Afbeelding
Foto: Pixabay

5 tips voor het vinden van een huurwoning in Leeuwarden

Algemeen

5 tips voor het vinden van een huurwoning in LeeuwardenWonen in Ljouwert? Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak moet je jarenlang ingeschreven staan bij een woningcorporatie óf er een fiks bedrag tegenaan gooien om überhaupt kans te maken. Sommige woningzoekenden zijn de wanhoop nabij, omdat hun zoektocht naar een huurwoning eindeloos lijkt te duren. Kun je tegenwoordig nog snel en betaalbaar een huurwoning vinden? Om je op weg te helpen, krijg je bij deze 5 handige tips voor het vinden van een leuke huurwoning in Leeuwarden.

1. Blijf realistisch

Hoe moeilijk het ook kan zijn: probeer je woonwensen en budget realistisch te houden. Die villa met tuin van 20 hectare, inclusief zwembad, is misschien iets te veel gevraagd als je maandelijks maar 600 euro te besteden hebt. Noteer daarom eerst eens waar je absoluut niet zonder kunt en begin pas dan je zoektocht. Denk aan het type woning, de woonoppervlakte, het aantal kamers en de aanwezigheid van een tuin of balkon. Zo kun je meteen heel wat gerichter zoeken en hoef je geen aandacht te besteden aan woningen die je toch niet kunt betalen.

2. Schakel je netwerk in

Breng je familie en vrienden op de hoogte. Een berichtje plaatsen op Facebook kan natuurlijk geen kwaad. Hoe meer mensen van jouw zoektocht afweten, hoe groter de kans van slagen. Misschien gaat een oude bekende net verhuizen en kun je zijn of haar huurwoning overnemen. Wat ook kan helpen: het plaatsen van een gratis oproep op een huurplatform, zoals Huurstunt. Daar kun je bovendien direct in contact komen met verhuurders die op zoek zijn naar een geschikte huurder. Wie weet zien ze in jou wel een ideale nieuwe bewoner!

3. Wees er als de kippen bij

Soms heb je een beetje geluk nodig. Het geluk dat een woning die perfect binnen jouw plaatje past op het juiste moment te huur wordt aangeboden. Net als in de rest van het land gaan ook huurwoningen in Leeuwarden als warme broodjes over de toonbank. Je zult er dus als de kippen bij moeten zijn. Dat kan tegenwoordig heel eenvoudig door je in te schrijven voor woningupdates. Huurplatforms versturen je gratis een handige nieuwsbrief waarmee je altijd op de hoogte blijft. Dankzij deze mails mis je niets meer en kun je meteen je slag slaan.

4. Alvast een reactie schrijven

Ook als je een tijdje moet wachten, wil je niet stil blijven zitten. En zodra een interessante huurwoning beschikbaar komt, moet je snel kunnen reageren. Daarom is het aan te raden alvast een leuke reactie op te stellen. Met jouw reactie kun je een bezichtiging verdienen, dus die moet niet overhaast geschreven worden. Iets over jezelf vertellen kun je natuurlijk alvast doen. En je kunt ook al opschrijven waarom je graag in Leeuwarden zou willen wonen. Op een later moment kun je nog een paar zinnen toevoegen die specifiek betrekking hebben op de woning.

5. Een geslaagde bezichtiging

De eerste horde overwonnen? Dan mag je langskomen voor een bezichtiging! Zo’n dag kan best een drukke bedoening worden, vooral als het open dag is. Het contact dat je hebt met de verhuurder of makelaar is soms maar vluchtig. Hoe kun je dan een goede indruk achterlaten? Om te beginnen: laat je niet afschrikken door andere bezoekers. Probeer het bij jezelf te houden. Kleed je representatief en benader de verhuurder met een open, vriendelijke houding door je even voor te stellen. Verder is een bezichtiging natuurlijk ook bedoeld om erachter te komen of deze woning inderdaad past bij jouw wensen. Je mag dus ook best een beetje kritisch zijn. Inspecteer de woning en stel een paar relevante vragen, die eerder niet aan bod zijn gekomen. Zo maak je meteen duidelijk dat je écht interesse hebt!

Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 16 uur geleden
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 18 uur geleden
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Tytsy Willemsma (rechts) plaatste samen met amateur-historicus Harry van Borkulo (links) uit Hurdegaryp het elfde en laatste informatiebord van cortenstaal over stukjes geschiedenis van de gemeente. Hier bij de woning (achtergrond) van architect wijlen Abe Bonnema in Hurdegaryp.
Oproep 15 amateur-historici aan Tytsjerksteradiel: "Breng gemeente-archief op orde" Algemeen 22 apr, 18:30
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers.
Gemeente oriënteert zich op locaties voor asielzoekers Algemeen 22 apr, 18:00
v.l.n.r.: achteraan: Fenna Hoekstra, Swany de Haan, Shirien Elbakry (trainster), Larissa van der Woude, vooraan: Tessa van der Vliet, Nikée Feitsma, Nine Postma
Nederlandse kampioenen voor Turn- en Gymsport Dokkum! Algemeen 22 apr, 15:00
Afbeelding
Het belang van een stevig gefundeerde tuin Zaken 22 apr, 14:45
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker'
Inspectie van Onderwijs geeft dr. Theun de Vriesskoalle 'opstekker' Algemeen 22 apr, 13:00
De prejunioren
Ritmische groepen OBQ-DFS naar NK AHOY Algemeen 22 apr, 12:30
Concert zanger-pianist Roon Staal te Augustinusga in de Augustinitsjerke
Roon Staal doet Augustina aan tijdens lente tour Algemeen 22 apr, 11:00
Waar het hart vol van is…
Matthé Vos en André van der Meer in ontmoetingsdienst Algemeen 22 apr, 10:00
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen.
De Tarissing uit Rinsumageast door naar de finale van het NK schooldammen Algemeen 22 apr, 09:30
Succesvolle voorstellingen van Kain in Ferwert.
Succesvolle voorstellingen van Kaïn in Ferwert Algemeen 22 apr, 08:30