijn zij experts op het gebied van online marketing, SEO en linkbuilding. Een tweede grote kracht van dit linkbuilding bureau is hun uitgebreide netwerk van blogs en andere externe websites waar je links naar jouw site op kunt laten plaatsen. Zo hoef je zelf niet meer veel partijen te benaderen voor linkruil of betaalde links. Bovendien bespaar je zo niet alleen tijd en moeite, maar ook geld. Tel uit je winst dus. 

Meer over DoubleSmart

Doublesmart.nl is een online marketing bureau dat je volledig of deels kan ontzorgen op alle gebieden die met online succes te maken hebben. Hun focus is groei, en een marketing strategie creëren die rendement oplevert. Een effectieve online marketing strategie is voor geen enkel bedrijf hetzelfde. Wat werkt voor jou hoeft niet te werken voor jouw buurman, of zelfs voor je concurrent. Daarom is een marketing strategie op maat essentieel wanneer je voor echte online groei wilt gaan. Ze kunnen je helpen met succesvolle campagnes via e-mail, advertenties en op je sociale media kanalen. 

Daarnaast is zoekmachine optimalisatie een must wanneer je jouw onderneming serieus neemt en aan een solide toekomst wilt bouwen. Zelf dit onderdeel uitvogelen en uitvoeren is zeer tijdrovend en als leek zal je het moeilijk hebben om hier rendement uit te halen. Laat dit dus vooral aan de expert over en besteed je SEO, marketing en/of linkbuilding uit aan de juiste partij.

Actueel

Het potgoed
Het voorjaar is in aantocht en daarom is het weer tijd voor de Plantjesmarkt! Algemeen 2 uur geleden
De nieuwe dorpsmolen van Reduzum kwam er na een langdurige lobby van zowel het dorp Reduzum als van de gemeente Leeuwarden richting provincie Fryslân.
'Us Koöperaasje' wil meer mogelijkheden voor 'dorpsmolens' Algemeen 3 uur geleden
Sebastiaan Schippers en Ilse Terpstra
Oranjeconcert op Koningsdag in de Petruskerk van Wânswert Algemeen 3 uur geleden
Herdenking in de Petrustsjerke Garyp
Kerkelijke 4 mei - herdenking Algemeen 4 uur geleden
The Sidekicks
Bluesband The Sidekicks presenteert 28 april nieuwste album bij Iduna Algemeen 5 uur geleden
Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman.
(video) Leerlingen cbs de Arke leggen stenen bij herdenkingsmonument Paul Kaufman Algemeen 21 uur geleden
So Fuckin’ Confused
Het Italiaanse So Fuckin' Confused komt 25 april met hun explosieve hardcore punk naar Iduna Algemeen 21 uur geleden
Auto eindigt op ondergrondse container
Auto eindigt op ondergrondse container 112 22 uur geleden
De voormalige Rabobank in Hurdegaryp staat op de nominatie om plaats te maken voor woningbouw.
"Tytsjerksteradiel op koers met nieuwbouw woningen" Algemeen gisteren
Vrijwel alle openbaar vervoer in Nederland, van onder andere Arriva (voorgrond) en NS (achtergrond) staat zaterdagavond 20 april 2024 om half elf drie minuten stil.
Treinen en bussen ook in Fryslân drie minuten stil Algemeen gisteren
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League
KF De Wâlden-speler Van Dijk maakt stap naar de Korfbal League Algemeen 19 apr, 11:00
Kan hier de Lelylijn komen? Op de achtergrond bedrijventerrein A7-zuid bij Drachten en het klaverblad met de A32. (Links, niet zichtbaar, de A7).
Robin Hartogh Heys: "Noord-Nederland moet zich uiten over Lelylijn" Algemeen 19 apr, 10:16
Kiwi intake
Zeehondencentrum Pieterburen vangt eerste pup van de zomer op en het is de vroegste ooit. Algemeen 19 apr, 10:00
De drie winnaars. In de midden winnares Noorde Schuurman, links van haar Indy Lynn Franken en rechts van haar Roos Gerdingh.
Noore Schuurman is de beste (brugklas)voorlezer van Fryslân! Algemeen 19 apr, 08:58
Ook de tuin van buitenplaats Oranjestein in Oranjewoud is een ontwerp van Pieter Lucas Roodbaard
Lezing 'Lucas Pieter Roodbaard' door Rita Radetzky: een veelgevraagd tuinarchitect in Noord-Nederland Algemeen 19 apr, 08:00
Alle winnaars van Kunstbende
Winnaars voorronde Kunstbende Friesland bekend Algemeen 18 apr, 17:02