V.l.n.r. Pieter Postma, bestuurslid Stichting it Trefpunt, Jelle Teun Terpstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma), Felix van Beek (wethouder gemeente Smallingerland), Bas van Loo (bestuurder Adenium), Evert Jan Siderius (directeur Sportbedrijf Drachten) en Foppe Hoekstra (architect VMEZ)
V.l.n.r. Pieter Postma, bestuurslid Stichting it Trefpunt, Jelle Teun Terpstra (Bouwgroep Dijkstra Draisma), Felix van Beek (wethouder gemeente Smallingerland), Bas van Loo (bestuurder Adenium), Evert Jan Siderius (directeur Sportbedrijf Drachten) en Foppe Hoekstra (architect VMEZ) Foto: Ingezonden

Bouw MFC Drachtstercompagnie van start

Algemeen

Deze week zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het MFC Drachtstercompagnie gestart. Bouwgroep Dijkstra Draisma is door de gemeente Smallingerland gevraagd de bouw te verzorgen, naar ontwerp van architect Foppe Hoekstra van architectenbureau Van Manen en Zwart. Eerder liet wethouder Felix van Beek al weten het enthousiasme van het dorp terug te zien in het ontwerp. In het MFC vinden de samenwerkingsschool de Frissel, sportverenigingen en plaatselijk belang hun nieuwe onderkomen. 

Ontdekken hoe leren eruit ziet 

Egbert Klazinga, directeur van samenwerkingsschool de Frissel (onderwijsgroep Adenium) laat weten: ‘’Leerlingen krijgen in de nieuwe school straks letterlijk de ruimte om samen met anderen te ontdekken hoe leren eruit ziet en hoe het leerproces verloopt. Kinderen mogen straks in de stimulerende omgeving van het nieuwe MFC groeien, op het gebied van ‘hart, hoofd en handen’’. 

Bijdrage aan vitale dorpen en wijken in Smallingerland 

Door school-, sociale- en sportactiviteiten te combineren in het nieuwe MFC zijn alle randvoorwaarden aanwezig om dit in Drachtstercompagnie te realiseren en daarmee sporten en bewegen te stimuleren. Zo draagt het Sportbedrijf actief bij aan vitale dorpen en wijken in Smallingerland” aldus Evert-Jan Siderius van het Sportbedrijf. 

Trefpunt van onderwijs, sport en ontmoeting. 

Ook de vertegenwoordiging vanuit het dorp is blij met de komst van het nieuwe MFC. ‘’Ons MFC wordt een sociale ontmoetingsplek waar spelen, leren, ontwikkelen, recreëren, sporten en ontspannen samenkomen. In mienskip sichtber yn beweging’’. 

Hoogste punt voor de bouwvak 

De oplevering van het nieuwe MFC staat gepland voor het einde van dit jaar. Naar verwachting wordt voor de bouwvak 2021 het dak geplaatst. Na oplevering kunnen de partijen echter nog niet meteen hun intrek nemen. Eerst wordt nog de bestaande bebouwing gesloopt en de terreininrichting afgemaakt. Naar verwachting wordt in het voorjaar van 2022 verhuisd naar het nieuwe MFC.

De locatie op de Hogedijken met de grootste fan en tevens gast zanger Evert Vries in het midden
Een feestelijke dag voor het jubilerend koor Rûm Sop Algemeen 10 uur geleden
Waterpolodames Wetterwille Burgum kampioen
Burgumer waterpolodames naar de eerste klasse Algemeen 11 uur geleden
Arjen (zoon van Ciska) en Maaike (dochter van Gretha). Zij hebben samen de opening gedaan in 2004 en zijn beide nu werkzaam binnen het bedrijf. Arjen als verkoper tuinmachines en gereedschappen en Maaike in de weekenden in het Ruiterhuis.
Bosgra Hurdegaryp 20 jaar in nieuwe pand! Algemeen 12 uur geleden
Koningsdag Drachten 2023
Koningsdag in Friesland: een kleurrijk feest van tradities en vermaak! Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Het organiseren van een geslaagde poolparty Zaken 15 uur geleden
De Grote Kerk
Orgelconcert Eeuwe Zijlstra in Grote Kerk Drachten Algemeen 16 uur geleden
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier.
Rin mei, mei de njoggende Tykster Kuier Algemeen 17 uur geleden
Het Oranje Comité Kollum
It giet oan op Keningsdei yn Kollum Algemeen 23 apr, 19:00
Beginnerscursus NN Running Coach; voor iedereen die met plezier wil hardlopen!
Beginnerscursus NN Running Coach voor iedereen die met plezier wil hardlopen! Algemeen 23 apr, 17:00
Kruiwagenmars in Burgum tijdens de wereld aarde dag
Kruiwagenmars tijdens wereld aarde dag Algemeen 23 apr, 14:30
Kom gezellig langs in Oenkerk tijdens Koningsdag!
Van kleedjesmarkt tot brommertocht; een dag vol tradities en nieuwe avonturen! Algemeen 23 apr, 12:50
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie
Aeres Buitenpost viert 75 jarig bestaan met groots festival en reünie Algemeen 23 apr, 11:00
Jan-Anne uit Mitselwier: Wiebe, Anja en Sabine uit Nijewier; Elisabeth en Jelmer uit Ie; en Barend, Eelke en Nik namens stichting Ik ben Wil. De foto werd gemaakt door Lotte Vogt van stichting Ik ben Wil.
Samen fietsen voor Alzheimer: Eerste Vergeet-me-niet fietstocht 2024 Algemeen 23 apr, 09:30