Van links naar rechts: Lisanne Postma, Tjitske Klijnstra, Wendy Janssen en Nienke Vedder. Op de foto ontbreekt Renata de Vries.
Van links naar rechts: Lisanne Postma, Tjitske Klijnstra, Wendy Janssen en Nienke Vedder. Op de foto ontbreekt Renata de Vries. Foto: Ingezonden

Vrouwenteam met passie voor watertechniek bij Mezutec

Algemeen

Annamarie van der Bij is al meer dan twintig jaar onderneemster. Samen met zakenpartner Jelle Booi geeft zij leiding aan twee bedrijven waaronder Mezutec Waterzuiveringssystemen BV. Beide compagnons worden ondersteund door een enthousiast team medewerkers waaronder een vrouwenteam met passie voor watertechniek.

Tjitske Klijnstra is sinds twee jaar verkoopadviseur binnen Mezutec met als specialisme de wateronthardermarkt voor de particuliere sector. Zij is regelmatig op pad in de drie noordelijke provinciën. “Ik kreeg de kans mijn werkzaamheden van de binnendienst naar de buitendienst te verplaatsen, iets wat goed bij mij past”, vertelt Tjitske. “Ik heb nu veel meer rechtstreeks contact met mijn klanten en kan ze hierdoor beter adviseren en alle vragen over waterontharders beantwoorden.”

Met Lisanne Postma aan het marketingroer heeft Mezutec een gedegen en ervaren collega in haar midden. Zij coördineert alle marketingacties voor zowel de krant als online. Daarnaast zorgt zij ervoor dat de Mezutec catalogi en website up-to-date worden gehouden. “Geen dag is hetzelfde op de marketingafdeling”, vertelt Lisanne enthousiast. “Regelmatig ga ik mee op klantenbezoek voor een mooie reportage zoals onlangs bij twee wasstraten. Ik vind het belangrijk om de beleving van onze producten online en naar papier te vertalen”, vervolgt zij.

In Zuidwolde zijn op de binnendienst Nienke Vedder en Wendy Janssen werkzaam. Nienke is de spreekwoordelijke spin in het organisatorische web. “Ik adviseer klanten aan de telefoon en ondersteun alle afdelingen waaronder de planning; ik zorg ervoor dat alle werkzaamheden voor onze klanten worden ingepland en goed verlopen.” Wendy Janssen is verantwoordelijk voor de afdeling Finance en ondersteunt daarnaast de afdeling P&O. “Ik werk inmiddels zes jaar bij Mezutec, mijn werk biedt veel afwisseling en uitdaging”, vertelt zij. “Ik heb de afgelopen jaren de kans gekregen om mij verder te ontwikkelen en volg binnenkort weer een cursus.”

Locatie Drachten wordt door Renata de Vries ondersteund; zij verzorgt het updaten van alle databases en debiteurenbeheer. “Onze klanten zijn mij dierbaar; ik ga voor ze door het vuur en bied waar nodig een oplossing in geval van problemen.”

Annamarie was niet van plan zelfstandig ondernemer te worden. “Ik rolde er toevallig in. Ik studeerde rechten aan de RUG en werd via een uitzendbureau ingezet bij een bedrijf met kennis van waterbehandeling en -techniek. De watermaterie boeide mij dusdanig dat mijn zakenpartner en ik op 1 april 1998 met onze eigen onderneming startten.”
Samen met de teams leerde Annamarie dat vooruitkijken van cruciaal belang is voor het voortbestaan van je bedrijf. “Reeds in het verleden bleek een tekort aan technisch personeel een bedrijfsrisico; wij hebben toen onze wervings- en selectieprocedure aangepast.” Ook ten tijde van de huidige corona-crisis blijft zij kijken naar de mogelijkheden.

Voor wat betreft collega’s en teamleden hanteert zij het volgende motto: ‘klagen is vragen’. “Door te klagen over zaken waar je ontevreden over bent, vraag je om een oplossing. Naar die oplossing gaan wij altijd op zoek, zo snel mogelijk en met veel creativiteit. Het doel is een efficiënte bedrijfsvoering met tevreden klanten.”

www.mezutec.nl | Het Helmhout 34-13 | Drachten | 0512-544101 | info@mezutec.nl

Ondernemer Annamarie van der Bij ziet haar werk als hobby.
Willem Helfrich neemt u mee op een reis door de geschiedenis van het gevangeniswezen in Friesland.
Lezing: Gevangen in Friesland Algemeen 3 uur geleden
Winnaars voorronde Friesland bekend
Winnaars voorronde kunstbende Friesland bekend Algemeen 4 uur geleden
De tweedehands boekenverkoop in de Doopsgezinde Kerk te Drachten gaat binnenkort weer los. Tekening ter illustratie.
Verkoop 2e hands boeken in Drachten Algemeen 19 uur geleden
Op dinsdag 30 april bij De Fytsdokter
Tworby testdag bij De Fytsdokter in Kollumersweach Algemeen 21 uur geleden
De voorstelling heet dit jaar lytse Pier en de flok fan it Berneiepenloftmuseum. Een stuk gebaseerd op de film Night at the museum
Het berneiepenloftspul geeft een inkijkje in de Friese cultuur Algemeen 21 uur geleden
Stef Boes, overgangsconsulente van Nieuw Getij.
Specialistisch verpleegkundige overgang/ vrouwenzorg Algemeen 22 uur geleden
Zachte natuurtinten, maar ook vrolijker accenten van kleur zie je terug in de collectie voor de
allerkleinsten.
Aline Fashion breidt uit met babycollectie Algemeen 23 uur geleden
Probeer een speed-pedelecs van Klever bij Egbert Tweewielers.
Probeer speed-pedelecs van Klever tijdens opstapdag bij Egberts Tweewielers Algemeen gisteren
Pannenkoekendag in Rottevalle
Pannenkoekendag in Rottevalle Algemeen gisteren
De subsidie biedt kansen voor iedereen die wil bijdragen aan een duurzame en toekomstbestendige landbouw.
Nieuwe subsidie voor innovatieprojecten in de landbouw in Noord-Nederland Algemeen 17 apr, 10:32
Foto links: Friso Wielenga 
Foto rechts: Monique vd Ven en Elles Pieterse
De 'Vijf Mei Rede' door Friso Wielenga, een concert en poëzie! Algemeen 17 apr, 10:00
De lopers van de Wetter- en Willerun in Burgum gaan van start voor de editie van 9 oktober 2022
Derde editie van de Wetter- en Wille run Algemeen 17 apr, 09:00
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm
Eerste Duitse Kneipenquiz in Dokkum sehr angenehm Algemeen 17 apr, 08:30