Afbeelding
Foto: Ingezonden

Pluk een Veldboeket tijdens de Noord-Friese Winkeltjesroute

Algemeen

Op zaterdag 28 augustus vindt de volgende Noord-Friese Winkeltjesroute plaats. Tijdens de winkeltjesroute zijn alle aangesloten winkeliers en atelierhouders geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een routekaart is verkrijgbaar bij alle aangesloten winkeliers maar ook te downloaden via www.noordfriesewinkeltjesroute.nl.

Het is eindelijk zomer en bij Pluk&theetuin Vreedebest in Bornwird staat de pluktuin in volle bloei. Nu is het moment om een prachtig veldboeket te plukken en te genieten van alles wat bloeit en zoemt. Voor de gelegenheid organiseert Nynke Zijlstra, de eigenaresse van Vreedebest, een mini high tea in combinatie met het plukken van een veldboeket voor maar € 15 per persoon. Dit arrangement kan tot donderdag 26 augustus gereserveerd worden via vreedebest@mail.com. Als je alleen wilt genieten van de tuin of een bezoek wilt brengen aan haar plattelandswinkel, hoeft er niet gereserveerd te worden.

Vreedebest is de naam van een Friese kop-hals-romp boerderij ten noorden van Dokkum. Op deze boerderij, die gelegen is aan de doorgaande weg tussen Dokkum en Hiaure, is Nynke Zijlstra een kleinschalige en bio-diverse pluktuin begonnen. Er is een heerlijke plek gecreëerd om even rond te struinen en bij te kletsen onder genot van een kop koffie/thee met wat lekkers. In het plukseizoen kan er een mooi veldboeket geplukt worden en in het tuinwinkeltje vind je de lekkerste jammetjes en siropen gemaakt van fruit van eigen erf. Eerlijk, puur en lokaal. Verder zijn er leuke cadeautjes te scoren. “Ik hou van tuinieren en ben graag duurzaam bezig. Met de oogst uit eigen tuin, kan ik heerlijke jam en siropen maken”, aldus een enthousiaste Nynke. “Bovendien kunnen wij het alleen niet allemaal op, en maak ik graag mensen blij met mijn boerderijproducten.”

De Noord-Friese Winkeltjesroute staat garant voor 60 kilometer aan winkelplezier op het platteland, heerlijk voor een dagje uit op de fiets (op de E-bike is de complete route goed te fietsen) maar ook prima te volgen met de auto. Van mei tot en met september maakt ‘Kunst in de Kerk’ in Lichtaard onderdeel uit van de route.

De winkeltjesroute strekt zich uit langs de Noord-Friese Waddenzeekust en loopt van Hallum, Ferwert, Blije, Holwerd en Wierum via Morra, Anjum, Hiaure, Bornwird en Reitsum naar Burdaard. De Noord-Friese Winkeltjesroute maakt van winkelen een belevenis, waarbij shoppen wordt afgewisseld met sightseeing. De bezoeker maakt kennis met winkeltjes verscholen in het prachtige terpenlandschap, ateliers met vergezichten over het wad, gecombineerd met het vakmanschap van oude ambachten.

Op de route kan men op verschillende plaatsen terecht voor koffie en thee, namelijk bij Eetcafé De Kalkman in Wierum (ook voor de lunch), Yke-Muoi in Moddergat, Sathe 1772 in Morra, Sneupzolder De Terp in Hiaure, Vreedebest in Bornwird, Terp-café Hegebeintum in Hegebeintum, Atelier Kleine-Lijn in Blije, Outdoor Mozaïek Gallery in Ferwert en De Bonte Blikvanger in Hallum.

Kijk voor de routekaart en adressen op www.noordfriesewinkeltjesroute.nl. Vergeet de stempelkaart niet. Bij elke winkel/atelier ontvangt de klant een stempel die bij een volle kaart een leuke attentie oplevert. De route kan ook elke donderdagmiddag en vrijdagmiddag gevolgd worden maar check dan wel de afzonderlijke openingstijden.

Afbeelding
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 12 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 14 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30